arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Keuken » Hoe je een granieten keukenblad kan vervangen
Hoe je een granieten keukenblad kan vervangen

Hoe je een granieten keukenblad kan vervangen

Heb jij ook genoeg van jouw oude granieten keukenblad? Dan ben je niet de enige! Het vervangen van een granieten keukenblad kan echter nogal een uitdaging zijn. Het is een proces waarbij je verschillende stappen moet volgen en waarvoor je wat tijd en moeite moet investeren. In dit artikel leggen we je stap voor stap uit hoe je jouw granieten keukenblad kunt vervangen, of je nu gaat voor een geheel nieuwe look of omdat het renovatiewerk nodig is. Laten we beginnen!

Verwijder je huidige keukenblad

Voor je begint met de vervanging van je granieten keukenblad is het belangrijk om het oude blad zorgvuldig te verwijderen. Haal alle schroeven en klemmen van de gootsteen, kookplaat, kraan enzovoort los. De meeste granieten keukenbladen worden op hun plaats gehouden door lijm. Je kunt dus beginnen met het losmaken van de lijmverbindingen. Dit kun je het beste doen met een scherp mes of met behulp van een reciprozaag (een sterke zaag met een vooruitstekend zaagblad).

Heb je al nagedacht over welk nieuw keukenblad er in de plaats mag komen? Je kunt naast het opnieuw plaatsen van een granieten keukenblad, ook kiezen voor een marmer aanrechtblad. Marmer is een natuursteen, die bekend staat om de prachtige, warme uitstraling.

Plaats het nieuwe keukenblad

Nadat je het oude keukenblad hebt verwijderd, is het tijd om het nieuwe blad te plaatsen. Je moet ervoor zorgen dat het nieuwe, bijvoorbeeld granieten keukenblad op de juiste maat is gezaagd. Vervolgens kun je het nieuwe blad op de keukenkastjes vastplakken met een geschikte soort lijm of kit. Gebruik het liefst een hittebestendige kit of lijm om ervoor te zorgen dat je brandplekken op het keukenblad vermijdt.

Vul de scheuren en de naden

Om ervoor te zorgen dat jouw nieuwe granieten keukenblad er perfect uitziet, moet je eventuele naden of scheuren opvullen met graniet kit. Gebruik een schone en droge doek om het teveel aan kit te verwijderen. Laat de kit minimaal 24 uur drogen voordat je het keukenblad weer gaat gebruiken.

Maak het nieuwe keukenblad schoon

Maak het nieuwe keukenblad schoon
v

Na het installeren en opvullen van de scheuren en naden, maak je het nieuwe keukenblad grondig schoon. Gebruik hiervoor een milde zeep en een spons. Pas op dat je geen schuurmiddelen of zuurhoudende schoonmaakmiddelen gebruikt. Dit kan het granieten blad namelijk beschadigen. Dat zou zonde zijn!

Geniet van je gloednieuwe keukenblad

Nu je alle bovenstaande stappen hebt voltooid, heb jij een gloednieuw granieten keukenblad! Je keuken ziet er nu waarschijnlijk geheel anders uit en jouw nieuwe keukenblad zal je een geweldig gevoel van voldoening geven. Maak er gebruik van, geniet van de nieuwe uitstraling van je keuken en leg sommige van je favoriete gerechten erop.


Reageer

Lees ook:

Ontdek de wereld van marmeren keukens >
De beste keukenindelingen voor elk type woning >
Tijd voor een nieuwe keuken? Dit zijn 4 tips voor een efficiënte keuken transformatie >
Goedkoop en smaakvol: betaalbare keukentrends van 2023 >
Het verschil in charme van luxe en goedkopere houten keukens >
Het belang van afmetingen bij eiland afzuigkappen: stijl en functionaliteit >
Handig stappenplan voor het kopen van een wijnkoelkast >
10 x must-have items voor iedere keuken! >
Elektrische keukenboiler kopen en plaatsen: hier moet je op letten >
Zo kun jij jouw keukenkast organizen: 4 handige tips >
Scoor deze handigheidjes voor in de keuken >
6 tips voor een robuuste en stoere keuken >
5x Tips en tricks om een aangebrande pan schoon te krijgen >
Goede messen kiezen voor in de keuken: waar kun je op letten? >
6x populaire keukenstijlen van dit moment >

Terug naar overzicht >>