arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Keuken » Handig stappenplan voor het kopen van een wijnkoelkast

Handig stappenplan voor het kopen van een wijnkoelkast

Als je een echte wijnliefhebber bent, mag een wijnkoelkast (ook wel een wijnklimaatkast genoemd) eigenlijk niet ontbreken. Je kunt het verwerken in de keuken of in een andere ruimte van je woning plaatsen. De speciale koelkast heeft de perfecte temperatuur om jouw favoriete wijnflessen in te bewaren. Ook is het vochtgehalte goed in balans en is er voldoende ruimte om de flessen horizontaal op te bergen. Dit zorgt er allemaal voor dat de kwaliteit optimaal blijft. Overweeg je om zelf een wijnkoelkast aan te schaffen? Maak dan gebruik van het onderstaande stappenplan om de juiste klimaatkast te vinden voor jouw wensen.

Stap 1. Kies een geschikt formaat

Denk alvast na over het ideale formaat van de wijnkoelkast. Het moet natuurlijk goed in jouw woning passen, maar ook het gewenste aantal flessen kunnen bewaren. Over het algemeen is er in een grote wijnklimaatkast ruimte voor 100 tot 300 flessen, passen er bij een middelgroot formaat 30 tot 100 flessen in en is er bij een wijnklimaatkast klein plek voor 7 tot 35 flessen.

Stap 2. Bepaal het type wijnkoelkast

Als je een duidelijk beeld hebt van het gewenste formaat kun je het type bepalen. Je hebt de keuze uit een inbouw wijnkoelkast en een vrijstaande wijnkoelkast. Een inbouwvariant kan bijvoorbeeld in een keukenkastje worden geplaatst. Een klein formaat is hier het meest geschikt voor.

Bepaal het type wijnkoelkast

Stap 3. Let op de temperatuurzones

Wist je dat de perfecte bewaartemperatuur verschilt per type wijn? Over het algemeen kun je rode wijn het beste bewaren bij een temperatuur tussen de 14 en 18 graden, terwijl de ideale temperatuur voor witte wijn tussen de 8 en 12 graden ligt. Als je beide wijnsoorten in dezelfde koelkast wil bewaren, kun je het beste een wijnkoelkast kopen met twee temperatuurzones. Hierbij kun je de bovenkant van de koelkast op een andere temperatuur instellen dan de onderkant. Zo bewaar je beide wijnsoorten onder de aller beste omstandigheden.

Stap 4. Verdiep je in de extra functies

Er zijn wijnkoelkasten verkrijgbaar met extra functies. Denk aan een UV-filter, een speciale compressor die nauwelijks trilt of met mooie verlichting. Verdiep je in de mogelijkheden en kijk welke functies je zou willen toevoegen.

Stap 5. Let op de prijs-kwaliteitverhouding

Let tot slot op de prijs-kwaliteitverhouding van de nieuwe wijnklimaatkast. Kies voor een duurzaam en kwalitatief product zodat je er heel wat jaren plezier van hebt. Je kunt eventueel reviews van een specifiek merk opzoeken of je persoonlijk laten adviseren door een specialist.


Reageer

Lees ook:

Dit zijn de voordelen van camerabeveiliging thuis >
Dit wil je weten voor je een huis koopt >
Een introductie tot woningontruimingen >
Energie besparen doe je zo! >
Voorstrijken van stucwerk: belang, technieken en productadvies >
Je woning beveiligen met de juiste sloten >
Van rustiek tot modern: houten keukens passend bij elke woonstijl >
Hoe krijg je meer zonlicht in je woning? >
Thuiswerken in stijl? Zo creëer je jouw eigen droomkantoor! >
Het belang van een goede meterkast in een huis >
Veelgemaakte misvattingen over keukeninrichting en -gebruik >
Traplift kopen vs. huren: wat is de beste optie? >
5 dingen die niemand je vertelt over het kiezen van de perfecte vloer >
Velours gordijnen; Hotel chique en heerlijk warm >
Ga je zelf verhuizen? Deze drie dingen wil je weten! >

Terug naar overzicht >>