arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Een grondige schoonmaak in huis: zo pak je het aan
Zo wordt schoonmaken leuk! Onmisbare tips

Een grondige schoonmaak in huis: zo pak je het aan

Een schoon huis is een aangename plek om te wonen – iets wat we waarschijnlijk allemaal wel beamen. Maar we geven toe: van tijd tot tijd laten we dat schoonmaken net wat te lang versloffen. Geen zin, geen tijd. Dan is er een grondige poetsbeurt nodig, waar we in deze blog tips voor geven!

Haal alles uit de kast

Als we zeggen haal alles uit de kast, bedoelen we ook echt dat je alles uit de kast moet halen. Kortom: het is niet voldoende om snel met een doekje tussen de spullen door te gaan, maar de bedoeling om bij het huis schoonmaken alles even van de plek te halen. Zo zie je al snel genoeg dat er de nodige stof ligt, en dat een grondige beurt wonderen doet.

Dit hoef je natuurlijk niet iedere keer uit te voeren bij het schoonmaken van je huis: van tijd tot tijd is genoeg. Het geldt niet alleen voor de spullen als accessoires op de kasten, maar net zo goed voor bijvoorbeeld de besteklade, kledingrekken en schoenenkasten. Sla geen plekje over!

Een grondige schoonmaak in huis: zo pak je het aan

Bedenk een handige volgorde

Bij de grondige schoonmaken is het misschien al snel zaak dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Je bent bang om uren en uren bezig te zijn – en dat werkt natuurlijk demotiverend. Een oplossing hiervoor? Kies voor een volgorde van schoonmaken! Zo houd je te allen tijde het overzicht, en weet je precies waar je staat in het proces.

Het handigst is om hierbij kamer voor kamer te werken: je begint bij de woonkamer, gaat door naar de hal, doet vervolgens toilet en badkamer, poetst de keuken en vervolgt je route naar de slaapkamer. Om maar wat te noemen. Ook is het een idee om de ruimtes waar je het meest tegenop ziet als eerst te poetsen: des te sneller ben je er weer vanaf!

Zo wordt schoonmaken leuk! Onmisbare tips

Doe ook die extraatjes

Wil je het gevoel van echte voldoening overhouden aan je poetsbeurt? Dan is het verstandig om ook de extraatjes mee te nemen. De schoonmaak klussen die je normaal gezien liever overslaat. Ja, het kost je meer tijd – maar vervolgens blinkt je woning als nooit tevoren. Het is heerlijk om dat gevoel een paar keer per jaar te ervaren!

Waar we het over hebben? Denk aan het vette deuren schoonmaken, luxaflex schoonmaken en voegen schoonmaken. De meubelstukken kunnen van tijd tot tijd ook een poetsbeurt gebruiken: denk aan bank schoonmaken, of ga eens voor een grondige reiniging van de tafel. Ook hier geldt weer: sla geen plekje over – alles krijgt een beurt.


Reageer

Lees ook:

Veelgemaakte misvattingen over keukeninrichting en -gebruik >
Ontdek de wereld van marmeren keukens >
Neem deze trends mee in het ontwerp van je nieuwe badkamer >
De beste keukenindelingen voor elk type woning >
Tijdloze elegantie voor jouw slaapdomein >
Hoe knap je een oude badkamer op? >
Tijd voor een nieuwe keuken? Dit zijn 4 tips voor een efficiënte keuken transformatie >
Goedkoop en smaakvol: betaalbare keukentrends van 2023 >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >
Badkamermeubels van hoge kwaliteit: 5 redenen waarom ze het waard zijn >
Het verschil in charme van luxe en goedkopere houten keukens >
Het belang van afmetingen bij eiland afzuigkappen: stijl en functionaliteit >
Handig stappenplan voor het kopen van een wijnkoelkast >
Praktische tips voor het renoveren van je badkamer >
Decluttering: wat is het en hoe pak je dat aan? >

Terug naar overzicht >>