arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Hoe kies ik de perfecte toiletrolhouder?
Hoe kies ik de perfecte toiletrolhouder?

Hoe kies ik de perfecte toiletrolhouder?

Een toiletrolhouder kiezen lijkt een eenvoudige klus. Maar als het gaat om badkamerupgrades, kunnen zelfs de kleinste details een enorm verschil maken voor de algehele esthetiek van de ruimte.

In deze blog richten we ons op zo’n kleine finishing touch in de vorm van een toiletrolhouder en leggen we uit met welke aspecten je rekening moet houden om de juiste keuze te maken voor jouw badkamer.

Het allereerste element om aan te denken bij het winkelen van toiletrolhouders is het ontwerp. Oude modellen zijn meestal wandgemonteerde toiletrolhouders, deze modellen zijn de meest makkelijk in gebruik en montage.

Er is nu echter ook een overvloed aan vrijstaande toiletrolhoudermodellen op de markt. En deze bieden de mogelijkheid voor een strakke, moderne badkamerafwerking, omdat er niet in de muur geboord hoeft te worden.

In het geval van vrijstaande toiletrolhouders heeft het onderdeel zelf vaak extra opbergmogelijkheden voor een handige badkameroplossing. Veel vrijstaande ontwerpen zullen bijvoorbeeld meerdere lagen bevatten voor de behuizing van toiletborstels, tandpasta’s, shampoos, douchegels, handdoeken en meer.

Persoonlijke voorkeur bepaalt natuurlijk voor welk soort toiletrolhouder je kiest, maar ook ruimtelijke factoren, de grootte en indeling van de badkamer zullen een grote rol spelen bij het bepalen of een wandmodel of vrijstaand model het beste is.

Inbouw model

Inbouw model

Naast een vrijstaand model of het traditionele gemonteerde model zijn er veel mensen die tegenwoordig kiezen voor een inbouw model. Hoewel de kosten van een inbouw model een stuk hoger liggen dan de twee eerder genoemde alternatieven, is een inbouwmodel zeker waard om naar te kijken.

Met een inbouwmodel heb je een zeer strak afgewerkte badkamermuur of toiletruimte. Voor de mensen die houden van een minimalistische stijl is dit perfect.

Een afwerking van een toiletrolhouder kiezen

De afwerking van een toiletrol houder bepaalt in grote mate de uitstraling van het product. De meest voorkomende afwerking is een chrome afwerking. Maar dat gezegd te hebben, kan het de moeite waard zijn om voor je toiletrolhouder een gewaagde kleurkeuze te maken die enigszins afwijkt van de traditie.

In wezen wil je graag een onderdeel kopen dat de algehele badkamerstijl weerspiegelt, en dat past goed bij het bestaande interieurschema.

Veel moderne badkamerupgrades zullen donkerdere contrastschema’s gebruiken, zoals antracietgrijs en wit, terwijl zwarte badkameraccessoires ook snel op de voorgrond zijn gekomen in samenhang met noir-tinten die een opmerkelijke moderne badkamertrend worden.

Volledige sets

Met de keuze tussen een model en afwerking heb je de knoop eigenlijk al doorgehakt. Dit zijn de twee belangrijkste dingen waar je op moet letten. Maar een toiletrolhouder is niet de enige badkamer accessoire die je nodig hebt. Wat dacht je van een toiletborstelset of een handdoek rek? Deze badkamerproducten worden vaak gebruikt en moeten zeker niet vergeten worden. Het is tegenwoordig makkelijk om een volledig accessoire set te kopen. Zo weet je zeker dat je niks vergeet en dat je alles in huis haalt wat je nodig hebt in de badkamer.


Reageer

Lees ook:

De 5 grootste voordelen van een warmtepomp >
Tips voor het maken van een plantenwand >
Hoe en waarom een lichtkoepel isoleren? >
Nieuwe tuinset? Zo zorg je ervoor dat hij mooi blijft! >
Interieurstijlen voor de eetkamer >
8 redenen om HPL platen te gebruiken voor je verbouwing >
Nieuw huis gekocht? Met deze klussen kun je direct aan de slag! >
Aan de slag met kwaliteitsgereedschap >
Zo maak je de verbouwing tot een succes >
Ondanks hoge gasprijzen toch lekker in bad? Volg deze tips! >
Minder energieverbruik in huis met deze tips >
Tips voor het kopen van een werkbank >
Creëer een fijn thuiskantoor met deze 4 x tips! >
Badkamer verbouwen met een laag budget; onze aanbevelingen! >
Met deze tips verwerk je duurzaamheid in het interieur van jouw woning >

Terug naar overzicht >>