arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Keuken » 6 tips voor een robuuste en stoere keuken
6 tips voor een robuuste en stoere keuken

6 tips voor een robuuste en stoere keuken

De keuken is een belangrijke plek in huis en erg geschikt om in te zetten als blikvanger. Voornamelijk een open keuken kun je mooi betrekken bij het interieur. Heeft jouw woonkamer of eetkamer veel industriële elementen? Dan sluit een stoere keuken hier perfect op aan. Je herkent deze keukenstijl aan de robuuste materialen, het donkere kleurenpalet en de stoere toevoegingen zoals een bartafel. Ben je benieuwd hoe je jouw eigen keuken een stoere look kunt geven? Lees dan de 6 onderstaande tips door.

Tip 1. Maak een statement met donkere kleuren

Wanneer je kiest voor een stoere keuken, moet je niet bang zijn om donkere kleuren te gebruiken. Het is tijd om een statement te maken! Vooral zwart zorgt direct voor een robuuste uitstraling. Een volledig zwarte keuken komt het beste tot zijn recht in een open ruimte en bij voldoende daglicht. Is dit ruimtelijke effect niet haalbaar in jouw woning? Combineer zwart dan met lichte tinten of voeg houten elementen toe.

Tip 2. Ga voor stoere keukenfronten

Als je de keuken een make-over wil geven, is het vaak niet nodig om alles te slopen. Vervang bijvoorbeeld enkel de keukenfronten. Kies voor deuren van stoer hout, met een betonlook of de uitstraling van steen. Je kunt moderne keukenkastjes ook al een nieuwe uitstraling geven door zwarte handgrepen toe te voegen.

Tip 3. Kies een bijpassend aanrechtblad

Pas het keukenblad aan op de stijl van de kastjes. Ga voor een volledige houten keuken of combineer het juist met een industrieel aanrecht van beton. Blijf wat betreft het kleurenpalet vooral bij zwart, grijs en bruintinten.

Tip 4. Zet een stoere bar in de keuken

Zet een stoere bar in de keuken

Je creëert direct een stoere look als je een bartafel toevoegt. Deze gave tafel voor in de keuken is multifunctioneel. Je kunt het gebruiken als ontbijtbar, gezellige koffiehoek of juist als extra aanrechtruimte. In een kleine woning kun je een bar gebruiken ter vervanging voor een eettafel.

Tip 5. Voeg barkrukken of barstoelen toe

Hoge barkrukken en barstoelen met een industriële uitstraling zijn erg populair. Je kunt ze zelfs gebruiken als er geen bartafel in de keuken staat. Schuif ze gewoon aan het kookeiland om een nieuw zitje te creëren. Ga bijvoorbeeld voor barkrukken met stalen poten en leren bekleding. Op Huus.nl vind je een ruim aanbod aan stoere barstoelen die perfect aansluiten op een robuuste keuken.

Tip 6. Zet keukengerei op het aanrecht

Zet keukengerei op het aanrecht

Een robuuste keuken hoeft niet zo strak en netjes te zijn. Er mag in geleefd worden! Zet daarom gerust een groot gedeelte van jouw keukengereedschap op het aanrechtblad. Dit is zowel functioneel als decoratief.


Reageer

Lees ook:

Van rustiek tot modern: houten keukens passend bij elke woonstijl >
Veelgemaakte misvattingen over keukeninrichting en -gebruik >
Ontdek de wereld van marmeren keukens >
De beste keukenindelingen voor elk type woning >
Tijd voor een nieuwe keuken? Dit zijn 4 tips voor een efficiënte keuken transformatie >
Goedkoop en smaakvol: betaalbare keukentrends van 2023 >
Het verschil in charme van luxe en goedkopere houten keukens >
Het belang van afmetingen bij eiland afzuigkappen: stijl en functionaliteit >
Handig stappenplan voor het kopen van een wijnkoelkast >
Hoe je een granieten keukenblad kan vervangen >
10 x must-have items voor iedere keuken! >
Elektrische keukenboiler kopen en plaatsen: hier moet je op letten >
Zo kun jij jouw keukenkast organizen: 4 handige tips >
Scoor deze handigheidjes voor in de keuken >
5x Tips en tricks om een aangebrande pan schoon te krijgen >

Terug naar overzicht >>