arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Keuken » Zo kun jij jouw keukenkast organizen: 4 handige tips
Zo kun jij jouw keukenkast organizen 4 handige tips

Zo kun jij jouw keukenkast organizen: 4 handige tips

Zoek jij naar een manier om structuur aan te brengen in jouw keukenkast? Om de keuken zo overzichtelijk mogelijk in te richten, kan je overwegen om een organizer of een kruidenrek aan te schaffen. In dit artikel leggen we uit welke opties er zijn en hoe je op een slimme wijze kruiden kunt opbergen.

Slimme keukenkastorganizers

Zoek jij naar een logische keukenkast indeling? Met behulp van een handige organizer kan je op een handige wijze ordening aanbrengen in de kast. Hierdoor heb je veel meer tijd over voor het bereiden van smakelijke gerechten! Zo kun je verschillende soorten organizers combineren om de ruimtes in de kasten optimaal te benutten.

Opbergbakjes

Doordat de planken van een keukenkast vaak verstelbaar zijn in de hoogte, heeft elke kast haar eigen maat. Wanneer je op zoek bent naar een praktische oplossing, kan je overwegen om stapelbare opbergbakjes aan te schaffen. Deze transparante bakjes vormen de basis voor een nette en overzichtelijke indeling en kan je gebruiken voor het opbergen van koffie en thee. Doordat je de opbergbakjes in zijn geheel uit de kastjes haalt, hoef je deze niet overhoop te halen om het achterste product te pakken.

Draaiplateaus

Draaiplateaus

Met een draaiplateau als de lazy suzan kan je ervoor zorgen dat je met één simpele draai dat ene product wat achterin staat naar voren kunt halen. Verder kan je er diverse kleine en grotere potjes op kwijt en door de draaibare functie kun je heel gemakkelijk bij het potje dat je nodig hebt. Bovendien zorgt de verhoogde rand ervoor dat deze niet zomaar van het plateau af kan vallen.

Organizer voor borden en glaswerk

Naast draaiplateaus en opbergbakjes bestaan er keukenkastorganizers voor borden en glaswerk. Hoewel de meeste mensen hun borden horizontaal wegzetten, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om deze verticaal op te bergen! Zo bestaan er speciale verticale-borden-opbergers, waarmee je de borden stijlvol kunt presenteren. Met een innovatief bordenrek creëer je binnen een handomdraai meer ruimte in de kast en kun je de borden overzichtelijk naast elkaar neerzetten.

Kruiden opbergen

Ben je op zoek naar een handige manier om de kruiden op te bergen? Dat kan in vele ruimtes: van de keuken- tot aan de koelkast. Met een kruidenrek kan je zelf bepalen waar je de kaneel of knoflook wilt opbergen. Dat is mogelijk, omdat er zowel verstelbare organizers als uitschuifbare rekjes worden aangeboden. Bovendien zijn er tal van opbergers voor de kruiden die je gewoon op het aanrecht in de keuken kwijt kunt.

Staand of hangend kruidenrek

Naast staande of uitschuifbare varianten kun je ook kiezen voor rekken met drie niveaus. Wanneer je een plek zoekt voor flessen olie of azijn, dan kan je voor een variant gaan met twee niveaus. Dit rek heeft een laagje minder, waardoor je ruimte creëert voor langere flessen als olie. Genoeg opties dus om jouw keukenkast in te delen naar eigen behoefte en smaak!


Reageer

Lees ook:

Van rustiek tot modern: houten keukens passend bij elke woonstijl >
Veelgemaakte misvattingen over keukeninrichting en -gebruik >
Ontdek de wereld van marmeren keukens >
De beste keukenindelingen voor elk type woning >
Tijd voor een nieuwe keuken? Dit zijn 4 tips voor een efficiënte keuken transformatie >
Goedkoop en smaakvol: betaalbare keukentrends van 2023 >
Het verschil in charme van luxe en goedkopere houten keukens >
Het belang van afmetingen bij eiland afzuigkappen: stijl en functionaliteit >
Handig stappenplan voor het kopen van een wijnkoelkast >
Hoe je een granieten keukenblad kan vervangen >
10 x must-have items voor iedere keuken! >
Elektrische keukenboiler kopen en plaatsen: hier moet je op letten >
Scoor deze handigheidjes voor in de keuken >
6 tips voor een robuuste en stoere keuken >
5x Tips en tricks om een aangebrande pan schoon te krijgen >

Terug naar overzicht >>