arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Keuken » 6x leuke ouderwetse items voor de moderne keuken

6x leuke ouderwetse items voor de moderne keuken

Een moderne keuken is heel fijn, maar soms mis je toch iets van vroeger. Het feit dat je van alle moderne gemakken voorzien bent, neemt dat niet helemaal weg. Maar gelukkig vind je tegenwoordig steeds meer leuke brocante items van vroeger, die op maat zijn gemaakt voor de moderne keuken!

1. Fluitketel voor inductie

Mis jij die gezellige fluitketel van vroeger? Dan hoef je nu niet meer spijtig te kijken naar de ketels van vroeger, omdat je ze niet kunt gebruiken. Tegenwoordig heb je hele mooie inductie fluitketels. Je ziet er aan de buitenkant niets bijzonders aan, maar het materiaal is zo gemaakt dat het goed werkt op de inductie-plaat. Zet de waterkoker maar aan de kant: jij gaat voortaan weer voor die gezellige fluitende fluitketel om thee te zetten!

Inductie waterkoker

2. Ouderwetse keukenweegschaal

De ouderwetse keukenweegschaal is al lang geleden vervangen voor een strak, digitaal modelletje. Toch mis je misschien de oude keukenweegschaal van vroeger. Het was een grote houten kast met daarop een glanzende metalen schaal. Een flinke wijzerplaat gaf aan hoe zwaar het item was dat je ging wegen. Dit soort weegschalen is lange tijd weggeweest. Gelukkig zijn ze nu weer terug, is een wat moderner jasje. De retro keukenweegschaal past perfect in de moderne keuken, maar heeft toch de ouderwetse uitstraling die je doet terugdenken aan je kindertijd.

3. Retro pannen

Gietijzeren pannen worden nauwelijks nog gebruikt. Evenmin als koperen pannen of een emaillen stoofpan. Ze waren wel degelijk en karakteristiek, maar niet zo praktisch. Dat is nu wel anders! Je hebt tegenwoordig prachtige retro pannen met de looks van vroeger. Zo heb je ook nu weer prachtige pannen met een emaille look. De pannen zijn echter prima geschikt voor de moderne verwarmingsbronnen, inclusief inductie.

Retro pannen

4. Koperen kraan

De moderne keukenkraan is glanzend RVS met strakke draaiknoppen. Toch mis je weleens die leuke koperen kranen van vroeger. Niet met die saaie draaiknoppen van tegenwoordig, maar met leuke wieltjes om de temperatuur te regelen. Die ouderwetse kranen zijn nog steeds prima te gebruiken, al zijn ze wel wat gemoderniseerd. Zo werken ze betrouwbaarder en zijn ze net zo goed en veilig als jouw moderne RVS keukenkraan. Koper in het interieur kan een prachtig en verrassend effect geven.

5. Ouderwetse radio

Heb jij een radio in de keuken om lekker zingend te koken? Dan is die radio waarschijnlijk weggewerkt in het design of staat hij op een onopvallend plekje. Met een mooie, ouderwetse radio doe je dat niet. Die staat vol in het zicht als blikvanger. Er zijn hele mooie radio’s die er precies zo uitzien als de radio’s van vroeger. Toch zijn het digitale radio’s, waarmee je niet alleen alle FM zenders maar ook de digitale zenders uitstekend kunt vervangen. Modern geluid, zonder ruis, maar met de looks van vroeger!

Ouderwetse radio

6. Retro koffiezetapparaat

Lang niet alle koffiezetapparaten van vroeger waren lelijk. Er waren leuke modellen bij, die je maar wat graag in je keuken zou willen. Ben jij een beetje uitgekeken op dat strakke, glanzende model? Dan is het misschien leuk om eens te kijken voor een retro koffiezetapparaat. Er zitten hele leuke modellen bij, die er echt uitzien als vroeger. Wees gerust: het koffiezetten is doorgaans gewoon modern en je hebt zelfs retro modellen die je kunt programmeren.

Een moderne keuken is praktisch en is van alle gemakken voorzien. Maar soms mis je gewoon iets ouds van vroeger. Misschien heb jij dat vooral met het ouderwetse koffiezetapparaat of de fluitketel die je oma had. Maar wist je dat er naast deze 6 mooie items van vroeger nog veel meer spullen zijn te vinden? De retro stijl is helemaal hip en biedt vrijwel alle luxe en moderne gemakken in een ouderwets jasje. Natuurlijk is het wel belangrijk dat ook de kleuren in je keuken goed matchen met de look die je wilt bereiken: een moderne keuken heeft een heel andere kleurstelling dan een retro keuken.

 


Reageer

Lees ook:

Ontdek de wereld van marmeren keukens >
De beste keukenindelingen voor elk type woning >
Tijd voor een nieuwe keuken? Dit zijn 4 tips voor een efficiënte keuken transformatie >
Goedkoop en smaakvol: betaalbare keukentrends van 2023 >
Het verschil in charme van luxe en goedkopere houten keukens >
Het belang van afmetingen bij eiland afzuigkappen: stijl en functionaliteit >
Handig stappenplan voor het kopen van een wijnkoelkast >
Hoe je een granieten keukenblad kan vervangen >
10 x must-have items voor iedere keuken! >
Elektrische keukenboiler kopen en plaatsen: hier moet je op letten >
Zo kun jij jouw keukenkast organizen: 4 handige tips >
Scoor deze handigheidjes voor in de keuken >
6 tips voor een robuuste en stoere keuken >
5x Tips en tricks om een aangebrande pan schoon te krijgen >
Goede messen kiezen voor in de keuken: waar kun je op letten? >

Terug naar overzicht >>