arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Kijk mee: de mooiste kleuren voor op de wand
Diepblauw op de muur in de slaapkamer: stijlvol en rustgevend

Kijk mee: de mooiste kleuren voor op de wand

Kan het voor jou niet kleurrijk genoeg in huis? Yes – zo zien we het graag. Je mag er namelijk best een feestje van maken in je woning! Zo word je iedere dag weer blij van deze plek. Vandaag gaan we het hebben over de mooiste kleuren voor op de wand. Want waar je kunt gaan voor een witte muur, kun je juist óók uitpakken met een tint. Wij gaan het liefst voor optie twee.

Een diepblauwe kleur

Op zoek naar de juiste kleur op de muur? Inspiratie doe je bijvoorbeeld op met het beeld hieronder: ga voor een donkerblauwe kleur! Echt eens iets anders dan een witte muur, je gaat nu immers voor een donkere tint – mocht je deze metamorfose doormaken. Maar wees gerust: blauw zorgt nog altijd voor rust in de ruimte.

Ook komt daar een stukje warmte bij kijken, toch wel de belangrijkste eigenschap van de diepblauwe tint. Ideaal bijvoorbeeld in de woonkamer. Maar ook in de slaapkamer is het blauw een prachtige toevoeging: wat een sfeer zet je zo neer in deze ruimte! Heb je nog meer redenen nodig om je over te laten halen? Diepblauw is momenteel een van de grootste kleur op de wand trends in de interieurwereld.

Diepblauw op de muur in de slaapkamer: stijlvol en rustgevend

Ga voor rustgevend groen

Een andere kleur die rust brengt in huis? Dat is groen – misschien nog wel in sterkere mate dan het blauw waar we het hierboven over hadden. Niet gek dat deze tint behoort tot de mooiste kleuren voor in huis. Zeker als je bijvoorbeeld ook veel planten in huis hebt staan, gaat het om een prachtige combinatie.

Geen behoefte aan al die planten in huis? Combineer het groen aan de muur dan met bijvoorbeeld groene meubelstukken: net als op het beeld hieronder. Zo ziet je interieur er in een handomdraai helemaal stijlvol uit. Groen is niet te druk, maar ook zeker niet saai – een ideale middenweg.

Kijk mee: de mooiste kleuren voor op de wand

Roze op de wand

Mag het van jou wel wat lichter van kleur dan bij blauw en groen het geval is? Daarvoor gaan we over naar de volgende grote trendkleur van het moment: roze! Heb je daarbij meteen het idee dat het kinderachtig wordt in huis? Kijk maar eens op het beeld hieronder – niets kinderachtigs aan.

Het gaat er dan ook om welke tint roze je op de muur verft. Pas op met bijvoorbeeld zuurstokroze, maar ga juist voor oudroze. Daarmee kan er eigenlijk weinig fout gaan: deze zachte tint past bij iedere woning.

Een ware trend: roze op de wand

Pak uit met geel

Mooi geel is niet lelijk! Sterker nog: dit is misschien wel de vrolijkste kleur op de wand die er is. Kijk maar eens op het beeld hieronder: daar krijg je toch gewoon meteen een lach van op je gezicht? Opvallend, speels en toch stijlvol – wat wil je nog meer als het gaat om de mooiste kleuren voor een muur.

Wat hierbij wel belangrijk is om de rust enigszins te bewaren: neem geel als de centrale kleur in huis. Ga dus niet alleen voor geel op de muur, maar ook bij de accessoires of meubelstukken. In combinatie met verdere basic tinten ga je zo voor een heerlijk zonnig gevoel in huis!

Durf uit te pakken met geel op de muur


Reageer

Lees ook:

De unieke kenmerken van een Engelse badkamer >
Het belang van investeren in een kwalitatieve boxspring >
5 tips voor het personaliseren van je slaapkamer >
Van rustiek tot modern: houten keukens passend bij elke woonstijl >
Veelgemaakte misvattingen over keukeninrichting en -gebruik >
Ontdek de wereld van marmeren keukens >
Neem deze trends mee in het ontwerp van je nieuwe badkamer >
De beste keukenindelingen voor elk type woning >
Vintage verlichting: breng sfeer en karakter in je interieur >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Tijdloze elegantie voor jouw slaapdomein >
Hoe knap je een oude badkamer op? >
Tijd voor een nieuwe keuken? Dit zijn 4 tips voor een efficiënte keuken transformatie >
Goedkoop en smaakvol: betaalbare keukentrends van 2023 >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >

Terug naar overzicht >>