arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Kijk mee: de mooiste kleuren voor op de wand
Diepblauw op de muur in de slaapkamer: stijlvol en rustgevend

Kijk mee: de mooiste kleuren voor op de wand

Kan het voor jou niet kleurrijk genoeg in huis? Yes – zo zien we het graag. Je mag er namelijk best een feestje van maken in je woning! Zo word je iedere dag weer blij van deze plek. Vandaag gaan we het hebben over de mooiste kleuren voor op de wand. Want waar je kunt gaan voor een witte muur, kun je juist óók uitpakken met een tint. Wij gaan het liefst voor optie twee.

Een diepblauwe kleur

Op zoek naar de juiste kleur op de muur? Inspiratie doe je bijvoorbeeld op met het beeld hieronder: ga voor een donkerblauwe kleur! Echt eens iets anders dan een witte muur, je gaat nu immers voor een donkere tint – mocht je deze metamorfose doormaken. Maar wees gerust: blauw zorgt nog altijd voor rust in de ruimte.

Ook komt daar een stukje warmte bij kijken, toch wel de belangrijkste eigenschap van de diepblauwe tint. Ideaal bijvoorbeeld in de woonkamer. Maar ook in de slaapkamer is het blauw een prachtige toevoeging: wat een sfeer zet je zo neer in deze ruimte! Heb je nog meer redenen nodig om je over te laten halen? Diepblauw is momenteel een van de grootste kleur op de wand trends in de interieurwereld.

Diepblauw op de muur in de slaapkamer: stijlvol en rustgevend

Ga voor rustgevend groen

Een andere kleur die rust brengt in huis? Dat is groen – misschien nog wel in sterkere mate dan het blauw waar we het hierboven over hadden. Niet gek dat deze tint behoort tot de mooiste kleuren voor in huis. Zeker als je bijvoorbeeld ook veel planten in huis hebt staan, gaat het om een prachtige combinatie.

Geen behoefte aan al die planten in huis? Combineer het groen aan de muur dan met bijvoorbeeld groene meubelstukken: net als op het beeld hieronder. Zo ziet je interieur er in een handomdraai helemaal stijlvol uit. Groen is niet te druk, maar ook zeker niet saai – een ideale middenweg.

Kijk mee: de mooiste kleuren voor op de wand

Roze op de wand

Mag het van jou wel wat lichter van kleur dan bij blauw en groen het geval is? Daarvoor gaan we over naar de volgende grote trendkleur van het moment: roze! Heb je daarbij meteen het idee dat het kinderachtig wordt in huis? Kijk maar eens op het beeld hieronder – niets kinderachtigs aan.

Het gaat er dan ook om welke tint roze je op de muur verft. Pas op met bijvoorbeeld zuurstokroze, maar ga juist voor oudroze. Daarmee kan er eigenlijk weinig fout gaan: deze zachte tint past bij iedere woning.

Een ware trend: roze op de wand

Pak uit met geel

Mooi geel is niet lelijk! Sterker nog: dit is misschien wel de vrolijkste kleur op de wand die er is. Kijk maar eens op het beeld hieronder: daar krijg je toch gewoon meteen een lach van op je gezicht? Opvallend, speels en toch stijlvol – wat wil je nog meer als het gaat om de mooiste kleuren voor een muur.

Wat hierbij wel belangrijk is om de rust enigszins te bewaren: neem geel als de centrale kleur in huis. Ga dus niet alleen voor geel op de muur, maar ook bij de accessoires of meubelstukken. In combinatie met verdere basic tinten ga je zo voor een heerlijk zonnig gevoel in huis!

Durf uit te pakken met geel op de muur


Reageer

Lees ook:

Een babykamer inrichten: deze 6 items mogen echt niet missen >
5 tips om de hal op te knappen >
Zo ga je voor een persoonlijke touch in een nieuwbouwwoning >
Een bohemian tuinhoek inrichten: 6x tips en inspiratie >
4 redenen waarom jij zo snel mogelijk zonnepanelen wilt >
5 tips voor het bloemschikken van een mooie bos bloemen >
7x dit zijn de beste manieren om interieur inspiratie op te doen >
Zo krijg je het luxe hotelgevoel in je eigen slaapkamer >
Dit zijn de mooiste kleuren voor een vintage kast in huis >
Wanddecoratie ideeën voor in de slaapkamer >
Een donkerblauwe keuken: voorbeelden en inspiratie >
4 tips voor het verzorgen van planten op je balkon >
Binnenkomen in een gezellige hal: zo pak je het aan >
Tips voor een duurzaam én stijlvol interieur >
Kijken maar: verschillende voorbeelden van een tiny house >

Terug naar overzicht >>