arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Zo geef je karakter aan de hal
Zo geef je karakter aan de hal

Zo geef je karakter aan de hal

De hal is de ruimte in huis waarin je iedere dag weer weggaat en thuiskomt. Zou het daarom een onbelangrijke ruimte in huis mogen zijn – zoals in veel woningen het geval is? Wat ons betreft niet! Het is een veel aangenamer idee om direct voor een fijn gevoel in huis te zorgen zodra jij binnenkomt. In deze blog leggen we uit hoe je dit doet.

Kies voor kleur

Allereerst is het van belang om te kiezen voor kleur in de hal in je huis. Vaak zien we namelijk een saaie, witte ruimte voorbij komen – en dat is maar wat jammer. Durf juist uit te pakken! De hal inrichten begint dus bij de basis: geef een nieuwe lik verf aan die muur.

Een behang is ook een optie: net wat je mooi vindt. En durf ook gerust voor een kleur te gaan op de vloer. Zo heb je direct de grote oppervlakten gehad! Ook de meubelstukken en accessoires die er te vinden zijn, mogen overigens een kleur hebben – van een zachte pasteltint tot een felle of donkere kleur. Kies jouw favorieten uit!

Geef kleur aan de hal!

Laat wat van jezelf zien

De hal vormt in veel woningen een praktische ruimte. Je hangt er je jas op, zet er je schoenen neer – en dat is het eigenlijk wel. Dat terwijl je er veel meer van jezelf kunt laten zien: de hal vormt immers ook gewoon een onderdeel van je woning! Probeer bij de hal inrichting dan ook meer karakter toe te voegen.

Hoe je dit doet? Bijvoorbeeld door er accessoires of souvenirs te plaatsen. Zo heb je altijd weer wat moois om naar te kijken als je in de ruimte bent! Dit voorkomt tevens dat het er snel rommelig wordt – dat ga je namelijk zonde vinden, als je de ruimte eenmaal mooi hebt gemaakt. Plaats er bijvoorbeeld een tafeltje en zet daar grote vazen of andere accessoires op. Een plezier voor het oog!

Zo geef je karakter aan de hal

Handige meubelstukken met een sterk karakter

Dat betekent natuurlijk niet dat je niet alsnog die handige meubelstukken nodig hebt – denk aan de kapstok in de hal of de spiegel in de hal. Het is ook heus niet zo dat je deze items voortaan achterwege moet laten. Maar je kunt er wel voor zorgen dat ze een unieke look hebben: ook dat speelt een rol bij de schoonheid van de ruimte!

Ga dan ook op zoek naar items als de garderobekast in de hal die jij echt mooi vindt. Of dat nu de basics zijn of juist bijzondere vintage exemplaren – het gaat erom dat jij je op deze manier prettig voelt in de hal. Wat een feest om zo iedere dag weer binnen te mogen komen in je woning – dat alles dankzij deze hal ideeën!

Meubelstukken in de hal: ze mogen best opvallen


Reageer

Lees ook:

De ronde eettafel: om deze 5 redenen is ‘ie zo populair! >
De vensterbank stylen: 8x deze woonaccessoires kun je hier goed kwijt! >
Leven met minder plastic in huis: zo pak je het slim aan >
Dít zijn de voordelen van een slaapkamer op zolder >
Minder afval in de keuken: 6 handige tips! >
Een picknicktafel in de eetkamer: wat zijn de voordelen? >
Alles wat je moet weten over steektrappen >
Zo ga je voor een zachte en elegante look in de badkamer >
Dit zijn de 6 voordelen van een pergola in de tuin >
Een sauna in huis: dit zijn de 5 voordelen >
Nieuwe lampenkap kopen: hier moet je op letten >
Met deze 7 tips richt je een comfortabele zithoek in >
Lichtblauw in het interieur: 7 prachtige voorbeelden >
Thuiswerken vanuit je bed? Dit is waarom je dat níét moet doen! >
Een gezellige thuisbar inrichten: zo pak je het aan! >

Terug naar overzicht >>