arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Zo geef je karakter aan de hal
Zo geef je karakter aan de hal

Zo geef je karakter aan de hal

De hal is de ruimte in huis waarin je iedere dag weer weggaat en thuiskomt. Zou het daarom een onbelangrijke ruimte in huis mogen zijn – zoals in veel woningen het geval is? Wat ons betreft niet! Het is een veel aangenamer idee om direct voor een fijn gevoel in huis te zorgen zodra jij binnenkomt. In deze blog leggen we uit hoe je dit doet.

Kies voor kleur

Allereerst is het van belang om te kiezen voor kleur in de hal in je huis. Vaak zien we namelijk een saaie, witte ruimte voorbij komen – en dat is maar wat jammer. Durf juist uit te pakken! De hal inrichten begint dus bij de basis: geef een nieuwe lik verf aan die muur.

Een behang is ook een optie: net wat je mooi vindt. En durf ook gerust voor een kleur te gaan op de vloer. Zo heb je direct de grote oppervlakten gehad! Ook de meubelstukken en accessoires die er te vinden zijn, mogen overigens een kleur hebben – van een zachte pasteltint tot een felle of donkere kleur. Kies jouw favorieten uit!

Geef kleur aan de hal!

Laat wat van jezelf zien

De hal vormt in veel woningen een praktische ruimte. Je hangt er je jas op, zet er je schoenen neer – en dat is het eigenlijk wel. Dat terwijl je er veel meer van jezelf kunt laten zien: de hal vormt immers ook gewoon een onderdeel van je woning! Probeer bij de hal inrichting dan ook meer karakter toe te voegen.

Hoe je dit doet? Bijvoorbeeld door er accessoires of souvenirs te plaatsen. Zo heb je altijd weer wat moois om naar te kijken als je in de ruimte bent! Dit voorkomt tevens dat het er snel rommelig wordt – dat ga je namelijk zonde vinden, als je de ruimte eenmaal mooi hebt gemaakt. Plaats er bijvoorbeeld een tafeltje en zet daar grote vazen of andere accessoires op. Een plezier voor het oog!

Zo geef je karakter aan de hal

Handige meubelstukken met een sterk karakter

Dat betekent natuurlijk niet dat je niet alsnog die handige meubelstukken nodig hebt – denk aan de kapstok in de hal of de spiegel in de hal. Het is ook heus niet zo dat je deze items voortaan achterwege moet laten. Maar je kunt er wel voor zorgen dat ze een unieke look hebben: ook dat speelt een rol bij de schoonheid van de ruimte!

Ga dan ook op zoek naar items als de garderobekast in de hal die jij echt mooi vindt. Of dat nu de basics zijn of juist bijzondere vintage exemplaren – het gaat erom dat jij je op deze manier prettig voelt in de hal. Wat een feest om zo iedere dag weer binnen te mogen komen in je woning – dat alles dankzij deze hal ideeën!

Meubelstukken in de hal: ze mogen best opvallen


Reageer

Lees ook:

Een babykamer inrichten: deze 6 items mogen echt niet missen >
5 tips om de hal op te knappen >
Zo ga je voor een persoonlijke touch in een nieuwbouwwoning >
Een bohemian tuinhoek inrichten: 6x tips en inspiratie >
4 redenen waarom jij zo snel mogelijk zonnepanelen wilt >
5 tips voor het bloemschikken van een mooie bos bloemen >
7x dit zijn de beste manieren om interieur inspiratie op te doen >
Dit zijn de mooiste kleuren voor een vintage kast in huis >
Wanddecoratie ideeën voor in de slaapkamer >
Een donkerblauwe keuken: voorbeelden en inspiratie >
4 tips voor het verzorgen van planten op je balkon >
Binnenkomen in een gezellige hal: zo pak je het aan >
Kijken maar: verschillende voorbeelden van een tiny house >
Tips voor het organiseren van je make-up tafel >
Kies voor opvallend behang: verschillende voorbeelden >

Terug naar overzicht >>