arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Koper in het interieur: voorbeelden en inspiratie
Koper in het interieur: voorbeelden en inspiratie

Koper in het interieur: voorbeelden en inspiratie

Waar we vaak de kleur goud in het interieur terug zien komen, zijn we ook dol op koper! Dit ziet er zelfs net wat eleganter uit – meer tijdloos als je het aan ons vraagt. Er zijn vandaag de dag een heleboel items voor het interieur te vinden in een koperkleur. Des te meer reden dus om deze tint eens uit te lichten. Lees snel verder!

Koper in de keuken

De keuken is misschien wel een van de meest logische plekken om het koper in terug te laten komen. Er zijn namelijk een boel items te vinden die hier gebruiksvoorwerpen vormen! Zo kun je dus ook echt aan de slag met die items, zonder dat ze alleen mooi staan te zijn. Ideaal!

Waar we bijvoorbeeld aan denken? De koperen kraan, koperen pannen, koperen schaaltjes of koperen mokken – er is een boel variatie mogelijk. Dat maakt er een waar plezier voor het oog van in deze ruimte! Juist de keuken, die al snel wat saai overkomt, kan een tint als koper goed gebruiken.

Kies voor koper in de keuken

Elementen in een koperkleur in de zithoek

Niet alleen in de keuken, maar ook op andere plekken in huis ziet koper er beeldschoon uit. Denk bijvoorbeeld eens aan de zithoek. Daar zorgt koper voor net dat beetje meer fleur. Gezelligheid mag je hier immers best gebruiken!

Kijk eens op het beeld hieronder: word je niet meteen verliefd op deze koperen bijzettafel? Wij wel – het is een plaatje voor het oog. Zeker in combinatie met andere sfeervolle kleuren, zoals paars, roze of groen, maak je zo echt iets fraais van de zithoek. Toch wel dé centrale plek in huis.

Prachtig: koperen details in de zithoek

De details in het koper

Wie het liever wat kleinschaliger wil aanpakken met de kleur koper, doet er goed aan om koperen accessoires in huis te halen. Ook hier zijn er een boel van te vinden! Zo zien we hieronder koperen plantenpotten: zeker weer eens iets anders dan plantenpotten van bijvoorbeeld steen of hout. Dat maakt het een waardevolle toevoeging aan je woning.

Maar er is nog veel meer te bedenken. Klokken, vazen, lijsten voor schilderijen – om maar eens wat op te noemen. Je bepaalt natuurlijk zelf hoeveel koperen details je in huis haalt. Kies jouw favorieten uit, en genieten maar van die mooie kleur in huis!

Koper in het interieur: voorbeelden en inspiratie

Koperen lampen aan het plafond

Je kunt ook gaan voor koper aan het plafond! Dat geeft een unieke sfeer, haast futuristisch. Zeker als je hierbij ook kiest voor een lamp met een opvallend ontwerp – een combinatie die hand in hand gaat. Zo ga je echt voor een lamp met karakter! En dat zien we graag: dit item in huis wordt namelijk te vaak vergeten.

Waar je zo’n koperen lamp vervolgens kwijt kunt? We vinden het er prachtig uitzien boven de eettafel. Wat een feest om daar dagelijks weer onder te mogen zitten! De kleur biedt zo net de finishing touch in de woonkamer. Subtiel, maar toch nog altijd opvallend. En dat is nu precies waar koper zo geschikt voor is!

Nieuwe lamp? Kies voor de kleur koper


Reageer

Lees ook:

Ontdek de wereld van marmeren keukens >
Neem deze trends mee in het ontwerp van je nieuwe badkamer >
De beste keukenindelingen voor elk type woning >
Vintage verlichting: breng sfeer en karakter in je interieur >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Tijdloze elegantie voor jouw slaapdomein >
Hoe knap je een oude badkamer op? >
Tijd voor een nieuwe keuken? Dit zijn 4 tips voor een efficiënte keuken transformatie >
Goedkoop en smaakvol: betaalbare keukentrends van 2023 >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >
Badkamermeubels van hoge kwaliteit: 5 redenen waarom ze het waard zijn >
Het verschil in charme van luxe en goedkopere houten keukens >
Het belang van afmetingen bij eiland afzuigkappen: stijl en functionaliteit >
Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >
Handig stappenplan voor het kopen van een wijnkoelkast >

Terug naar overzicht >>