arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Tips voor het versieren van de kersttafel
Kaarsen op de dinertafel met kerst

Tips voor het versieren van de kersttafel

De decembermaand staat weer voor de deur! Dat betekent dan ook dat het tijd is om na te gaan denken over de kerstdecoratie in je woning. Wij helpen je uiteraard graag met een plan! Ga je een kerstdiner verzorgen dit jaar? Lees dan snel verder: tips voor het versieren van de kersttafel.

Kies één opvallende kleur en speel hiermee

Waar je bij de inrichting van de kersttafel misschien al snel denkt aan basic kleuren als wit en zwart, hoeft dit helemaal niet zo te zijn! Wij zijn er juist dol op om één opvallende kleur uit te kiezen die de show steelt op tafel. Welke kleur dit dan precies is? Dat is uiteraard aan jou. Rood, goud, zilver, groen – alle opties staan open.

Door juist heel specifiek voor één kleur te kiezen, voorkom je dat de boel te bont wordt. Meer kleuren heb je dus niet nodig! Tegelijkertijd zorgt een opvallende tint al snel genoeg voor een gezellige uitstraling – dat kun je dan natuurlijk weer wel gebruiken.

Tips voor het versieren van de kersttafel

Accessoires uit de natuur op tafel

Wat we met regelmaat terug zien komen op Pinterest-waardige dinertafels voor de feestdagen? Accessoires uit de natuur! Of je ze nu zelf verzamelt buiten of ze gewoon koopt in de winkel, dat is aan jou. Ook hierbij is er weer een heleboel te bedenken – maar we tippen graag onze favorieten voor je.

Zo zijn we dol op dennentakjes op de borden. Precies: zo haal je een beetje van de kerstboom naar de tafel toe. Gezelligheid alom, nietwaar? Je kunt er ook voor gaan om items als dennenappels of gedroogde sinaasappelschijven op tafel te leggen. Zo kies je voor een heleboel sfeer in huis.

Ga voor accessoires uit de natuur op de kersttafel

Kaarsen bij het versieren van de kersttafel

Naast accessoires uit de natuur, mogen naar ons idee ook kaarsen niet ontbreken bij het versieren van de kersttafel. Je kunt er uiteraard rekening mee houden als er kinderen komen eten: zet de kaarsen niet bij hen in de buurt, of haal ook een paar lampjes in huis die op een batterij werken. Verder kun je gewoon uitpakken met die gezellige kaarsen!

Het ziet er stralend uit als je hierbij gaat voor een combinatie tussen verschillende soorten kaarsen. Plaats bijvoorbeeld kandelaars naast theelichtjes – een combinatie die sterk werkt. Door het hoogteverschil creëer je een speels effect!

Kaarsen op de dinertafel met kerst

Een persoonlijk naamkaartje voor alle gasten

Ten slotte doe je er goed aan om wat persoonlijkheid te laten zien op tafel. Zeker als je een groot diner organiseert, is het een prachtig idee om een naamkaartje te maken voor alle gasten. Zet dit voor aanvang van het diner neer op de borden. Het hoeft natuurlijk niet per se te betekenen dat iedereen een vaste plek heeft, maar het is gewoon bedoeld voor een karakteristieke uitstraling van de tafel.

Een stijlvol kartonnen kaartje doet al veel. Probeer hier vervolgens met je mooiste handschrift op te schrijven. Ook een idee: plak een dennentakje, waar we het eerder al over hadden, aan een kaartje. Of teken er kerstgerelateerde versiersels op! Eén ding is zeker: na het versieren van de kersttafel straalt dat diner als geen ander.

Een persoonlijke kersttafel met naamkaartjes


Reageer

Lees ook:

Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Tijdloze elegantie voor jouw slaapdomein >
Hoe knap je een oude badkamer op? >
Tijd voor een nieuwe keuken? Dit zijn 4 tips voor een efficiënte keuken transformatie >
Goedkoop en smaakvol: betaalbare keukentrends van 2023 >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >
Badkamermeubels van hoge kwaliteit: 5 redenen waarom ze het waard zijn >
Het verschil in charme van luxe en goedkopere houten keukens >
Het belang van afmetingen bij eiland afzuigkappen: stijl en functionaliteit >
Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >
Handig stappenplan voor het kopen van een wijnkoelkast >
Praktische tips voor het renoveren van je badkamer >
Decluttering: wat is het en hoe pak je dat aan? >
Het kiezen van een mooie bank >
Tips voor het uitkiezen van een nieuwe brievenbus >

Terug naar overzicht >>