arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » De leukste DIY interieur tips!
Toe aan een nieuwe muur? Aan de slag met washi tape!

De leukste DIY interieur tips!

Hoewel je er natuurlijk voor kunt kiezen om alles in je interieur in huis te halen door het kant en klaar te kopen, is het ook een prachtig idee om sommige items zelf in elkaar te zetten. DIY: do it yourself! Een ideale manier om echt iets van jezelf te laten zien in huis. Hoewel er duizenden DIY ideeën te bedenken zijn, delen we in deze blog onze favoriete DIY interieur tips met je.

Versier de muur met washi tape

We beginnen met een van de eenvoudigste DIY interieur tips – om bij het instapniveau te starten. Ga aan de slag met washi tape op de muur! Je hebt keus uit een heleboel kleuren of patronen op het tape: kies dus iets uit wat helemaal bij jou past. Ook de vorm die je op de muur gaat plakken bepaal je uiteraard zelf!

Het grote voordeel aan washi tape? Je haalt het met gemak weer van de muur af – het neemt bijvoorbeeld geen verf mee. Geen probleem dus als je een lijn verkeerd plakt. En heb je een nieuw idee in je hoofd om de muur mee te versieren? Met gemak plak je er een andere creatie op! Dat is pas een perfecte manier om de look van je interieur levendig te houden – je kunt dit prima een aantal keer per jaar aanpassen.

Toe aan een nieuwe muur? Aan de slag met washi tape!

Verwerk planten op creatieve manieren in huis

Met de huidige botanische trend kun je er eigenlijk niet meer omheen: het hebben van planten in huis. Maar het is wel een idee om deze groene vrienden niet simpelweg in potten te stoppen en naast elkaar tentoon te stellen. Wees creatief, en bedenk manieren om planten op unieke manieren in huis te verwerken.

Zo kun je bijvoorbeeld een muur maken die helemaal gevuld is met verschillende planten. Dat geeft al een heel andere look! Ook het idee om planten op te hangen is verrassend: het geeft een ander effect dan wanneer ze op de grond staan. Maak dus bijvoorbeeld een eigen ophangsysteem!

De leukste DIY interieur tips!

Aan de slag met oude kistjes of pallets

Het is misschien wel het meest geliefde materiaal onder de fanatieke DIY’ers: oude kistjes en pallets. Wat je hier toch allemaal mee kunt! Het gaat om robuust hout dat karakter geeft aan je woning, en wat je voor een klein prijsje kunt inslaan.

Een populair idee dat je misschien wel kent is het bed of de zithoek op pallets. Een prachtig plan om in je slaapkamer of in de kinderkamer te verwezenlijken! Het is hartstikke simpel: plaats wat pallets naast elkaar, leg er een matras op en versier de boel met lampjes. Toch geeft dit al snel het idee dat je een creatief interieur hebt. Misschien nog een likje verf erover, en that’s it! Pak uit met de leukste, en tegelijkertijd eenvoudige DIY interieur tips.

DIY interieur tips: pak uit met pallets

Reageer

Lees ook:

Planten in de keuken: voorbeelden en inspiratie >
Manieren om souvenirs een plek te geven in huis >
Zo zorg je voor een persoonlijke look in je thuiskantoor >
Sporten in huis: zo pak je dit aan in je interieur >
Planten in de badkamer? Prachtig! >
Koper in het interieur: voorbeelden en inspiratie >
Inspiratie voor originele lampenvoeten >
5 tips bij het kopen van de juiste stofzuiger >
Zo ga je voor een zachte look in het interieur >
Ontdek de beste vintage accessoires om in huis te halen >
Zwart in het interieur: voorbeelden en inspiratie >
Deze elementen mogen niet ontbreken in een landelijke keuken >
Bijzondere looks voor het toilet >
Plaids voor op de bank: dit zijn onze favorieten >
Een schuurwoning laten bouwen: hier moet je op letten >

Terug naar overzicht >>