arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Blog » Jannetta van der Ziel » Column 5: Het is tijd voor rood

Column 5: Het is tijd voor rood

Intussen zijn de tijden veranderd en hebben we met z’n allen behoefte aan een kleuraccent. Ik denk dan aan rood. Ik teken er onmiddellijk voor. Als er één kleur is die een bron van energie is en veelzijdige gevoelens aanspreekt, dan is het wel rood.

Bij rood denk ik aan warmte, vuur, passie, robijn, rode rozen, Ferrari, kracht, levenslust, luxe. Puur energie dus, met een flinke dosis geluk. Dat kunnen we goed gebruiken als de economie in een dipje zit en de krant niet elke dag opbeurend nieuws brengt.

Opvallend is dat er op beurzen ook veel rood is te zien. In alle denkbare schakeringen. Signaalrood, herfstrood, oranjerood, wijnrood, tomatenrood, fuchsiarood. Ieder heeft zo z’n kleur rood. Maar rood worden, dat zullen we. Niet alleen in Nederland, de behoefte aan kleur in huis is internationaal.

En rood heeft een diepere betekenis. In China staat rood traditioneel voor geluk en fortuin. In India staat rood symbool voor huwelijksgeluk. En is het u wel eens opgevallen? In vele landen dragen de leiders regelmatig een rode stropdas. Da’s ook niet voor niets.

Terug naar uw huis. U kunt onmiddellijk naar de winkel rennen voor een paar verfbussen in kleuren rood naar keuze. Als het moet, kan alles rood. Maar ik zou u adviseren de kracht van rood écht te benutten. Hoe? Door het als een accentkleur te gebruiken. Met rode accessoires, zoals een kussen of een vaas, haalt u de energie van rood al in huis. Durf gewoon. U bent niet de eerste. Mijn winkeldeur is rozerood. Als u binnenkomt – dat is de boodschap – gaat er een wereld vol passie, warmte en inspiratie voor u open. Probeer het eens…


Reageer

Lees ook:

Column 11: Van herfst naar winter >
Column 10: Met hart en ziel >
Column 9: Paard in de gang >
Column 8: Be Inspired >
Column 7: Alweer december >
Column 6: Mixen, mixen en nog eens mixen >
Column 4: Afrika als bron voor Inspiratielab 82 >
Column 3: Haal het voorjaar binnen >
Column 2: De ins en outs van een interieur >
Column 1: Kleur brengt vrolijkheid >

Terug naar overzicht >>