arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Slaapkamer » Tijdloze elegantie voor jouw slaapdomein
Tijdloze elegantie voor jouw slaapdomein

Tijdloze elegantie voor jouw slaapdomein

De samenleving lijkt steeds sneller te veranderen, en het dagelijkse leven voelt soms wel een achtbaan. Des te belangrijker is het om thuis een inrichting te kiezen die je tot rust laat komen. Vooral als het gaat om de slaapkamer. Want dat is natuurlijk bij uitstek de ruimte waar je mentaal en fysiek kunt bijkomen van een drukke dag, en oplaadt voor weer een nieuwe dag. Onmisbaar meubilair voor een rustgevend slaapdomein? Een houten bed!

De voordelen van houten bedden

Bron: https://www.allnatura.nl/drijvend-bed-svariata-acero.html

De voordelen van houten bedden

Ben je je aan het oriënteren op een nieuw bed, en vraag je je af welke voordelen houten bedden bieden voor een goede nachtrust? Kiezen voor een massief houten bed heeft diverse voordelen. Allereerst is het hygiënischer dan bijvoorbeeld een boxspring. Een houten bed is gemakkelijker schoon te maken omdat het minder stof aantrekt en je hebt minder snel last van bedwantsen of huisstofmijt. Verder reguleert een houten bed de temperatuur. Is het fris in de slaapkamer dan voelt het niet koud aan zoals metaal. Bij hoge temperaturen blijft hout daarentegen juist koeler aanvoelen. Ook bevordert hout een goed leefklimaat in de slaapkamer doordat het vocht reguleert. Bij een hoge luchtvochtigheid neemt het iets vocht op, bij een droge lucht laat het juist weer wat vocht vrij.

Bij allnatura ontdek je de charme van houten bedden met uiteenlopende afmetingen en verschillende stijlen. Ze bieden een ruim assortiment aan sierlijke tot meer robuuste, rustieke uitvoeringen. Welk houtsoort je ook kiest, je weet zeker dat je kiest voor een duurzaam bed. En dat laat je mogelijk ook net nog even wat lekkerder slapen!

Het fijne aan houten bedden is bovendien dat je ze eigenlijk met zowat alle slaapkamerstijlen kunt combineren. Houd je van een Scandinavische, moderne, industriële of landelijke slaapkamerstijl? Of heeft een romantische stijl meer de voorkeur? Het gemak waarmee een houten bed in zowat iedere stijl past, geeft het een tijdloze elegantie.

Welke slaapkamerstijlen passen goed bij houten bedden

Bron: https://www.allnatura.nl/massief-houten-bed-parquetta.html

Nog meer tips voor een ideale slaapkamerinrichting

Zoals je hierboven al kon lezen zorgt een houten bed om meerdere manieren voor een betere nachtrust. Zijn er dan nog meer specifieke tips om de slaapkamerinrichting te optimaliseren voor een betere nachtrust? Jazeker! Hoewel het bedframe uiteraard erg belangrijk is, is het ook belangrijk het juiste matras en beddengoed te kiezen. Bij voorkeur van natuurlijk materialen, dat is beter voor het milieu, gaat langer mee en is comfortabeler omdat het zacht aanvoelt en ademend is. Een wollen deken bijvoorbeeld dient niet alleen ter decoratie, maar is ook vocht- en temperatuurregulerend.

Daarnaast spelen ook temperatuur, licht en luchtkwaliteit belangrijke rollen in het slaapkamerklimaat. Een slaapkamer hoeft zeker in de winter niet erg verwarmd te worden. Ce ideale slaaptemperatuur ligt tussen de 16 en 18 graden Celsius. Kies bij voorkeur voor lichtbronnen met ‘warm’ (meer gelig dan wit) licht. Dit bereidt je mentaal voor op de slaap. Kies verder voor verduisterende gordijnen om ook in de zomer de slaapkamer goed donker te kunnen maken. Luchtzuiverende planten tot slot verbeteren de luchtkwaliteit.

Welterusten!


Reageer

Lees ook:

Het belang van investeren in een kwalitatieve boxspring >
5 tips voor het personaliseren van je slaapkamer >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >
Optimaal gebruikmaken van je kleine slaapkamer >
Is een waterbed geschikt voor mij? >
Raambekleding in de slaapkamer: 5 mooie opties >
Een slaapkamer om in te dromen >
Met deze 3 tips verander je jouw slaapkamer in een luxe hotelkamer >
Slaap jij wel goed? >
Kwalitatief beddengoed kopen: waar moet je rekening mee houden? >
Wil je hebben! Dít zijn de mooiste voorbeelden van velvet meubels >
3 opbergtips voor in je slaapkamer >
Zo zorg je voor een perfecte nachtrust >
Nieuw bed voor de kinderkamer? 4 opties op een rijtje >
Hotel chique slaapkamer creëren in 5 stappen >

Terug naar overzicht >>