arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Badkamer » Neem deze trends mee in het ontwerp van je nieuwe badkamer
Neem deze trends mee in het ontwerp van je nieuwe badkamer

Neem deze trends mee in het ontwerp van je nieuwe badkamer

Na verloop van tijd raak je uitgekeken op het ontwerp van een badkamer. Een goed moment om van start te gaan met het uitdenken van een nieuw badkamerontwerp. Kies je voor een landelijke-, een moderne- of bijvoorbeeld luxe badkamer? Verwerk je verschillende donkere kleuren in het ontwerp van deze ruimte, of probeer je de badkamer zo licht mogelijk te houden? Dit artikel zet de belangrijkste trends op het gebied van badkamers voor je op een rijtje. Neem ze mee bij het ontwerpen van je eigen badkamer! 

Om voor jezelf een beeld te krijgen van de verschillende badkamerstijlen helpt het om eens op de websites van aanbieders van badkamers te kijken. Welke materialen combineren zij met elkaar? Wat zijn kleuren die momenteel veel in badkamerontwerpen terugkomen? Ook een platform als Pinterest biedt je veel inspiratie. Het laat je ongegeneerd in andermans badkamer kijken.  

Industriële mat zwarte kranen steeds vaker weggelaten 

Voorheen werd in badkamers vaak gekozen voor een mat zwarte douche en wastafelkraan. Het gebruik ervan sloot aan bij de badkamerstijlen die destijds populair waren. Denk aan de industriële badkamerstijl. Tegenwoordig laat men deze kleur steeds vaker weg uit het ontwerp. In plaats daarvan kiezen interieurstylisten voor verschillende koperen componenten; een wastafelkraan, een douche, een badkraan, enzovoorts. In een luxe, design badkamer zijn daarnaast de goudkleurige elementen geliefd. Dat deze kleuren zo geliefd zijn, hangt samen met de sfeervolle, warme uitstraling die ze van nature hebben. 

Overigens worden de donkere tegels op wanden en vloeren nog steeds zeer regelmatig gekozen. Ze passen goed bij badkamers met een luxe uitstraling. Combineer de donkere tegels met koperen elementen om tot een fraai geheel te komen. Andere luxe design badkamers zijn juist volledig wit van kleur. Vaak combineert men de grote witte tegels hierbij met enkele marmerkleurige accenten. Wat sluit qua kleurgebruik het beste op jouw smaak aan? 

Breng reliëf aan in het ontwerp van een badkamer 

Een andere trend van dit moment: het gebruik van reliëf in het ontwerp van een badkamer. Je kunt het reliëf aanbrengen door te werken met houten panelen op de wand, door te kiezen voor tegels met structuur, enzovoorts. Bekleed niet de volledige wand met dergelijke tegels, maar gebruik ze bijvoorbeeld uitsluitend achter het bad of de douche. Op deze manier kun je accenten aanbrengen in het interieur van een badkamer. Het maakt de ruimte een tikkeltje speels en geeft het geheel een warme uitstraling. Onder meer de houtlook reliëf tegels zijn hierbij in trek. Hout heeft van zichzelf een hele sfeervolle, zachte uitstraling! 

Kies voor organische, ronde vormen in de ruimte 

Kies voor organische, ronde vormen in de ruimte

In algemene zin geldt dat het gebruik van organische, ronde vormen binnen woningen populairder wordt. Het past bij de zachte, sfeervolle uitstraling die we ruimtes willen geven. Ook in de badkamer kun je hierop inspelen. Kies voor een ronde douchekop, voor meerdere ronde of organisch gevormde spiegels, een ronde kom op het wastafelmeubel, enzovoorts. Deze ronde vormen zijn veel minder hard dan rechte lijnen. De rechte lijnen kunnen een ruimte kil en koud laten ogen. Mogelijk maak je er vaker gebruik van dan je denkt! Veel badkamers hebben een rechthoekige spiegel, een rechthoekige douchekop, rechthoekige handgrepen op het wastafelmeubel, enzovoorts. Deze rechte lijnen leiden al snel tot een groot contrast tussen elementen in de badkamer. Iets wat niet past bij de rustige uitstraling, die men voor deze ruimte nastreeft bij het samenstellen van een ontwerp. 

Je kunt de organische vorm van bijvoorbeeld een spiegel verder benadrukken door hier ledverlichting achter te monteren. Bij steeds meer spiegels zit deze verlichting standaard ingebouwd. Een fraaie, stijlvolle toevoeging aan de ruimte! 


Reageer

Lees ook:

De unieke kenmerken van een Engelse badkamer >
Hoe knap je een oude badkamer op? >
Badkamermeubels van hoge kwaliteit: 5 redenen waarom ze het waard zijn >
Praktische tips voor het renoveren van je badkamer >
Hoe je de beste douchewanden & douchedeuren uitkiest >
Wat zijn de laatste trends op het gebied van badkamerspiegels? >
Hoe kies je de juiste wastafel voor in jouw badkamer? >
Inspiratie voor een luxe badkamer >
9 redenen waarom een PVC vloer in de badkamer een goed idee is >
Ondanks hoge gasprijzen toch lekker in bad? Volg deze tips! >
5 tips voor een kleine badkamer >
Dit zijn de badkamertrends van deze zomer >
De voordelen van een inloopdouche >
Je badkamer groter laten lijken? Zo pak je het aan >
Vier simpele trucjes voor een luxe badkamer >

Terug naar overzicht >>