arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Een kleine woonkamer inrichten: tips en tricks
Tips voor de inrichting van een kleine woonkamer

Een kleine woonkamer inrichten: tips en tricks

We wonen vandaag de dag niet allemaal in grote huizen. Zeker nu het wonen in de stad populair is, hebben veel mensen een kleine woning. Daar is helemaal niets mis mee! Maar je kunt hierbij wel de nodige tips gebruiken wat betreft de inrichting. Vandaag bespreken we de woonkamer. Een kleine woonkamer inrichten: lees hier onze tips en tricks!

Haal niet te veel items in huis

Het is belangrijk om bij het begin te beginnen: haal niet te veel items in huis! Hier is simpelweg geen plek voor in een kleine woonkamer. Denk er dus het liefst al voor een verhuizing over na: wat heb je nu echt nodig? Alles waarover je twijfelt of waarvan je stiekem wel weet dat je er best zonder kunt, kun je maar beter niet in huis halen

Deze items staan vervolgens namelijk alleen maar in de weg! En geloof ons maar: plezier heb je er in dat geval niet meer van. Je doet jezelf dus eigenlijk een gunst door hier meteen bij stil te staan. Minimaliseren is the key!

Een kleine woonkamer inrichten: tips en tricks

Kies de juiste kleuren

Je zult er misschien niet meteen bij stilstaan, maar kleuren doen een heleboel voor de ruimte. Ook voor de uitstraling die een ruimte op ons heeft wat betreft de grootte! Zo kun je maar beter niet voor veel donkere tinten gaan in een kleine woonkamer: dit maakt de ruimte kleiner.

Werk daarentegen met lichte tinten. Wit, crème, lichtgrijs of pasteltinten: om maar wat voorbeelden te noemen. Gelukkig zijn er dus nog altijd een heleboel opties – kleur kun je op deze manier nog steeds terug laten komen in je woning. Maar dan wel de júiste kleuren, die hier goed bij passen.

Maak gebruik van ieder hoekje

Wie klein woont, doet er goed aan om werkelijk ieder hoekje in huis te gebruiken. Waar je er in een grote woonkamer misschien niet eens over nadenkt waar je de bank of de eettafel precies plaatst, zit dit bij de kleine woonkamer wel anders. Iedere centimeter telt!

Je doet er dan ook goed aan om van tevoren een plan te maken, waarin je uitwerkt waar je welk meubelstuk plaatst – voordat je aan de slag gaat met het schuiven! Ken van ieder item in de ruimte de afmetingen, en plaats alles zo ver mogelijk in de hoeken. Een smalle staande lamp? Die past nog prima in de hoek naast de bank. De stoelen aan de eettafel? Maak dat ze precies passen in de kleine ruimte tussen de tafel en de muur.

Tips voor de inrichting van een kleine woonkamer

Pas op met accessoires in huis

De laatste tip sluit eigenlijk behoorlijk aan op de eerste tip in het rijtje: pas op met accessoires in de kleine woonkamer. Het is al snel te veel! Hoewel planten, souvenirs, schilderijen en vazen heus heel gezellig staan, is het belangrijk om hierbij een strenge selectie te maken.

Dit hoeft heus niet meteen als een jammerlijk feit gezien te worden: je kunt er zo immers voor kiezen om alleen de accessoires in huis te halen die écht mooi zijn. Uiteindelijk maakt dit dat je helemaal tevreden kunt zijn met je kleine woonkamer. Alles voor meer woonplezier!


Reageer

Lees ook:

De unieke kenmerken van een Engelse badkamer >
Het belang van investeren in een kwalitatieve boxspring >
Van rustiek tot modern: houten keukens passend bij elke woonstijl >
Veelgemaakte misvattingen over keukeninrichting en -gebruik >
Ontdek de wereld van marmeren keukens >
Neem deze trends mee in het ontwerp van je nieuwe badkamer >
De beste keukenindelingen voor elk type woning >
Vintage verlichting: breng sfeer en karakter in je interieur >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Tijdloze elegantie voor jouw slaapdomein >
Hoe knap je een oude badkamer op? >
5 tips voor het personaliseren van je slaapkamer >
Tijd voor een nieuwe keuken? Dit zijn 4 tips voor een efficiënte keuken transformatie >
Goedkoop en smaakvol: betaalbare keukentrends van 2023 >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >

Terug naar overzicht >>