arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Met deze items ga je voor een slaapkamer vol sfeer
Met deze items ga je voor een slaapkamer vol sfeer

Met deze items ga je voor een slaapkamer vol sfeer

De slaapkamer is helaas al snel een ruimte in de woning die niet zoveel aandacht krijgt bij het inrichten van het interieur. De woonkamer gaat immers voor, en met een bed in de slaapkamer ben je in principe al klaar. Toch is dit zonde! Je kunt maar beter een sfeervolle ruimte maken van de slaapkamer: je bent er per dag heel wat uurtjes te vinden, en een warme inrichting kan tegelijkertijd zorgen voor een betere nachtrust. In deze blog geven we je onze tips!

Lampjes aan de muur mogen niet ontbreken

Hoewel je misschien met het licht uit slaapt, is het toch van belang om na te denken over het lichtplan in de slaapkamer. Zo heb je naar ons idee niet genoeg aan een lamp aan het plafond, als je wilt gaan voor sfeer in de ruimte. Denk hierbij ook aan de muur: lampjes aan de wand mogen niet ontbreken.

Het liefst zien we ze voorbij komen aan de muur in de vorm van een lichtslinger. Hang deze bijvoorbeeld op boven het bed! Zo kun je er iedere avond weer naar kijken voor je je ogen toe doet. Sterker nog: die lamp aan het plafond kan daarbij gerust uit blijven staan.

Verlichting in de slaapkamer mag niet ontbreken

Lekker veel kussens op bed

Grote kans dat er op jouw bed niet meer dan een of twee kussens te vinden zijn. Functioneel, uiteraard. Maar kan dat niet wat gezelliger? Wat ons betreft geldt de regel: hoe meer kussens op het bed, hoe sfeervoller de ruimte! En tegelijkertijd ligt dit ook nog eens heerlijk. Zo sla je twee vliegen in een klap!

Speel met verschillende kleuren en patronen op de kussens: afwisseling is hierbij van belang. Dit draagt namelijk bij aan de gezellige look. Ook de materialen spelen een rol, zo geeft een velvet kussen echt een duidelijk knus gevoel. Genoeg om bij stil te staan, dus!

Met deze items ga je voor een slaapkamer vol sfeer

Een warme kleur op de muur

Naast lampjes en kussens, die toch wel behoren tot de kleinere items in de ruimte, kun je het ook groots aanpakken. Geef de muur in de slaapkamer een make-over! In de meeste slaapkamers heeft de muur een witte kleur – maar dat draagt natuurlijk maar weinig sfeer over.

Je kunt daarom beter kiezen voor een warme kleur op de muur! Diepblauw, bordeauxrood of roestoranje: er zijn genoeg opties. Stem dit af met de andere kleuren die terugkomen in de slaapkamer, om er een krachtig geheel van te maken. Zo zorg je voor een uitstraling van rust en gezelligheid: eigenschappen die prima samen gaan!

Kies een warme kleur op de muur in de slaapkamer

Persoonlijke items op het nachtkastje

Om de look van de sfeervolle slaapkamer helemaal af te maken, doe je er goed aan om persoonlijke items op het nachtkastje te leggen. Zo laat je echt wat van jezelf zien in de ruimte! Je lievelingsboeken, een souvenir of een bijzonder sieraad: om maar wat voorbeelden te noemen.

Het geeft een warm gevoel om hier iedere ochtend weer naar te kunnen kijken: zo word je dankzij een herinnering wakker met een goed gevoel. De perfecte manier om met het goede been uit bed te stappen, nietwaar? Dat gunnen we onszelf immers iedere dag opnieuw.

Persoonlijke items mogen niet ontbreken op het nachtkastje


Reageer

Lees ook:

De unieke kenmerken van een Engelse badkamer >
Het belang van investeren in een kwalitatieve boxspring >
5 tips voor het personaliseren van je slaapkamer >
Van rustiek tot modern: houten keukens passend bij elke woonstijl >
Veelgemaakte misvattingen over keukeninrichting en -gebruik >
Ontdek de wereld van marmeren keukens >
Neem deze trends mee in het ontwerp van je nieuwe badkamer >
De beste keukenindelingen voor elk type woning >
Vintage verlichting: breng sfeer en karakter in je interieur >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Tijdloze elegantie voor jouw slaapdomein >
Hoe knap je een oude badkamer op? >
Tijd voor een nieuwe keuken? Dit zijn 4 tips voor een efficiënte keuken transformatie >
Goedkoop en smaakvol: betaalbare keukentrends van 2023 >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >

Terug naar overzicht >>