arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Badkamer » Hoe knap je een oude badkamer op?
Hoe knap je een oude badkamer op?

Hoe knap je een oude badkamer op?

Wil je de badkamer in huis aanpakken? Zeker als het een vrij oude badkamer is, is dat natuurlijk al snel de moeite waard. Maar waar kun je nu het beste beginnen? Er zijn verschillende onderdelen die je kunt aanpassen. Dit zijn onze tips.

Moderne look

Kies voor een moderne look in de badkamer. Zo kan de badkamer weer even mee! De moderne badkamer is strak en minimalistisch, wat ook meteen voor een tijdloos karakter zorgt. De look mag best een beetje industrieel zijn. Kies bijvoorbeeld voor grove tegels of beton op de vloer, in donkergrijs of -bruin. Wat een plaatje! Ook past er bepaald sanitair bij de moderne badkamer. Denk aan de strakke douchewand, van glas met optioneel wat metaal of aluminium. Zo’n wand naast de douche zorgt meteen voor een eigentijdse look. Zeker als er momenteel nog een douchegordijn in de badkamer te vinden is, ga je voor een verbetering. De wand is immers ook veel eenvoudiger schoon te houden: een win-winsituatie.

Minimalistische meubelen

Laat de minimalistische look ook terugkomen in de meubelen. Badkamermeubelen van deze tijd zijn immers ook strak. Een badkamermeubel met waskom in een design met strakke vormen past goed. Van hout bijvoorbeeld, het liefst in een doorleefd karakter. Zo geef je namelijk meteen sfeer aan de badkamer! Een voordeel aan zo’n badkamermeubel? Je hebt zo meer opbergruimte, wat uiteraard altijd welkom is in de badkamer. Je kunt hierin je toiletspullen kwijt, om maar iets te noemen. Zorg direct voor nog een groter opbergmeubel in de badkamer, zoals een hoge, smalle kast. Zo’n kast kun je gewoon kwijt in de hoek van de ruimte. Hier is nog net wat meer plek, voor de handdoeken bijvoorbeeld. Je kunt het wastafelmeubel en de hoge kast in dezelfde minimalistische look kiezen, zodat het geheel netjes bij elkaar past.

Gehele metamorfose

Gehele metamorfose

Het is aan te raden om voor een gehele metamorfose te kiezen in de badkamer. Je gaat de ruimte toch al verbouwen: waarom pak je het niet meteen grootschalig aan? Haal de tegels eruit en vervang deze voor een nieuwe look. Grote, grove tegels passen goed, zoals we hierboven benoemen. Al valt er ook iets te zeggen voor kleinere tegels waarmee je een patroon op de muur maakt, in de douchecabine bijvoorbeeld. Vervang zoveel mogelijk oude onderdelen voor moderne onderdelen. Ook de badkamermeubelen kun je direct vervangen, evenals het sanitair.

Kleurgebruik

Wat betreft het kleurgebruik kun je ook het een en ander aanpassen. In oude badkamers is wit vaak de hoofdkleur. Of misschien vind je zelfs nog echte ouderwetse retrokleuren terug in de badkamer. Mocht je ervan houden, dan kun je het zo laten. Maar het past natuurlijk niet echt bij deze tijd. Naturel kleuren spelen de hoofdrol in de moderne badkamer. Denk aan bruin, grijs, zand en beige. Daarmee zorg je meteen voor veel sfeer in de ruimte. Het ziet er ook gezelliger uit dan enkel wit in de ruimte, wat toch wel heel steriel oogt. Natuurlijk kun je wel een paar witte onderdelen terug laten komen, zoals de wasbak en het toilet. Maar kies verder voor meubelen, tegels en accessoires in aardetonen. Je kunt verschillende tonen met elkaar combineren. Denk aan groene tegels in combinatie met bruin hout in het meubilair.

Strakke afwerking

Tot slot is een strakke afwerking welkom in de moderne badkamer. Sierlijke vormen en andere tierelantijntjes zijn passé, zoals je bij een ouderwetse badkamerstijl nog vaak ziet. Een mooi voorbeeld van een minimalistisch design? Dat is de zwevende kraan, bij de wastafel of bij het bad. Geen poespas, gewoon een functionele kraan. Ook de strakke vormen passen hier perfect bij, van de spiegel tot de waskom. Je kunt toch voor karakter zorgen met bijvoorbeeld de kleur: ga voor een goudkleurige of koperkleurige kraan. Daar raak je toch niet op uitgekeken?

Van een ouderwetse naar een moderne badkamer? Het lukt met deze tips! Het is al gauw een wereld van verschil, waarmee je badkamer weer helemaal past bij de huidige tijd.


Reageer

Lees ook:

De unieke kenmerken van een Engelse badkamer >
Neem deze trends mee in het ontwerp van je nieuwe badkamer >
Badkamermeubels van hoge kwaliteit: 5 redenen waarom ze het waard zijn >
Praktische tips voor het renoveren van je badkamer >
Hoe je de beste douchewanden & douchedeuren uitkiest >
Wat zijn de laatste trends op het gebied van badkamerspiegels? >
Hoe kies je de juiste wastafel voor in jouw badkamer? >
Inspiratie voor een luxe badkamer >
9 redenen waarom een PVC vloer in de badkamer een goed idee is >
Ondanks hoge gasprijzen toch lekker in bad? Volg deze tips! >
5 tips voor een kleine badkamer >
Dit zijn de badkamertrends van deze zomer >
De voordelen van een inloopdouche >
Je badkamer groter laten lijken? Zo pak je het aan >
Vier simpele trucjes voor een luxe badkamer >

Terug naar overzicht >>