arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Een rustgevend thuiskantoor: tips en tricks

Een rustgevend thuiskantoor: tips en tricks

Werk je aan huis? Heerlijk! Maar daarbij heerst natuurlijk wel het gevaar dat je snel wordt afgeleid. Door ditjes en datjes, door alles wat er nog rondslingert in je huis. Een rustgevend thuiskantoor is dan ook een belangrijke basis! Daarin ga je geconcentreerd aan het werk. In deze blog geven we tips voor een kantoorinrichting op een rustgevende manier.

Minimaliseren maar

Hoe minder spullen er in je thuiskantoor staan, hoe rustgevender het er is. Belangrijk is dan ook: minimaliseer! Als het er nu al een chaos is, is het een idee om hier een dag voor uit te trekken. Haal alles uit de ruimte, kijk kritisch naar de spullen die er te vinden zijn. En: durf weg te gooien.

Vaak hebben we veel minder nodig dan we denken. Oude documenten, prulletjes, tien verschillende pennen: je hebt er eigenlijk niet veel aan. Durf het dan ook de deur uit te doen. Rust in de ruimte zorgt voor rust in jouw hoofd.

Een rustgevend thuiskantoor: tips en tricks

Houd het bij

Als de boel eenmaal is uitgezocht, is het zaak om het netjes te houden. Houd het bij! Trek er bijvoorbeeld wekelijks een momentje voor uit om alles aan kant te maken. Zorg ook dat je tijdens dit moment steeds weer de items weggooit die je volgende week niet meer nodig hebt. En we zeggen het nog eens: wees kritisch!

Als je dit op regelmatige basis doet, voorkom je dat het een enorme klus wordt. En dat voelt goed! Ook kun je zo goed gasten ontvangen in je kantoor – een fijne bijkomstigheid. Zo hoef je immers niet steeds op te ruimen van tevoren: bij jou is het al netjes!

Voldoende opbergruimte

Natuurlijk, er blijven altijd spullen in de thuiskantoor inrichting die een plek nodig hebben. Zorg ervoor dat je voldoende opbergruimte hebt, waarbij je thuiskantoor rustgevend blijft. Zo slingert er niets rond in de ruimte.

Mappen, bakken, lades en kasten: om maar wat te noemen. Je hebt ze zeker nodig bij het thuiskantoor inrichten! Als je daarbij netjes te werk gaat, zorg je er ook nog eens voor dat je niets kwijtraakt. Ideaal!

Een net thuiskantoor: zo doe je dat

Accessoires zijn leuk, maar niet te veel

Een groot voordeel aan een thuiskantoor is natuurlijk dat je er iets gezelligs van kunt maken. Het is immers jouw plek, dat mag je helemaal zelf bepalen! Uiteraard hoef je er dan ook geen saaie plek van te maken, maar we raden wel aan: pas op met veel accessoires.

Uiteindelijk zorgen die namelijk ook voor afleiding! Als je werkt in een kamer vol spulletjes om je heen, is dat niet goed voor de concentratie. Dus kies een paar mooie items uit ter decoratie, waar je echt van geniet, en laat het daarbij. Less is more!


Reageer

Lees ook:

De vensterbank stylen: 8x deze woonaccessoires kun je hier goed kwijt! >
Leven met minder plastic in huis: zo pak je het slim aan >
Dít zijn de voordelen van een slaapkamer op zolder >
Minder afval in de keuken: 6 handige tips! >
Een picknicktafel in de eetkamer: wat zijn de voordelen? >
Alles wat je moet weten over steektrappen >
Zo ga je voor een zachte en elegante look in de badkamer >
Dit zijn de 6 voordelen van een pergola in de tuin >
Een sauna in huis: dit zijn de 5 voordelen >
Nieuwe lampenkap kopen: hier moet je op letten >
Met deze 7 tips richt je een comfortabele zithoek in >
Lichtblauw in het interieur: 7 prachtige voorbeelden >
Thuiswerken vanuit je bed? Dit is waarom je dat níét moet doen! >
Een gezellige thuisbar inrichten: zo pak je het aan! >
Inspiratie voor meer ledverlichting in het interieur >

Terug naar overzicht >>