arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Een rustgevend thuiskantoor: tips en tricks

Een rustgevend thuiskantoor: tips en tricks

Werk je aan huis? Heerlijk! Maar daarbij heerst natuurlijk wel het gevaar dat je snel wordt afgeleid. Door ditjes en datjes, door alles wat er nog rondslingert in je huis. Een rustgevend thuiskantoor is dan ook een belangrijke basis! Daarin ga je geconcentreerd aan het werk. In deze blog geven we tips voor een kantoorinrichting op een rustgevende manier.

Minimaliseren maar

Hoe minder spullen er in je thuiskantoor staan, hoe rustgevender het er is. Belangrijk is dan ook: minimaliseer! Als het er nu al een chaos is, is het een idee om hier een dag voor uit te trekken. Haal alles uit de ruimte, kijk kritisch naar de spullen die er te vinden zijn. En: durf weg te gooien.

Vaak hebben we veel minder nodig dan we denken. Oude documenten, prulletjes, tien verschillende pennen: je hebt er eigenlijk niet veel aan. Durf het dan ook de deur uit te doen. Rust in de ruimte zorgt voor rust in jouw hoofd.

Een rustgevend thuiskantoor: tips en tricks

Houd het bij

Als de boel eenmaal is uitgezocht, is het zaak om het netjes te houden. Houd het bij! Trek er bijvoorbeeld wekelijks een momentje voor uit om alles aan kant te maken. Zorg ook dat je tijdens dit moment steeds weer de items weggooit die je volgende week niet meer nodig hebt. En we zeggen het nog eens: wees kritisch!

Als je dit op regelmatige basis doet, voorkom je dat het een enorme klus wordt. En dat voelt goed! Ook kun je zo goed gasten ontvangen in je kantoor – een fijne bijkomstigheid. Zo hoef je immers niet steeds op te ruimen van tevoren: bij jou is het al netjes!

Voldoende opbergruimte

Natuurlijk, er blijven altijd spullen in de thuiskantoor inrichting die een plek nodig hebben. Zorg ervoor dat je voldoende opbergruimte hebt, waarbij je thuiskantoor rustgevend blijft. Zo slingert er niets rond in de ruimte.

Mappen, bakken, lades en kasten: om maar wat te noemen. Je hebt ze zeker nodig bij het thuiskantoor inrichten! Als je daarbij netjes te werk gaat, zorg je er ook nog eens voor dat je niets kwijtraakt. Ideaal!

Een net thuiskantoor: zo doe je dat

Accessoires zijn leuk, maar niet te veel

Een groot voordeel aan een thuiskantoor is natuurlijk dat je er iets gezelligs van kunt maken. Het is immers jouw plek, dat mag je helemaal zelf bepalen! Uiteraard hoef je er dan ook geen saaie plek van te maken, maar we raden wel aan: pas op met veel accessoires.

Uiteindelijk zorgen die namelijk ook voor afleiding! Als je werkt in een kamer vol spulletjes om je heen, is dat niet goed voor de concentratie. Dus kies een paar mooie items uit ter decoratie, waar je echt van geniet, en laat het daarbij. Less is more!


Reageer

Lees ook:

Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >
Dit zijn de 4 nieuwste woontrends van het jaar >
Wat zijn de laatste trends op het gebied van badkamerspiegels? >
Kuipstoelen blijven dé perfecte stoelen voor aan de eettafel >
Interieur inspiratie: dít zijn de banken trends van 2023 >
Interieurstijlen voor de eetkamer >
Een fotowand uit een tijdschrift: zo creëer je die zelf >
Perfecte spiegel voor de badkamer kiezen: waar let je allemaal op? >
Wil je hebben! Dít zijn de mooiste voorbeelden van velvet meubels >
Nieuwe vloer kiezen: wat zijn de verschillen tussen een Hongaarse punt en een visgraat vloer? >
Geef jouw eetkamer meer sfeer en karakter >
Winterse woonkamer inrichten: zo maak je het er ultiem gezellig >
De leukste fotowand ideeën >
Olijfboom binnen: hoe kun je de plant het best verzorgen? >
Leuke cadeaus voor een housewarming: 7 toffe tips om te geven >

Terug naar overzicht >>