arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Wil je hebben! Dít zijn de mooiste voorbeelden van velvet meubels
Wil je hebben! Dít zijn de mooiste voorbeelden van velvet meubels

Wil je hebben! Dít zijn de mooiste voorbeelden van velvet meubels

Ben je ook zo dol op velvet, oftewel fluweel? We zien deze materiaalsoort steeds vaker voorbijkomen in het interieur. En dat is niet gek, want velvet brengt sfeer, knusheid en een unieke uitstraling mee. Benieuwd naar mooie voorbeelden van velvet meubels in huis? Plaatjes kijken maar: in deze blog zetten we de fraaiste ideeën voor je op een rijtje, om inspiratie op te kunnen doen.

Velvet meubels: groene bank van fluweel

Velvet meubels: groene bank van fluweel

We beginnen met deze knaller van een bank. Hier wil je toch gewoon op zitten? Wat een plaatje! Velvet maakt dat de bank er extra zacht en comfortabel uitziet. En de donkergroene kleur past ook goed in het plaatje: een chic geheel. Een zetel velvet in groen behoort absoluut tot onze favorieten.

Luxe stoelen velvet

Luxe stoelen velvet

Naast de velvet bank, zijn we ook dol op de velvet stoel. Een fluwelen fauteuil kun je naast de bank plaatsen, of gewoon een eigen plek geven in huis. Let ook weer op de kleur. Hier zien we een romantisch velvet meubel in donkerrood, zeker een goede keuze om voor te gaan.

Eetkamerstoelen velvet

Eetkamerstoelen velvet

Fauteuils of eetkamerstoelen in velvet zijn er volop te vinden. Een idee: haal eetkamerstoelen in velvet in verschillende kleuren in huis. Zo ga je voor een nog speelser geheel met velvet meubelen. Hier zien we een reeks van velvet stoelen in verschillende groene tinten. Ditzelfde idee kun je uitvoeren met bijvoorbeeld eetkamerstoelen velvet bruin, grijs, paars of blauw. Om maar iets te noemen.

Klassieke velvet meubels

Klassieke velvet meubels

Dol op een klassieke uitstraling in huis? Dan zit je sowieso al snel goed met velvet. Maar zeker als je voor een paarse kleur kiest. En ook de knoppen die in deze bank zitten, dragen bij aan het classy geheel.

Mooie velvet hoekbank

Mooie velvet hoekbank

Een heuse eyecatcher in huis? Dat is een mooie velvet hoekbank. Ook weer zo comfy! Je kunt ‘m in verschillende kleuren kiezen. Zo is een bruine velvet hoekbank geliefd, evenals een hoekbank velvet cognac. Hier zien we een velvet hoekbank in een subtiele oranje kleur – wij zijn verliefd!

Velvet in de slaapkamer: hoofdbord bij het bed

Velvet in de slaapkamer: hoofdbord bij het bed

Hierboven kwamen er met name ideeën voor velvet in de woonkamer voorbij. Maar ook in de slaapkamer past fluweel! Dat zie je bijvoorbeeld met dit stijlvolle hoofdbord van fluweel. Ook als de materiaalsoort op subtiele wijze wordt verwerkt in het interieur, trekt het nog altijd de aandacht.

Color block met velvet meubels

Color block met velvet meubels

Velvet meubelen vallen gegarandeerd op in huis. Zéker als je een color block maakt, dat is pas een statement. Denk aan een roze velvet bank in huis! Je moet het maar durven, maar de looks mogen er absoluut zijn. Het interieur hoeft immers geen saaie plek te zijn. Een beetje uitpakken is juist leuk!


Reageer

Lees ook:

Met deze tips verwerk je duurzaamheid in het interieur van jouw woning >
5x redenen om voor glasvezel internet te kiezen >
Zo houd je je keuken opgeruimd en netjes! >
Een fotowand uit een tijdschrift: zo creëer je die zelf >
Welke grootte container heb ik nodig? >
Veel inbraak in jouw buurt? Dit kun je doen! >
Zo verbeter je de akoestiek in de woonkamer >
DIY klussen: dit gereedschap is onmisbaar >
Je dak laten bedekken door een dakdekker >
Verhuizen: welke voorbereidingen moet je treffen? >
Is een waterbed geschikt voor mij? >
Hier moet je rekening mee houden bij de keuze voor een hypotheek >
4 tips om een gezellige woonkamer te creëren >
3 x klussen in huis die je beter kunt uitbesteden >
Kan de juiste kraan ervoor zorgen dat je minder water verbruikt? >

Terug naar overzicht >>