arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Tuin » De herfst: het ideale seizoen om een parasol te kopen!

De herfst: het ideale seizoen om een parasol te kopen!

Bij de herfst denk je misschien niet meteen aan een parasol. Toch zou je dat wel moeten doen. Want juist de herfst is het ideale seizoen om een parasol aan te schaffen. Dat heeft verschillende redenen.

Parasol in de uitverkoop

Veel tuinwinkels, woonwinkels en webshops hebben parasols. Het probleem is alleen dat er vanaf nu tot volgend voorjaar weinig parasols meer verkocht worden. En aangezien er volgend jaar nieuwe trends zijn, willen de winkels van hun collectie af. Elke parasol die ze hebben is er een minder die ruimte inneemt en niets oplevert. Dus gaan veel parasols in de uitverkoop. Parasols die er prachtig uitzien, maar die je toch voor een prikje kunt aanschaffen.

Showroom modellen gaan weg

Nog een heel praktische tip: de winkels waar parasols in de showroom staan, gaan deze weghalen. Het wordt tijd voor de winter- en kerstcollectie. De parasols worden dus heel goedkoop aangeboden. Bij veel winkels worden de parasols alvast opzij gezet om de nieuwe collectie op te zetten. Kijk dus ook even op de plek waar meestal de bijzondere aanbiedingen staan.

De parasol kan zo de schuur/opslag in

Als je nu een nieuwe parasol koopt, doe je dat natuurlijk met het oog op het volgende jaar. Je hebt er nu waarschijnlijk niet zoveel meer aan. Dat heeft een voordeel: je kunt de nieuwe parasol gewoon met verpakking en al in de garage, schuur of opslagruimte zetten. De oude parasol kan naar stort en zo heb je een mooi compact pakket klaarstaan voor volgend jaar. Volgend jaar hoef je de parasol alleen nog op te zetten en je hebt meteen weer op een mooie manier schaduw in je tuin.

Een nieuwe parasol kopen doet de meeste mensen denken aan warme zomerse dagen. Probleem is dat je dan dus niet op het ideale moment bent. Winkels en webshops maken namelijk handig gebruik van het hoogseizoen om hun prijzen flink te verhogen. Terwijl jij juist in het najaar in het voordeel bent: zij willen van hun collectie af en jij kunt op je gemak een leuk koopje opzoeken.


Reageer

Lees ook:

Een grote tuin inrichten: 7 handige tips >
Zomers etentje? Prachtige voorbeelden van een gestylede eettafel in de tuin! >
Maak van jouw tuin een extra woonkamer >
Een bohemian tuinhoek inrichten: 6x tips en inspiratie >
Dit moet je weten bij het kopen van een hekwerk >
De voordelen van een inground trampoline >
De tuintrends van 2020 >
Energie besparen in de tuin: zo doe je dat >
4 tips voor het verzorgen van planten op je balkon >
De leukste tuinset voor in jouw achtertuin: 6x inspiratie >
Zo creëer je een stijlvol terras: van lounge stoel tot parasol >
Kunstgras voor een strakke tuin >
Het muggenseizoen begint. Zorg dat er geen water in je bloembakken staat >
Met deze tips houd je je schuur opgeruimd >
Buiten zijn en toch binnen zitten met een tuinkamer >

Terug naar overzicht >>