arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Badkamer » Perfecte spiegel voor de badkamer kiezen: waar let je allemaal op?
Perfecte spiegel voor de badkamer kiezen: waar let je allemaal op?

Perfecte spiegel voor de badkamer kiezen: waar let je allemaal op?

Het lijkt slechts een detail in de badkamer: de spiegel. Als je de badkamerinrichting echter tot in de puntjes nauwkeurig wilt uitwerken, speelt ook die spiegel een belangrijke rol. Neem zo’n accessoire daarom zeker mee als je de badkamer gaat aanpakken. Hier kun je op letten in je zoektocht naar een ideale badkamerspiegel.

Grootte van de spiegel voor de badkamer

Het belangrijkste onderdeel om op te letten bij de spiegel in de badkamer? De grootte! Het gaat hierbij om een persoonlijke voorkeur – de een heeft genoeg aan een kleine spiegel, de ander kijkt het liefst in een grote spiegel. Houd in ieder geval in je achterhoofd dat je jezelf er goed in moet kunnen zien: of je nu je outfit samenstelt of je gezichtsverzorging bijhoudt. Het is ook een idee om een grote badkamerspiegel en een kleine badkamerspiegel op te hangen.

Perfecte spiegel voor de badkamer kiezen: waar let je allemaal op?

Badkamerspiegel: ideale vorm

Wat is de ideale vorm voor de badkamerspiegel? De basisvorm is een vierkante of rechthoekige spiegel voor de badkamer. Daarmee zit je dan ook zeker goed! Al kan het wel wat braaf ogen. Je pakt net dat beetje meer uit met een ronde badkamerspiegel: dit is zelfs een heuse trend in de wereld van de spiegels. Maar een mooie badkamerspiegel ziet er voor iedereen weer anders uit: baseer de keuze voornamelijk op jouw smaak.

Badkamerspiegel: ideale vorm

Mooi badkamerspiegel: omlijsting

Hoewel spiegels er grotendeels wat gelijk uitzien, zitten er toch zeker verschillen in de looks. Dit zit ‘m bijvoorbeeld in de omlijsting van de spiegel! Ga je voor een rustgevende, minimalistische badkamerinrichting, met een spiegel zonder omlijsting? Hierbij staat enkel het glaswerk centraal. Of kies je juist voor een opvallende omlijsting? Van een houten omlijsting tot een omlijsting met mozaïek – het is er allemaal te vinden. Uiteraard kun je ook op de kleur van de omlijsting letten. Heb je een donkere badkamer? Daar past een donkere omlijsting bij. Om een voorbeeld te noemen!

Mooi badkamerspiegel: omlijsting

Badkamerspiegel met verlichting, of zonder verlichting

Een laatste aandachtspunt: wil je een badkamerspiegel met verlichting, of is dit voor jou niet nodig? Het heeft zeker de nodige voordelen, bijvoorbeeld wanneer je make-up wilt aanbrengen als het donker is buiten. Maar als je al een lichtplan hebt in de badkamer, en er dus al een andere bron van verlichting is in de ruimte, is het natuurlijk niet zo essentieel. Zo zie je maar: het vinden van de beste badkamerspiegel is een kwestie van smaak én voorkeuren! Ga het liefst verschillende mooie badkamerspiegels langs, en weeg alle voor- en nadelen af. Op die manier kun je de ideale badkamerspiegel kopen.


Reageer

Lees ook:

Neem deze trends mee in het ontwerp van je nieuwe badkamer >
Vintage verlichting: breng sfeer en karakter in je interieur >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Hoe knap je een oude badkamer op? >
Badkamermeubels van hoge kwaliteit: 5 redenen waarom ze het waard zijn >
Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >
Praktische tips voor het renoveren van je badkamer >
Dit zijn de 4 nieuwste woontrends van het jaar >
Hoe je de beste douchewanden & douchedeuren uitkiest >
Wat zijn de laatste trends op het gebied van badkamerspiegels? >
Kuipstoelen blijven dé perfecte stoelen voor aan de eettafel >
Hoe kies je de juiste wastafel voor in jouw badkamer? >
Interieur inspiratie: dít zijn de banken trends van 2023 >
Inspiratie voor een luxe badkamer >
9 redenen waarom een PVC vloer in de badkamer een goed idee is >

Terug naar overzicht >>