arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Woonkamer » Winterse woonkamer inrichten: zo maak je het er ultiem gezellig
Winterse woonkamer inrichten: zo maak je het er ultiem gezellig

Winterse woonkamer inrichten: zo maak je het er ultiem gezellig

Nu de koude dagen echt voor de deur staan, is het hoog tijd om het binnenshuis weer knus en warm te maken. Zo kom je de winter namelijk prima door! Er zijn veel leuke woonaccessoires te vinden die bijdragen aan een knus gevoel thuis. Waar kun je allemaal aan denken? Dit zijn onze tips!

Kerstdecoratie: perfect voor je huis in de winter

Bij winter in huis denken we uiteraard ook aan kerstdecoratie. Pak lekker uit! Haal een mooie kerstboom in huis, met fraaie kerstballen en -ornamenten. Zet een stalletje neer, hang een kerstster aan de muur. Je kunt algemenere kerstdecoratie ook in januari nog prima laten staan: denk aan een mooie ster of aan een sneeuwman.

Winterse woonkamer inrichten: zo maak je het er ultiem gezellig

Fluffy woonaccessoires in een winters interieur

Trendy én ideaal voor een winters interieur? Dat zijn fluffy woonaccessoires! Dit wordt dan ook wel gezien als dé woontrend voor de winter. Van vloerkleden tot dekens, van kussens tot stoelbekleding: het mag allemaal fluffy zijn. Lekker zacht, en heerlijk warm! Haal het liefst meerdere fluffy woonaccessoires in huis.

Winters stukje

Wil je zelf iets maken voor winter in huis? Maak een winters stukje! Haal benodigdheden in huis die je in de natuur vindt: mooie bladeren, takken, eikeltjes en dennenappels. Daar kun je al veel mee. Je kunt er ook nog kerstballen bij stoppen, evenals gedroogde sinaasappelschijfjes en verlichting. Om maar wat ideeën te noemen. Leg zo’n stukje op de eettafel, op de kast of in de vensterbank neer – complimenten gegarandeerd.

Winters interieur met plaids en dekens

Plaids en dekens: winter in huis

Is er iets beter dan ’s avonds onder een dekentje op de bank te kruipen? Wat een heerlijk gevoel! Ook dit past bij een winters interieur: leg een mooi plaid op de bank neer. Meerdere dekentjes, dat kan ook prima. Overdag vouw je ze netjes op en drapeert je ze over de rand van de bank, ’s avonds kruip je eronder. Ga voor een dekentje in een fraaie kleur of met een opvallende print!

Kaarsjes aan in een winters interieur

Steek lekker veel kaarsjes aan in huis in de winter – je kunt er eigenlijk niet genoeg hebben staan. Van dinerkaarsen tot theelichtjes: wissel af tussen verschillende soorten. En combineer dus ook verschillende kaarsenhouders en kandelaars! Dat staat zo gezellig bij elkaar.

Winterse woonkamer inrichten: zo maak je het er ultiem gezellig

Verlichting in huis in de winter

Denk ook aan de verdere verlichting in huis. Zet niet alleen de plafondlamp aan ’s avonds, maar zorg ook voor een leuke tafellamp of een lamp aan de muur. Hang een gezellige lichtslinger op, of kerstlampjes – bij de bank of het bed bijvoorbeeld. Wat een sfeer in huis!


Reageer

Lees ook:

Vintage verlichting: breng sfeer en karakter in je interieur >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >
Het kiezen van een mooie bank >
Dit zijn de 4 nieuwste woontrends van het jaar >
Wat zijn de laatste trends op het gebied van badkamerspiegels? >
3 simpele tips om jouw woonkamer een kleine make-over te geven >
Kuipstoelen blijven dé perfecte stoelen voor aan de eettafel >
Interieur inspiratie: dít zijn de banken trends van 2023 >
Interieurstijlen voor de eetkamer >
Een fotowand uit een tijdschrift: zo creëer je die zelf >
Zo verbeter je de akoestiek in de woonkamer >
4 tips om een gezellige woonkamer te creëren >
Zo maak je sfeer in je huiskamer >
Heeft je kamer nog een goede eetkamerset nodig? >

Terug naar overzicht >>