arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Een fotowand uit een tijdschrift: zo creëer je die zelf
Een fotowand uit een tijdschrift: zo creëer je die zelf

Een fotowand uit een tijdschrift: zo creëer je die zelf

Wil je thuis ook zo’n geweldige fotowand die je vaak ziet in tijdschriften en online magazines? Dat is logisch, want het ziet er mooi uit en is een echte blikvanger in je woonkamer. Als de lijsten eenmaal goed hangen, heb je daar jaren plezier van. Maar hoe ga je nu aan de slag? Het vereiste de nodige planning om zo’n gave fotowand te maken. Hieronder vind je in vijf stappen hoe je dit aanpakt.

#1 Inplannen

Een goed plan is het beste begin. Plan dus vooraf in hoe je je posters aan de muur wil hangen. Teken het eerst op een papier en zet daarna stippen met potlood op de muur. Maak kaders en plak de hoeken af met kleine stukjes tape, zodat je precies weet waar alles komt te hangen. Probeer het eerst met passen en meten, voordat je alles definitief ophangt. Die gaten die je verkeerd in de muur maakt, haal je niet meer zo snel weg.

#2 De juiste afmetingen

Hoe hoog en breed kan je fotowand zijn? Niet iedereen heeft een balzaal van een woonkamer. Ook al woon je kleiner, dan nog kun je heel veel kanten op met een gave fotowand. Als je weet hoeveel ruimte je hebt, kun je ook een sjabloon voor de indeling gebruiken. Die zie je vaak bij de grote poster shops en woonmagazines.

De juiste afmetingen

#3 Budgetteren

Een poster is relatief goedkoop. Je betaalt er minder voor dan een dure foto of duur schilderij. Maar als je er een paar posters wil kopen, kunnen de kosten aardig oplopen. Ook de posters verschillen in prijs, dus kijk naar de voordelige keuzes als je een klein budget hebt. Tip: ga niet te veel besparen als je één of twee jaar met deze wand wil doen. Spijt hebben van een keuze is duurder dan gelijk de juiste maken.

#4 Vind de juiste balans in kleuren en vormen

Zo’n posterwand ziet er leuk uit door de afwisseling van kleuren en vormen. Het is dus belangrijk om die afwisseling te vinden, zodat het eindresultaat er niet saai of eentonig uitziet. Kies voor bijvoorbeeld twee of drie kleuren. Zo laat je de posters met elkaar communiceren. Als je de kleuren ook nog combineert met je interieur, vormt alles een mooi en rustig geheel.

#5 Aan de muur ophangen

Heb je een plan, de kaders op de muur getekend en de mooiste posters gekocht? Dan wordt het tijd om de posters op te hangen. Doe het zelf of vraag het aan iemand die handig is. Het kost een paar uurtjes werk en daarna kun je er lang van genieten.


Reageer

Lees ook:

Dit zijn de voordelen van camerabeveiliging thuis >
Dit wil je weten voor je een huis koopt >
Een introductie tot woningontruimingen >
Energie besparen doe je zo! >
Voorstrijken van stucwerk: belang, technieken en productadvies >
Je woning beveiligen met de juiste sloten >
Hoe krijg je meer zonlicht in je woning? >
Thuiswerken in stijl? Zo creëer je jouw eigen droomkantoor! >
Het belang van een goede meterkast in een huis >
Traplift kopen vs. huren: wat is de beste optie? >
5 dingen die niemand je vertelt over het kiezen van de perfecte vloer >
Velours gordijnen; Hotel chique en heerlijk warm >
Ga je zelf verhuizen? Deze drie dingen wil je weten! >
Inzethorren op maat: de perfecte oplossing voor elk raam >
Alles wat je moet weten over een dakkapel met zonnepanelen >

Terug naar overzicht >>