arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Inspiratie » De leukste fotowand ideeën
De leukste fotowand ideeën

De leukste fotowand ideeën

Met een fotowand maak je jouw interieur persoonlijk en meteen een stuk gezelliger. Je kunt foto’s van bijzondere herinneringen aan de muur hangen, een paar gekke selfies met vrienden, de mooiste natuurfoto’s of schattige kiekjes van jouw kinderen. Het is helemaal aan jou! In dit artikel delen we een aantal leuke fotowand ideeën zodat je inspiratie op kunt doen. Ga je voor een grote fotowand met moderne look of vind je het juist leuk om te mixen met verschillende fotolijstjes?

Speelse fotowand met verschillende formaten

Een fotowand kan eigenlijk nooit te groot zijn. Als de rest van de muur leeg is, kun je uitpakken met extra grote afbeeldingen in verschillende formaten. Wil je een speelse touch toevoegen? Hang er dan ook eens een rond lijstje tussen. Natuurlijk is andere wanddecoratie ook een toffe optie. Denk aan een spiegel, poster of klok tussen de foto’s.

Simpele fotowand met washi tape

Dit idee is erg populair bij tieners en studenten. De fotowand is namelijk snel te maken, gemakkelijk aan te passen én erg budgetvriendelijk. Je hoeft geen lijstjes te kopen of spijkers in de muur te staan. Koop washi tape in een leuk kleurtje of met een toffe print en verzamel je favoriete foto’s van het moment. Je kunt foto’s laten afdrukken in het gewenste formaat en ze volgens jouw creatieve inzicht een plekje geven op de muur.

Foto’s aan de muur en op de kast

Ook tof: laat de fotomuur doorlopen op een kast. Maak gebruik van lijstjes in dezelfde stijl en met ongeveer hetzelfde formaat. In plaats van dat je de laatste 2 foto’s aan de muur hangt, zet je ze eronder op het dressoir. Hierdoor oogt het speels, maar niet te rommelig. Het is nog mooier wanneer de afbeelding qua kleur goed bij elkaar passen.

Moderne zwart wit fotowand

Hou je meer van een rustige en moderne look? Creëer dan een fotowand van enkel zwart wit foto’s. Zo vormt alles direct een mooi geheel. Wil je het nog minimalistischer? Dan kun je kiezen voor een fotocollage in plaats van meerdere losse fotolijsten. Laat de fotocollage drukken op canvas, aluminium of acrylglas voor een luxe uitstraling.

Fotowand met verschillende lijstjes

Dit laatste fotowand idee is het tegenovergestelde van minimalistisch. Door gebruik te maken van allerlei verschillende fotolijstjes, krijgt de fotomuur een hele creatieve en levendige uitstraling. Je kunt het zo gek maken als je zelf wil! Kleine tip: gebruik maximaal 3 verschillende kleuren lijsten zodat de foto’s niet helemaal wegvallen.


Reageer

Lees ook:

Tips voor het maken van een plantenwand >
9 redenen waarom een PVC vloer in de badkamer een goed idee is >
Interieurstijlen voor de eetkamer >
Ondanks hoge gasprijzen toch lekker in bad? Volg deze tips! >
Plekken in huis opleuken met fotolijsten >
Met deze tips verwerk je duurzaamheid in het interieur van jouw woning >
Een fotowand uit een tijdschrift: zo creëer je die zelf >
Veel inbraak in jouw buurt? Dit kun je doen! >
Zo verbeter je de akoestiek in de woonkamer >
Is een waterbed geschikt voor mij? >
Hoe je je huis kunt personaliseren >
4 tips om een gezellige woonkamer te creëren >
Zo maak je sfeer in je huiskamer >
5 tips voor een kleine badkamer >
Wat zijn de voor- en nadelen van een zandcementvloer? >

Terug naar overzicht >>