arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonstijl » Landelijk » Met deze tips ga je voor een moderne boerderij look in huis

Met deze tips ga je voor een moderne boerderij look in huis

Ben je op zoek naar een manier om een gezellige uitstraling in je woning te hebben? Yes, daar zijn we het helemaal mee eens! Want je woning mag stralen. Ga bijvoorbeeld voor een moderne boerderij look in huis – perfect passend bij dit idee. En daarvoor hoef je dus niet per se op een boerderij te wonen. Je kunt ook gewoon voor de look gaan. In deze blog geven we handige tips.

Kies voor riet

Wat we vinden passen bij een moderne boerderij? Riet! En dat komt goed uit: dat is namelijk helemaal in trend. Ga bijvoorbeeld voor rieten meubels in huis. Zo zien we op onderstaande foto een prachtige fauteuil voorbijkomen. Is het geen plaatje? Zo kies je voor vrolijkheid én tegelijkertijd een rustgevende look in huis. En dat sluit aan op de boerderij inrichting.

De rotan trend is helemaal terug, en daar kun jij natuurlijk je slag mee slaan bij de inrichting van een boerderij of bij de keuze voor een boerderij look in je woning. Er is een heleboel te vinden in de woonwinkels – je kijkt je ogen uit.

Rotan en riet in een modern boerderij interieur

Gebruik veel hout

Naast riet, past ook hout perfect bij de moderne boerderij. Laat er dan ook lekker veel van zien in je woning! Ga voor een gezellige grote houten eettafel, houten stoelen, een houten bijzettafel en houten planken aan de muur. Om maar wat voorbeelden te noemen. En wat ook helemaal aansluit bij de boerderij inrichting? Balken aan de muur – en die kun je ook gewoon in jouw woning laten plaatsen.

Hoe meer hout, hoe beter. Ga daarbij voor karakteristiek hout, dat doorleefd is. Zo voeg je namelijk echt persoonlijkheid toe aan je landelijke interieur! Kies liever donkerkleurig hout dan lichtkleurig hout. Zeker in combinatie met witte muren bijvoorbeeld steekt dat lekker af. Want dat hout mag opvallen!

Kies voor natuurtinten

Welke kleuren er goed passen in een landelijk interieur? Een houtkleur dus, waar we het hierboven al over hadden. Maar ook natuurtinten sluiten perfect aan op een inrichting die landelijk is. Pas daarbij op dat de uitstraling niet té bruin of ouderwets wordt – we willen natuurlijk voor een moderne boerderij look gaan.

Welke kleuren je kunt kiezen? Groen bijvoorbeeld – een ware topper op het moment! Liefst ga je voor pastelgroen, als je helemaal met de laatste trends mee wilt gaan. Maar ook bijvoorbeeld roestoranje is prachtig in huis, om een opvallender voorbeeld te geven. Combineren mag!

Met deze tips ga je voor een moderne boerderij look in huis

Maak het landelijk met groen

Over groen gesproken: je maakt een landelijk interieur in de woonkamer compleet door veel planten te plaatsen. Ga het liefst voor grote planten, die lekker de aandacht trekken. Zeker als je daar de ruimte voor hebt in je huis!

En ook hier geldt weer: combineren mag. Plaats bijvoorbeeld hoge en lage planten door elkaar. En planten met veel bladeren staan goed naast planten met weinig bladeren. Om maar een voorbeeld te geven!


Reageer

Lees ook:

Het kiezen van een mooie bank >
3 simpele tips om jouw woonkamer een kleine make-over te geven >
Zo zorg je voor een landelijk interieur >
Interieur inspiratie: dít zijn de banken trends van 2023 >
Zo verbeter je de akoestiek in de woonkamer >
4 tips om een gezellige woonkamer te creëren >
Zo maak je sfeer in je huiskamer >
Heeft je kamer nog een goede eetkamerset nodig? >
Hoe verander ik mijn woonkamer in een indoor jungle? >
De woonkamer upgraden: hoe zorg je hier voor een luxere uitstraling? >
Wil je hebben! Dít zijn de mooiste voorbeelden van velvet meubels >
Nieuwe vloer kiezen: wat zijn de verschillen tussen een Hongaarse punt en een visgraat vloer? >
Je planten afstoffen? Dít is waarom je dat moet doen! >
Comfortabele woonkamer inrichten: 5 slimme tips >
Winterse woonkamer inrichten: zo maak je het er ultiem gezellig >

Terug naar overzicht >>