arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Woonkamer » De woonkamer upgraden: hoe zorg je hier voor een luxere uitstraling?
De woonkamer upgraden: hoe zorg je hier voor een luxere uitstraling?

De woonkamer upgraden: hoe zorg je hier voor een luxere uitstraling?

Ben je op zoek naar manieren om wat meer luxe en klasse aan je woonkamer toe te voegen? Dat is zeker mogelijk! Sterker nog, het is zelfs vrij eenvoudig om hiermee aan de slag te gaan. In dit artikel delen we onze tips om er iets bijzonders van te maken.

Design meubels in de woonkamer

De beste manier om voor meer luxe in de woonkamer te zorgen? Kies voor design meubels! Meubels zijn namelijk dé essentiële onderdelen van de woonkamer. Dat maakt ze tot de ideale onderdelen om van een upgrade te voorzien. Design meubels kennen een uitstraling vol klasse, met details die tot in de puntjes zijn uitgewerkt. Neem nu een Rolf Benz bank, bekend om de hoge kwaliteit en fraaie uitstraling. Met een Rolf Benz bank haal je een toonaangevend designstuk in huis. En dat wordt gezien! De Rolf Benz bank kun je uitkiezen in je ideale look, gelet op de kleur en het precieze design. Dat is voor iedereen natuurlijk weer anders.

Luxe kleurgebruik in de woonkamer

Ook met de keuze voor de juiste kleuren ga je voor een luxere uitstraling in de woonkamer. Opvallende kleuren die hierbij passen, zijn metallic kleuren – denk aan goud en koper. Haal accessoires in huis in deze tinten, die duidelijk de aandacht trekken. Opvallen mag! Verder ga je voor subtielere kleuren met een chique uitstraling. We denken aan oudroze, diepgrijs, lichtbruin en donkerblauw. Ook zwart is zeker passend, voor een stoere uitstraling. Verschillende kleuren combineren kan, maar je kunt je ook richten op een enkele kleur die de hoofdrol speelt.

Sierlijke stoffen

Hoewel er verschillende materiaalsoorten passen bij de luxe woonstijl, zoals stoer hout en opvallend messing, steekt een soort er met kop en schouders bovenuit: stof! Daarmee doelen we op luxe en sierlijke stoffen, zoals fluweel en gobelin. Laat deze stoffen het liefst terugkomen op verschillende plekken in huis. Denk aan stoelbekleding, of bekleding van de bank. Maar ook in een vloerkleed, gordijn en poef kan dit naar voren komen. Combineer dit natuurlijk weer met die stijlvolle kleuren, zoals olijfgroen of taupe.

Goede verlichting

Een doordacht lichtplan maakt zeker dat de woonkamer een luxere uitstraling krijgt. Licht doet namelijk veel voor de algehele vibe! Zorg dat je de verschillende hoekjes in de kamer oplicht. Heb je kunst hangen? Dan kun je eraan denken om spotjes op bijvoorbeeld een schilderij te richten, zodat de kunst nog meer opvalt. Kies voor elegante verlichting, in een wat gelere toon.

Haard of kachel in de ruimte

Haard of kachel in de ruimte

Een haard of kachel in de woonkamer zorgt direct voor meer sfeer – evenals een uitstraling van luxe en klasse! Reden dus om een haard of kachel te laten plaatsen: ga zelf na welke optie je het mooist vindt staan. Van een open haard tot een gashaard, van een pelletkachel tot een cv kachel. Het is slim om vooraf goed uit te zoeken wat het best bij de woning past. Heb je bijvoorbeeld een schoorsteen nodig, zoals bij een traditionelere haard? Of ga je liever voor een modernere variant, waarbij dit niet nodig is? De keuze is aan jou!


Reageer

Lees ook:

Het kiezen van een mooie bank >
3 simpele tips om jouw woonkamer een kleine make-over te geven >
Interieur inspiratie: dít zijn de banken trends van 2023 >
Zo verbeter je de akoestiek in de woonkamer >
4 tips om een gezellige woonkamer te creëren >
Zo maak je sfeer in je huiskamer >
Heeft je kamer nog een goede eetkamerset nodig? >
Hoe verander ik mijn woonkamer in een indoor jungle? >
Wil je hebben! Dít zijn de mooiste voorbeelden van velvet meubels >
Nieuwe vloer kiezen: wat zijn de verschillen tussen een Hongaarse punt en een visgraat vloer? >
Je planten afstoffen? Dít is waarom je dat moet doen! >
Comfortabele woonkamer inrichten: 5 slimme tips >
Winterse woonkamer inrichten: zo maak je het er ultiem gezellig >
De leukste fotowand ideeën >
Olijfboom binnen: hoe kun je de plant het best verzorgen? >

Terug naar overzicht >>