arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Rotan in huis: voorbeelden en inspiratie
Rotan in huis: voorbeelden en inspiratie

Rotan in huis: voorbeelden en inspiratie

We zien het vandaag de dag met regelmaat voorbij komen: rotan in huis! Vreemd is dat niet, aangezien het zorgt voor wonderschone looks in de woning. Reden voor jou dus om ook rotan in huis te halen: het mooie materiaal van palmen dat enigszins doet denken aan bamboe. In deze blog delen we de nodige voorbeelden en inspiratie met je.

Rotan leent zich perfect voor stoelen en banken

Waar rotan zich het best voor leent? Dat zijn toch wel stoelen en banken! Iets wat we al jarenlang voorbij zien komen, bijvoorbeeld bij de welbekende rotanstoelen op terrassen. Denk echter maar niet dat rotan zich alleen leent voor de horeca of om buiten op te zitten: ook binnen is het een pracht voor je woning!

Zo haal je met rotan in huis een zachte uitstraling naar je woning toe. En juist door te kiezen voor banken of stoelen in deze look, ga je voor een groot oppervlakte van dit krachtige materiaal. Dat is echt wel weer eens iets anders dan wat bijvoorbeeld leer uitstraalt. Ideaal als je voor een nieuwe look in je woonkamer wilt gaan. Oh, en we moeten niet vergeten te benoemen: het zit heerlijk! Daar kun je dus goed in wegkruipen.

Rotan in huis: stoelen en banken!

Kies voor de rotan tafel

Wil je de look helemaal compleet maken? Haal dan, naast de rotan stoelen of banken, ook een rotan tafel in huis. Zo ga je voor het totaalpakket! De perfecte manier om alles op elkaar af te laten stemmen – en een geheel zachte en warme look in huis te creëren.

Van eettafel tot bijzettafel naast de bank: alles is er in rotan te vinden. Het is dus maar net waar jouw voorkeur naar uitgaat! Ook heb je hierbij de keus of je alleen voor een tafel van rotan gaat, met daarnaast banken of stoelen van andere materialen, of dat je de boel dus juist helemaal in een rotan jasje giet. Beide opties hebben een sterke uitwerking!

Pak uit met een rotan tafel in huis

Rotan in de slaapkamer

Van rotan in huis in de woonkamer gaan we door naar de slaapkamer. Ook in deze ruimte komt rotan goed tot recht! Je zorgt er namelijk in een handomdraai voor dat er een uitstraling van rust in de slaapkamer terecht komt. Precies wat je nodig hebt hier!

Op onderstaande afbeelding worden grote manden gebruikt om rotan in de slaapkamer te verwezenlijken. Zo ga je meteen voor handige opbergers – twee vliegen in een klap slaan, dus! Maar ook een nachtkastje of een luie stoel van rotan kun je hier zeker kwijt. Kies jouw favoriet!

Rotan in huis: voorbeelden en inspiratie

Accessoires met een rotan look

Waar we het hierboven met name over grote items hebben gehad in een rotan look, kun je het natuurlijk ook anders aanpakken: met accessoires! Zo kun je rotan in huis op subtiele wijze verwerken.

Manden, potten en dienbladen: om maar wat voorbeelden te noemen van rotan accessoires. Je doet er goed aan om er een aantal van in huis te halen. Stapel bijvoorbeeld een paar manden op elkaar, en geef ze een mooi plekje in je woning. Zo ga je voor een prachtig resultaat, met dank aan rotan in huis!

Rotan accessoires in huis: mooi en zacht


Reageer

Lees ook:

Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Tijdloze elegantie voor jouw slaapdomein >
Hoe knap je een oude badkamer op? >
Tijd voor een nieuwe keuken? Dit zijn 4 tips voor een efficiënte keuken transformatie >
Goedkoop en smaakvol: betaalbare keukentrends van 2023 >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >
Badkamermeubels van hoge kwaliteit: 5 redenen waarom ze het waard zijn >
Het verschil in charme van luxe en goedkopere houten keukens >
Het belang van afmetingen bij eiland afzuigkappen: stijl en functionaliteit >
Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >
Handig stappenplan voor het kopen van een wijnkoelkast >
Praktische tips voor het renoveren van je badkamer >
Decluttering: wat is het en hoe pak je dat aan? >
Het kiezen van een mooie bank >
Tips voor het uitkiezen van een nieuwe brievenbus >

Terug naar overzicht >>