arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Rotan in huis: voorbeelden en inspiratie
Rotan in huis: voorbeelden en inspiratie

Rotan in huis: voorbeelden en inspiratie

We zien het vandaag de dag met regelmaat voorbij komen: rotan in huis! Vreemd is dat niet, aangezien het zorgt voor wonderschone looks in de woning. Reden voor jou dus om ook rotan in huis te halen: het mooie materiaal van palmen dat enigszins doet denken aan bamboe. In deze blog delen we de nodige voorbeelden en inspiratie met je.

Rotan leent zich perfect voor stoelen en banken

Waar rotan zich het best voor leent? Dat zijn toch wel stoelen en banken! Iets wat we al jarenlang voorbij zien komen, bijvoorbeeld bij de welbekende rotanstoelen op terrassen. Denk echter maar niet dat rotan zich alleen leent voor de horeca of om buiten op te zitten: ook binnen is het een pracht voor je woning!

Zo haal je met rotan in huis een zachte uitstraling naar je woning toe. En juist door te kiezen voor banken of stoelen in deze look, ga je voor een groot oppervlakte van dit krachtige materiaal. Dat is echt wel weer eens iets anders dan wat bijvoorbeeld leer uitstraalt. Ideaal als je voor een nieuwe look in je woonkamer wilt gaan. Oh, en we moeten niet vergeten te benoemen: het zit heerlijk! Daar kun je dus goed in wegkruipen.

Rotan in huis: stoelen en banken!

Kies voor de rotan tafel

Wil je de look helemaal compleet maken? Haal dan, naast de rotan stoelen of banken, ook een rotan tafel in huis. Zo ga je voor het totaalpakket! De perfecte manier om alles op elkaar af te laten stemmen – en een geheel zachte en warme look in huis te creëren.

Van eettafel tot bijzettafel naast de bank: alles is er in rotan te vinden. Het is dus maar net waar jouw voorkeur naar uitgaat! Ook heb je hierbij de keus of je alleen voor een tafel van rotan gaat, met daarnaast banken of stoelen van andere materialen, of dat je de boel dus juist helemaal in een rotan jasje giet. Beide opties hebben een sterke uitwerking!

Pak uit met een rotan tafel in huis

Rotan in de slaapkamer

Van rotan in huis in de woonkamer gaan we door naar de slaapkamer. Ook in deze ruimte komt rotan goed tot recht! Je zorgt er namelijk in een handomdraai voor dat er een uitstraling van rust in de slaapkamer terecht komt. Precies wat je nodig hebt hier!

Op onderstaande afbeelding worden grote manden gebruikt om rotan in de slaapkamer te verwezenlijken. Zo ga je meteen voor handige opbergers – twee vliegen in een klap slaan, dus! Maar ook een nachtkastje of een luie stoel van rotan kun je hier zeker kwijt. Kies jouw favoriet!

Rotan in huis: voorbeelden en inspiratie

Accessoires met een rotan look

Waar we het hierboven met name over grote items hebben gehad in een rotan look, kun je het natuurlijk ook anders aanpakken: met accessoires! Zo kun je rotan in huis op subtiele wijze verwerken.

Manden, potten en dienbladen: om maar wat voorbeelden te noemen van rotan accessoires. Je doet er goed aan om er een aantal van in huis te halen. Stapel bijvoorbeeld een paar manden op elkaar, en geef ze een mooi plekje in je woning. Zo ga je voor een prachtig resultaat, met dank aan rotan in huis!

Rotan accessoires in huis: mooi en zacht


Reageer

Lees ook:

Perfecte spiegel voor de badkamer kiezen: waar let je allemaal op? >
Nederlanders investeren massaal in een kantoor aan huis >
5x Tips en tricks om een aangebrande pan schoon te krijgen >
Wil je hebben! Dít zijn de mooiste voorbeelden van velvet meubels >
Nieuwe vloer kiezen: wat zijn de verschillen tussen een Hongaarse punt en een visgraat vloer? >
Tips om je badkamer te verbouwen >
Je planten afstoffen? Dít is waarom je dat moet doen! >
Geef jouw eetkamer meer sfeer en karakter >
Zo geef je je huis eenvoudig een make-over >
Kunststof in je interieur: onderhoudsvriendelijk én trendy >
Comfortabele woonkamer inrichten: 5 slimme tips >
Badkamermeubel en badkamerspiegel: blikvangers in jouw badkamer >
Winterse woonkamer inrichten: zo maak je het er ultiem gezellig >
Goede messen kiezen voor in de keuken: waar kun je op letten? >
De leukste fotowand ideeën >

Terug naar overzicht >>