arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonstijl » Landelijk » Zo zorg je voor een landelijk interieur
Zo zorg je voor een landelijk interieur

Zo zorg je voor een landelijk interieur

Bij het inrichten van een huis houden veel mensen vast aan een bepaalde stijl. Niet gek, want op deze manier zorg je voor rust en eenheid. Ben je gek op de landelijke stijl? Dan kunnen wij ons voorstellen dat jouw voorkeur uitgaat naar een landelijk interieur. Het probleem is alleen dat veel mensen niet precies weten hoe zij dit voor elkaar krijgen. Daarom helpen wij je hier in deze tekst een handje bij. 

Gebruik natuurlijke materialen

Eén van de kenmerken van de landelijke stijl is het gebruik van natuurlijke materialen. Zo zie je eigenlijk altijd hout terug in een landelijk interieur. Neem bijvoorbeeld een landelijke salontafel of een landelijke eetkamertafel. Deze zijn vaak volledig gemaakt van hout. Toch is hout niet het enige natuurlijke materiaal dat je terugziet in een landelijk interieur. Riet is namelijk ook een materiaal dat veel gebruikt wordt binnen deze stijl. Een rieten stoel misstaat bijvoorbeeld niet in een landelijk interieur. Daarnaast zijn wol, linnen en steen voorbeelden van natuurlijke materialen die je veelvuldig terugziet in een woning die is ingericht volgens de landelijke stijl.

Kies voor neutrale kleuren

Veel mensen die hun huis op een landelijke manier in willen richten, kijken vooral naar het materiaal waarvan meubelstukken gemaakt zijn. Dit is inderdaad belangrijk, maar toch is dit niet het enige waar je op moet letten. De kleur van de meubels is namelijk ook van belang. Bij een landelijk interieur horen namelijk neutrale kleuren. Hierbij kun je denken aan wit en grijs, maar ook aan beige en bruin. Dergelijke kleuren zorgen voor een rustige sfeer en laten de natuurlijke materialen goed tot hun recht komen. Denk overigens niet dat in een landelijk interieur alleen neutrale kleuren voorkomen. Je kunt namelijk ook prima een groene plant neerzetten of een kleurrijk schilderij ophangen.

Zorg voor natuurlijk licht

Zorg voor natuurlijk licht

Bij de landelijke stijl denken veel mensen al snel aan een donkere boerderij van vroeger. Toch is deze stijl allesbehalve donker te noemen. Natuurlijk licht is namelijk onmisbaar in een landelijk interieur. Heb je grote ramen? Dan kun je jouw woning prima volgens de landelijke stijl inrichten. Hang hier geen donkere gordijnen voor, maar kies voor lichte raambekleding. Op deze manier voorkom je dat het alsnog (te) donker wordt in huis. Als je niet bijzonder veel of geen grote ramen hebt, kun je spiegels ophangen. Door spiegels lijkt een ruimte niet alleen groter, maar ook lichter.

Maak het compleet met landelijke accessoires

Een woning ziet er wat saai uit als je er alleen maar meubels neerzet. Daarom kleden veel mensen de boel aan met accessoires. Ook in een landelijk interieur zijn accessoires onmisbaar. Wil je accessoires kopen? kies dan voor natuurlijke materialen en neutrale kleuren. Een linnen kussen, houten dienblad en rieten mand zijn voorbeelden van accessoires die niet misstaan in een landelijk interieur.


Reageer

Lees ook:

Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Zwart in je interieur: stijlvol of somber? >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >
3 tips om je eetkamer om te toveren >
Van leeg naar gezellig: Zo richt jij je nieuwbouwhuis sfeervol in >
Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >
Interieur veranderen? Lees nu de meubeltrends >
4 tips om een extra gezellige woning te krijgen >
Zo creëer je een gezellige sfeer met accentverlichting >
Tips voor een handige indeling in huis >
3 simpele tips om jouw woonkamer een kleine make-over te geven >
DIY met led strips: creatieve ideeën voor het gebruik van led strips in je interieur >
Interieur inspiratie: dít zijn de banken trends van 2023 >
Alles wat je moet weten over het stylen van je huis >
Dit zijn mooie alternatieven voor verse bloemen >

Terug naar overzicht >>