arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Woonkamer » Hoe verander ik mijn woonkamer in een indoor jungle?
Hoe verander ik mijn woonkamer in een indoor jungle?

Hoe verander ik mijn woonkamer in een indoor jungle?

Ben jij helemaal in de wolken van een tropisch oerwoud en van een jungle-sfeertje? En wil je dit graag in jouw eigen woonkamer creëren? In dit artikel lees je welke twee planten je het beste kunt aanschaffen om dit mogelijk te maken en hoe je deze het beste kunt onderhouden.

De bananenplant

Wie denkt bij een bananenplant nou niet aan een jungle? Een bananenplant is een van de meest tropische planten. Hij is daarom een echte musthave voor in de woonkamer. Het kan zijn dat er een echte banaan uit de plant groeit, maar deze kans is in een thuisomgeving echter klein.

Water geven

Een bananenplant is een echte waterdrinker. De bodem van deze plant moet je constant vochtig houden, omdat hij zo het beste groeit. De bananenplant bestaat namelijk bijna volledig uit water. Controleer bij de plant altijd hoe vochtig de bodem van de plant is. Tijdens de warme maanden zal de bananenplant meer water verbruiken dan tijdens de koudere maanden.

Voeding

Wil jij weten hoe je een bananenplant moet voeden? Een bananenplant heeft de juiste voedingsstoffen nodig om gezond te blijven. Verzorg de bananenplant op de juiste manier,zodat jouw plant er tot in de puntjes verzorgd bijstaat. Dit is vooral belangrijk in de lente- en zomermaanden, want dan stopt hij al zijn energie in de groei van zijn bladeren. Bij het voeden van de plant is het tevens belangrijk dat hij de juiste hoeveelheid voeding krijgt. Wanneer je hem te veel geeft, dan kunnen de wortels beschadigd raken. Geef je hem te weinig voeding? Dan zullen de bladeren dof worden en een gele en lichte kleur krijgen.

De Kentia Palm

De Kentia Palm

Met een Kentia Palm in de woonkamer voelt het direct alsof je in een tropisch oerwoud waant. Het is een zeer sterke palm en heeft een sierlijk uiterlijk.

Water geven

Een Kentia Palm is een zeer bescheiden drinker: deze palm heeft niet veel vocht nodig om te overleven. De meest optimale bodem voor een Kentia Palm is een lichtvochtige bodem. Het beste is om de palm gewoon kraanwater te geven, omdat deze plant verzot is op kalk. Als de kamertemperatuur hoger is, bijvoorbeeld tijdens de zomer, dan heeft hij meer water nodig dan als de ruimte kouder is.

Voeding

De tropische bladeren van de Kentia Palm is wel echt waar je het voor doet. Door de Kentia goed te verzorgen, zal jouw Kentia er straks prachtig bij staan! De grondstof die merendeels wordt gebruikt voor de Kentia is veen. Dit veen bestaat uit veel voedingsstoffen, waardoor de Kentia maar één keer per jaar voeding nodig heeft. De Kentia heeft het liefste palmvoeding. Die kun je het beste geven tijdens de lente of in de zomermaanden.

Met een Kentia en bananenplant hoef je dus geen kilometers te vliegen om jezelf in een tropisch oerwoud te wanen, maar kun je er zelf een creëren in jouw eigen woonkamer!


Reageer

Lees ook:

Wat zijn de voor- en nadelen van een zandcementvloer? >
Stoom jouw verlichting klaar voor de winter met deze tips! >
Zo gebruik je trendkleuren in jouw interieur >
Alles wat jij moet weten over een picture rail hanging system >
Je huis stijlvol inrichten met planten? Zo doe je het! >
Een gezellige leefkeuken creëren? Zo doe je het! >
5 tips voor je thuiskantoor >
Zo vind je de mooiste eetkamertafel >
Maak je droomhuis zelf waar >
Lees onderstaande tips om een modern interieur te creëren >
Maak je huis af met de mooiste woonaccessoires >
Heeft je kamer nog een goede eetkamerset nodig? >
Weet jij soms ook niet meer waar je al je kleding moet laten? >
Met deze 3 tips verander je jouw slaapkamer in een luxe hotelkamer >
Deze extraatjes maken van jouw woning een echte thuishaven >

Terug naar overzicht >>