arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Slaapkamer » Zo ga je voor een vintage look in de slaapkamer

Zo ga je voor een vintage look in de slaapkamer

We zijn er enorm dol op: een vintage look in huis. Als dit ook bij jouw stijl past, is het zeker een idee om hiervoor te gaan in huis. In de slaapkamer bijvoorbeeld, waar we het in deze blog over gaan hebben! Hoe ga je voor een vintage slaapkamer? Lees verder en ontdek meer.

Een vintage bed

Het mooiste item in een vintage slaapkamer? Dat is een vintage bed! Ga op zoek naar een houten bedframe, liefst van mooi en doorleefd hout. Dat geeft zo’n karakteristieke uitstraling aan de slaapkamer. Precies waar je naar op zoek bent bij deze stijl in de ruimte!

Kun je geen bedframe vinden? Dan is het ook een slaapkamer vintage idee om een board achter het bed te plaatsen in deze stijl. Ook dat zorgt namelijk al voor die authentieke look! Verder kun je het bed een beetje opfleuren, mocht je dat mooi vinden. Geef ‘m bijvoorbeeld een lik verf voor meer kleur in de slaapkamer!

Zo ga je voor een vintage look in de slaapkamer

Het nachtkastje

Een andere beauty in de rij van vintage slaapkamer meubels? Dat is het vintage nachtkastje! Ook hier raden we weer aan om voor opvallend hout te kiezen, liefst met een doorleefd karakter. Kies voor donkerkleurig hout, dat past namelijk perfect bij een vintage interieur.

Ook hierbij geldt weer: je kunt ‘m eventueel een lik verf geven. Maar als het hout nog gaaf is, raden we dat eigenlijk niet aan. Zo gaat er namelijk juist ook weer een stukje van dat oorspronkelijke karakter verloren – iets waarmee je maar beter kunt oppassen. Maar uiteindelijk is de keuze natuurlijk aan jou.

Vintage aan de muur

Ga ook voor vintage aan de muur in een vintage slaapkamer. Hier heb je een heleboel verschillende opties wat betreft die vintage inrichting! Waar we meteen aan denken? Oude lijsten waar je kunst of foto’s in hangt – om maar een voorbeeld te noemen. Daar zijn er een heleboel van te vinden, op rommelmarkten bijvoorbeeld.

Maar er is meer. Je kunt bijvoorbeeld ook planken aan de muur bevestigen, waar je vintage accessoires op plaatst. Van een klok tot een plantenpot, van een oude medicijnfles tot een vintage sieradendoos. Het staat allemaal beeldig! Combineren mag dan ook zeker: gooi allerlei accessoires bij elkaar. Zo maak je er jouw ding van.

Mooi in de vintage slaapkamer: vintage accessoires

Een oude stoel

Je maakt de look in de kamer af met een vintage stoel. Zet die bijvoorbeeld naast het nachtkastje. Is daar geen plek voor? Dan is het ook een optie om in plaats van een nachtkastje een stoel neer te zetten. Daar kun je immers ook van alles op kwijt!

Het zorgt een beetje voor een rommelig effect in de slaapkamer – en dat past nu juist zo goed bij deze stijl. En we gaan het nog één keer benoemen: kies weer voor hout met een persoonlijkheid. Voor een prachtig resultaat in je vintage slaapkamer!


Reageer

Lees ook:

Wat zijn de voordelen van een meegroeibed? >
Een vintage kast opknappen: 6 handige tips >
Lichtblauw in het interieur: 7 prachtige voorbeelden >
Thuiswerken vanuit je bed? Dit is waarom je dat níét moet doen! >
Trend: blauw vloerkleed in het interieur >
Een verbouwing goed voorbereiden: zó pak je het slim aan >
Waarom kiezen voor een PVC vloer? >
Een vintage look in huis: welke spullen zijn echte eyecatchers? >
Inspiratie: de leukste kerstdecoratie in én rondom je hele woning >
Saaie lege muur in huis? Ga voor wall art met Poster Store! >
Dit zijn de voordelen van een boxspring bed >
Sierlijsten plaatsen in huis: voorbeelden en inspiratie >
Een open kast inrichten? 5x handige tips! >
8 handige tips voor perfect geverfde muren >
Muurplanken in de slaapkamer? 7x dit kun je erop kwijt! >

Terug naar overzicht >>