arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Tuin » Een kleine tuin inrichten: tips en tricks

Een kleine tuin inrichten: tips en tricks

Met het lekkere weer op komst, kunnen we weer heerlijk in de tuin zitten. En dan is het natuurlijk wel belangrijk dat het een fijne plek is, waar je goed tot rust kunt komen en een fraai uitzicht hebt. Kun je wel wat tips voor de inrichting gebruiken, zeker als je een kleine tuin hebt? Lees dan deze handige blog!

Alleen de essentials

Hoewel we het misschien wel zouden willen, hebben we niet allemaal een grote tuin. Misschien wil je wel een kleine stadstuin inrichten – waarbij het om een paar vierkante meters gaat. Daarbij is het belangrijk om keuzes te maken. Stop de kleine tuin niet te vol. En geloof ons maar: dat is al sneller het geval dan je denkt.

Bedenk daarom vooraf: wat heb ik écht nodig bij een kleine tuin inrichten? Natuurlijk wil je er lekker kunnen zitten – maar is die complete tuinset nu echt een goed idee? En als je een moestuintje wilt beginnen, kan dat natuurlijk – maar schaf niet meteen tien verschillende gewassen aan. Om maar wat voorbeelden te noemen. Met beperkte ruimte moet je creatief omgaan bij de inrichting van een kleine tuin.

Een kleine tuin inrichten: tips en tricks

Kies voor hoekjes

De items die je kwijt wilt bij de inrichting van een kleine tuin, kun je het best verdelen in duidelijke hoekjes. Voorkom dus dat een en ander door elkaar loopt. Zo lijkt het namelijk al gauw een rommeltje in je tuin. En dat willen we natuurlijk voor zijn!

Kies dus voor orde en overzicht bij een kleine tuin richten. Eén hoek is voor de tuinset, één hoek voor de moestuin en één hoek voor reguliere planten en bloemen. Om maar een idee te geven van de tuininrichting van een kleine tuin. Je kunt er zelfs voor kiezen om hier letterlijk vierkante vakken van te maken, voor nog meer duidelijkheid.

Ga voor overzicht

En buiten die hoekjes om? Daar heb je natuurlijk nog wat ruimte over. Ook daar kun je gaan voor meer overzicht. Namelijk door bij een kleine tuin inrichten een flink stuk gras of tegels te plaatsen. Ook zo voorkom je namelijk dat het te vol staat!

Dit draagt eraan bij dat je ogen in een keer het overzicht kunnen begrijpen. Dat is belangrijk om goed tot rust te kunnen komen in de tuin! Natuurlijk kun je heus planten plaatsen bij kleine tuintjes inrichten, maar juist de combinatie met rustige tegels of gras is sterk.

Kleine tuin inrichten: deze tips mag je niet missen

Een kleine maar fijne zithoek

Nog even over die zithoek. Ook die is natuurlijk belangrijk in je tuin! Je brengt er immers heel wat uren door. Maak daarom een slim plan voor het inrichten van de zithoek. En let op de afmetingen van de tuinset die je koopt. Weet je zeker dat het goed past?

Misschien moet je ook afwegingen maken: ga je liever voor meer planten of een ruimere zithoek? Die keuze is natuurlijk helemaal aan jou. Wees er zeker van wat jij belangrijk vindt in je tuin.


Reageer

Lees ook:

Leven met minder plastic in huis: zo pak je het slim aan >
Dít zijn de voordelen van een slaapkamer op zolder >
4 redenen om te kiezen voor een overkapping in de tuin >
Minder afval in de keuken: 6 handige tips! >
Zo voorkom je dat ongewilde insecten je tuin overnemen >
Een picknicktafel in de eetkamer: wat zijn de voordelen? >
Alles wat je moet weten over steektrappen >
Zo ga je voor een zachte en elegante look in de badkamer >
Dit zijn de 6 voordelen van een pergola in de tuin >
Een sauna in huis: dit zijn de 5 voordelen >
Nieuw terras aanleggen? Check deze 3 soorten tuintegels >
Nieuwe lampenkap kopen: hier moet je op letten >
Een vlonder in je tuin plaatsen >
Met deze 7 tips richt je een comfortabele zithoek in >
4x de meest gemaakte fouten bij het inrichten van je tuin >

Terug naar overzicht >>