arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Aardetinten in de slaapkamer: kom er helemaal tot rust

Aardetinten in de slaapkamer: kom er helemaal tot rust

Ben je op zoek naar een manier om meer rust naar de slaapkamer toe te halen? Let dan op het kleurgebruik – dat speelt hier een grote rol in. In deze blog hebben we het over aardetinten in de slaapkamer: zo blijf je dicht bij de natuur. Denk aan roestoranje, groen, zachtgrijs en donkerblauw, om maar wat voorbeelden te noemen. Van lichte aardetinten tot warme aardetinten: hoe laat je deze kleuren terugkomen in de slaapkamer?

Het beddengoed

We beginnen op het bed. Haal beddengoed in huis in dit mooie kleurenpalet van aardetinten. Zo zien we op het beeld hieronder een stralende oranje kleur terugkomen. Zo blijf je bij die natuurlijke look, zonder dat het saai wordt in de slaapkamer. Een ideale middenweg dus!

Maar er is nog veel meer mogelijk. Zo zijn we ook groot fan van groen beddengoed – tijdloos en rustgevend. Zeker als je daarbij voor een diepe groene tint kiest, is het een plaatje op het bed. En plaats daarnaast ook meteen wat planten in de slaapkamer, om dit effect nog wat te vergroten. Daar zal je toch heerlijk slapen!

Mooi: de slaapkamer met aardetinten

Muurverf in aardetinten

Pak je het liever wat groter aan met aardetinten in de slaapkamer? Dan is het een idee om aardetinten kleuren op de muur terug te laten komen. Hierbij geldt: bepaal eerst welke kleur je favoriet is, voor je aan de slag gaat. Let er hierbij goed op dat de kleur van de muurverf in aardetinten aansluit op de andere items in de ruimte.

Daarbij mag je best contrasten terug laten komen. Zo ga je voor een speelse look in de slaapkamer, zonder dat het er te druk wordt. Of houd juist alles binnen dezelfde tint – dat zorgt juist weer voor een minimalistische look. Het is maar net wat jij fraaier vindt staan!

De meubelstukken

Ook de meubelstukken kunnen een rol spelen bij de slaapkamer in aardetinten. Kies wat betreft het materiaal bijvoorbeeld zoveel mogelijk voor hout. Een houten nachtkastje, een houten bedframe, een houten stoel. Dat past natuurlijk al meteen goed bij dit thema in de slaapkamer!

En je kunt de meubelstukken ook een lik verf geven – net als die muur waar we het hierboven al over hadden. Zo kun je de boel meteen op elkaar aan laten sluiten: voor een optimaal fraai effect. Ideaal ook als je niet alleen de houtkleur van de meubels naar voren wilt laten komen, maar wat meer tinten wilt afwisselen.

Aardetinten in de slaapkamer: kom er helemaal tot rust

Gordijnen in de slaapkamer met aardetinten

Ten slotte is het een idee om gordijnen in de slaapkamer in aardetinten te hebben. Zie dit als het ware als de finishing touch! Zeker als je mooie stoffen gordijnen in de ruimte hebt hangen, ziet het er stijlvol uit.

Bepaal daarbij of je liever voor zachte, lichte aardetinten of donkere, warme aardetinten gaat. Het is ook maar net hoeveel licht je door de gordijnen wilt laten schijnen – allemaal zaken om in overweging te nemen. Maar waar je ook voor kiest: met dit kleurenpalet ga je voor rust in de slaapkamer. Héérlijk!


Reageer

Lees ook:

5 tips om de hal op te knappen >
Zo ga je voor een persoonlijke touch in een nieuwbouwwoning >
Een bohemian tuinhoek inrichten: 6x tips en inspiratie >
4 redenen waarom jij zo snel mogelijk zonnepanelen wilt >
5 tips voor het bloemschikken van een mooie bos bloemen >
7x dit zijn de beste manieren om interieur inspiratie op te doen >
Zo krijg je het luxe hotelgevoel in je eigen slaapkamer >
Dit zijn de mooiste kleuren voor een vintage kast in huis >
Wanddecoratie ideeën voor in de slaapkamer >
Een donkerblauwe keuken: voorbeelden en inspiratie >
4 tips voor het verzorgen van planten op je balkon >
Binnenkomen in een gezellige hal: zo pak je het aan >
Kijken maar: verschillende voorbeelden van een tiny house >
Tips voor het organiseren van je make-up tafel >
Kies voor opvallend behang: verschillende voorbeelden >

Terug naar overzicht >>