arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Inspiratie » 3 tips om je eetkamer om te toveren
3 tips om je eetkamer om te toveren

3 tips om je eetkamer om te toveren

De eetkamer is een centrale ruimte in ons huis waar we niet alleen maaltijden eten. Het is de ruimte waar je met het gezin de dag doorneemt, spelletjes spelen en om te borrelen met vrienden en familie. Het is dan ook geen wonder dat veel mensen hun eetkamer willen omtoveren tot een mooie, gastvrije plek. Ben je toe aan verandering en wil je de eetkamer aanpassen? In dit blogartikel delen we 3 tips om je eetkamer om te toveren tot een ruimte waar je graag tijd doorbrengt.

1. Kies de juiste eettafel

De eettafel is het middelpunt van je eetkamer. Het is belangrijk om de juiste tafel te kiezen die zowel functioneel als esthetisch is. Overweeg de grootte van je eetkamer en het aantal mensen dat regelmatig aan tafel zit. Daarnaast moet je nadenken over het materiaal van de tafel en hoe dit past bij de rest van je interieur. Houten tafels stralen warmte uit, terwijl glazen tafels een meer eigentijdse uitstraling hebben. Bedenk ook dat een tafel die veel gebruikt wordt, eerder beschadigd raakt. Het is een goed idee om te kiezen voor een Cralini epoxy tafel. Zo heb je toch een mooie tafel, maar wel eentje die tegen een stootje kan.

2. Creëer de juiste sfeer met verlichting

Creëer de juiste sfeer met verlichting

Verlichting speelt een belangrijke rol in het creëren van de juiste sfeer in je eetkamer. Kijk daarom of een combinatie van algemene verlichting en sfeerverlichting past bij jouw eetkamer. Zo is een hanglamp boven de eettafel een klassieke keuze voor algemene verlichting. Kies een lamp die past bij de stijl van je eetkamer. Sfeerverlichting, zoals kaarsen of tafellampen, kan zorgen voor een gezellige sfeer tijdens het dineren. Dimmers zijn ook handig, omdat ze je in staat stellen de lichtsterkte aan te passen aan verschillende gelegenheden.

3. Kies voor kleuren en accessoires

Het gebruik van kleuren is een goede manier om je eetkamer nieuw leven in te blazen. Overweeg een frisse laag verf op de muren in een kleur die past bij de rest van je interieur. Vergeet niet dat lichtere kleuren de ruimte groter laten lijken, terwijl donkere kleuren een intieme sfeer creëren. 

Voeg daarnaast persoonlijke accenten toe. Denk aan kunstwerken aan de muur, familiefoto’s of decoratieve objecten die iets over jouw smaak en persoonlijkheid vertellen. Een vitrinekast of open planken kunnen gebruikt worden om je verzamelingen te tonen. Bloemen en planten brengen de natuur naar binnen en zorgen voor een frisse uitstraling.


Reageer

Lees ook:

Hoe creëer je een sfeervolle entree in huis? >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Zwart in je interieur: stijlvol of somber? >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >
Van leeg naar gezellig: Zo richt jij je nieuwbouwhuis sfeervol in >
Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >
Interieur veranderen? Lees nu de meubeltrends >
4 tips om een extra gezellige woning te krijgen >
Zo creëer je een gezellige sfeer met accentverlichting >
Tips voor een handige indeling in huis >
3 simpele tips om jouw woonkamer een kleine make-over te geven >
DIY met led strips: creatieve ideeën voor het gebruik van led strips in je interieur >
Zo zorg je voor een landelijk interieur >
Interieur inspiratie: dít zijn de banken trends van 2023 >
Alles wat je moet weten over het stylen van je huis >

Terug naar overzicht >>