arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Met deze tips laat je jouw kamerplanten groot groeien

Met deze tips laat je jouw kamerplanten groot groeien

Kamerplanten zijn momenteel helemaal in trek: grote kans dat jij er ook een paar in huis hebt staan. Dat maakt de boel gezellig en mooi! Maar daarbij is het natuurlijk wel van belang dat je weet hoe je je planten het best kunt verzorgen. En voor wie geen groene vingers heeft, kan dat nog best lastig zijn. In deze blog geven we je de nodige tips!

Zon of schaduw?

Allereerst is het van belang om na te denken over de plek waar je je plant neerzet. En hierbij geldt: dit is voor iedere plant verschillend! Zo is de ene plant, bijvoorbeeld de cactus, dol op de zon. Maar voor een boel andere planten geldt dat ze liever in de halfzon of zelfs in de schaduw staan. Houd hier rekening mee! Dit verlengt hoe dan ook de levensduur van je plant.

Denk dus niet: op deze plek in mijn huis wil ik een plant hebben staan. Maar draai dit om, denk vanuit de plant: ik wil deze plant in huis halen, en dit is de beste plek om deze plant neer te zetten.

Met deze tips laat je jouw kamerplanten groot groeien

Geef genoeg water

Deze tip lijkt misschien vanzelfsprekend, maar we wijzen je er toch maar even op: geef genoeg water aan je plant. Ook hierbij geldt weer: niet alle planten hebben evenveel of even vaak water nodig – iets om rekening mee te houden. Installeer bijvoorbeeld een app op je telefoon waarmee je dit eenvoudig bij kunt houden.

Aan de andere kant is het ook belangrijk om niet te veel water te geven. Het is dus raadzaam om niet ‘zomaar wat te doen’, maar echt kennis over je planten op te doen, voor je aan de slag gaat met water geven. Een kleine moeite, met veel plezier als resultaat!

Plantenvoeding: van tijd tot tijd

Niet alle planten hebben er behoefte aan, maar over het algemeen is het verstandig om van tijd tot tijd plantenvoeding te geven. Dat hoeft niet bij iedere waterbeurt – dan is het weer te veel van het goede. Maar houd bijvoorbeeld eens in de maand aan.

Ook hierbij geldt weer: het is eigenlijk een kleine moeite, maar zorgt voor een groot resultaat. Je planten staan er namelijk echt een stuk mooier bij als je ze voeding geeft! Zo stralen ze meer en is er zelfs een kans dat ze gaan bloeien. Prachtig!

Goed voor je kamerplant zorgen? Lees onze tips!

Op tijd verpotten

We sluiten af met een tip die misschien het meest van je tijd kost: het verpotten van planten. Dit wordt vaak gezien als een vervelende klus – maar als je wilt dat je planten jarenlang met je meegaan, moet je er toch echt aan geloven. Gelukkig is het niet vaak nodig.

Op een gegeven moment is je plant te groot voor de pot gegroeid: de wortels kunnen nergens meer heen. Dan is het tijd voor een grotere pot – je geeft als het ware de kleinere planten door aan de grotere potten, waar eerst andere planten in zaten. Zie het als een stoelendans! En houd in het achterhoofd: wie goed voor de planten zorgt, heeft er een stuk langer plezier aan.


Reageer

Lees ook:

Waarom kiezen voor satijnen beddengoed? Ontdek alle 6 voordelen! >
Zo maak je je huis milieuvriendelijker en duurzamer >
Lege ruimte in je woonkamer? Dit kun je ermee doen! >
Zo geef je jouw woonkamer een industriële touch >
Gewoon beginnen: met deze 5 tips lukt je kledingkast opruimen ook bij jou! >
Dít zijn de 5 tofste vintage planten voor een retro interieur >
Gaan al je kamerplanten dood? Dít doe je mogelijk fout! >
Zo creëer jij de gezelligste eethoek om met meerderen te kunnen tafelen >
Zo maak jij jouw zithoek compleet >
Je huis sneller schoonmaken? Met deze 4 tips lukt het! >
6 tips om je huis met huisdieren hygiënisch te houden >
4 dingen die je niet mag vergeten bij het kopen van een tafel >
De ronde eettafel: om deze 5 redenen is ‘ie zo populair! >
Alles wat je moet weten over een topdekmatras >
De vensterbank stylen: 8x deze woonaccessoires kun je hier goed kwijt! >

Terug naar overzicht >>