arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Inspiratie » Van leeg naar gezellig: Zo richt jij je nieuwbouwhuis sfeervol in
Van leeg naar gezellig Zo richt jij je nieuwbouwhuis sfeervol in

Van leeg naar gezellig: Zo richt jij je nieuwbouwhuis sfeervol in

Een nieuw gebouwd huis begint als een leeg canvas, waar sommigen mensen dromen van onbeperkte inrichtingsmogelijkheden kunnen anderen dit juist beangstigend vinden. Waar moet je beginnen en misschien nog wel belangrijker, hoe zorg je dat je nieuwbouwhuis sfeervol wordt? Uiteindelijk wil je een huis creëren dat voelt als thuis en daarom is het slim om een aantal tips toe te passen tijdens het inrichten van je nieuwbouwhuis. Benieuwd welke tips dat zijn, dat lees je hieronder.

Verzamel voldoende inspiratie

Het begint allemaal bij het verzamelen van heel veel inspiratie voor de inrichting van je nieuwbouwhuis. Vaak heb je al wel een eigen stijl maar ook het uiterlijk van je nieuwbouwwoning kan bepalend zijn voor de inrichting van je nieuwe huis. Heb je bijvoorbeeld een houten schuurwoning van Geldersche Woningbouw, dan is het mooi om ook houten details terug te laten komen in je inrichting voor extra warmte en sfeer.

Doe verder inspiratie op door bijvoorbeeld bezoekjes te brengen bij verschillende woonzaken, speur Pinterest af, blader in woontijdschriften en bekijk verschillende woonprogramma’s. Maak daarna een moodboard, dit kun je online doen maar ook ouderwets met behulp van een stuk karton. Knip en plak erop los en vergeet ook niet kleur- en materiaalstalen toe te voegen, zo heb je in één oogopslag een overzicht van de dingen die je mooi vindt.

Maak een plattegrond

Het kan heel fijn zijn om een plattegrond te maken voor je nieuwbouwhuis. Je hebt allemaal lege ruimtes en deze moeten stuk voor stuk worden ingericht. Per ruimte kijk je wat de functie is en bepaal je wat een fijne indeling is. Hou ook rekening met daglicht maar ook met radiatoren, deuren, ramen en vensterbanken. Het kan erg handig zijn om meubels op schaal uit te knippen zodat je heel veel verschillende indelingen kunt maken. Denk ook zeker out of the box, hierdoor krijg je een verfrissend en verrassend interieur!

Maak een lichtplan

De juiste verlichting is ook erg bepalend voor de sfeer in huis, maak daarom een lichtplan. Bepaal bijvoorbeeld waar je functionele verlichting gaat monteren en welke hoeken geschikt zijn voor sfeerverlichting. Bij het maken van een lichtplan hou je ook rekening met daglicht, lichtrichtingen en hoogtes van lichtbronnen. Plaats bijvoorbeeld ook dimmers in je huis, zo kun je spelen met de lichtintensiteit voor extra sfeer.

Kies de basis

Nadat je weet voor welke stijl je gaat en welke indeling je kiest voor de meubels, is het tijd om te gaan shoppen voor de basis. Met de basis bedoelen we de vloeren, muren, raambekleding en binnendeuren, want deze keuzes zijn erg bepalend voor de uiteindelijke sfeer in je nieuwbouwhuis. Zorg ervoor dat de basis veel gezelligheid uitstraalt, dit kun je bereiken door warme kleuren uit te kiezen en gebruik te maken van natuurlijke materialen.

Maak af met meubels en accessoires

Maak af met meubels en accessoires

Ben je tevreden over de basis dan wordt het tijd om te gaan shoppen voor meubels en accessoires. Begin met het kopen van grote meubels zoals een bank, tafels, stoelen, kasten en bijvoorbeeld een vloerkleed. Heb je de basis in orde dan kun je de finishing touch doen met accessoires. Vergeet ook zeker geen groen toe te voegen, een aantal mooie grote planten geven veel gezelligheid en levendigheid in huis. Door persoonlijke accessoires aan je nieuwbouwhuis toe te voegen voorkom je dat het huis aanvoelt als een zielloze showroom van een doorsnee meubelzaak.

Door deze tips stap voor stap toe te passen in je nieuwbouwhuis maak je ongetwijfeld van je nieuwe woning een gezellige plek waar jij je snel thuis gaat voelen.


Reageer

Lees ook:

De grootste dingen die je kunt doen om je woning een make-over te geven >
Het inrichten van je tuin in de stijl van je woning >
Hoe creëer je een sfeervolle entree in huis? >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Zwart in je interieur: stijlvol of somber? >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >
3 tips om je eetkamer om te toveren >
Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >
Interieur veranderen? Lees nu de meubeltrends >
4 tips om een extra gezellige woning te krijgen >
Zo creëer je een gezellige sfeer met accentverlichting >
Tips voor een handige indeling in huis >
3 simpele tips om jouw woonkamer een kleine make-over te geven >
DIY met led strips: creatieve ideeën voor het gebruik van led strips in je interieur >
Zo zorg je voor een landelijk interieur >

Terug naar overzicht >>