arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Originele plantenpotten: voorbeelden en inspiratie
Originele plantenpotten: voorbeelden en inspiratie

Originele plantenpotten: voorbeelden en inspiratie

Je kunt er inmiddels eigenlijk niet meer omheen: de botanische trend! Planten, planten en nog eens planten: je kunt er niet genoeg van hebben in huis. Maar dat is niet alles om over na te denken, je wilt ze natuurlijk ook in leuke plantenpotten hebben staan! Dat maakt de look compleet. In deze blog tippen we je onze favoriete originele plantenpotten.

Manden van riet

Een mand om een plant in te zetten? Dat lees je inderdaad goed! Hoewel het misschien wat vreemd klinkt, is dit een prachtig idee. Het zorgt voor een speelse look! Er mogen dan ook best gewoon nog hendels aan de mand zitten – alles is mogelijk. Multifunctioneel, zo’n mand!

Riet is hierbij toch wel ons favoriete materiaal. Of het nu grof of juist niet grof is gevlochten. Die mooie, natuurlijke kleur sluit perfect aan bij het groene van de plant! Nog een reden waarom dit idee zo goed werkt.

Gebruik een rieten mand als plantenpot

Een robuuste look met steen

Met planten in huis gaat je woning er wat lieflijker en minder strak uitzien. Daar is natuurlijk helemaal niets mis mee! Maar om dit een beetje in balans te brengen, kun je gaan voor een materiaal als steen. Dat haalt het zachte van de plant weer wat naar beneden met de robuuste look.

En ook hier geldt weer: de combinatie tussen het natuurlijke materiaal van de steen en de groene tint zorgt voor een prachtige uitstraling. Een gouden combinatie, die twee items uit de natuur samen.

Originele plantenpotten: voorbeelden en inspiratie

Speel met kleurvlakken

Heb je juist niet zo’n behoefte aan natuurlijke items als riet en steen, maar zie je liever originele plantenpotten in huis die een opvallende kleur hebben? Ook dat is natuurlijk een optie – het is maar net wat het best bij jouw woning past!

Ga bijvoorbeeld voor plantenpotten met verschillende kleurvlakken, om er meteen maar helemaal een feest van te maken. Bepaal de vlakken bijvoorbeeld op basis van de andere tinten die in je interieur voorkomen. Maar ook potten met één opvallende kleur zijn natuurlijk zeker geschikt. Dat is al beter dan een basic pot met een witte tint!

Spelen met kleurvlakken: originele plantenpotten

De glazen bol met planten

De laatste tijd zien we deze trend steeds vaker voorbij komen: zet de planten in glas. Het klopt inderdaad dat je dan de grond en wortels ziet zitten, dat is eigenlijk ook precies de bedoeling. Eigenlijk een wat ‘slordige’ look, en zo iets wat er juist speciaal uitziet!

De vorm van het glas? Ga voor een ronde vorm, zoals je hieronder ook ziet! Zo houd je de boel toch nog altijd sierlijk – inderdaad, overal is over nagedacht. Helemaal ready voor een Pinterest-waardig interieur, met die mooie planten en originele plantenpotten!

De glazen bol om planten in te zetten: een ware trend

Reageer

Lees ook:

Ontdek de voordelen van de grote eettafel >
Gordijnen uitkiezen: hier moet je op letten >
Houtblokken voor een haardvuur opbergen in huis: de mooiste ideeën >
Unieke onderzetters op tafel: voorbeelden en inspiratie >
Kerstdecoratie in de tuin: zo maak je er iets moois van >
Hout in de badkamer: ga voor een stijlvolle look >
De leukste DIY interieur tips! >
Tips voor het versieren van de kersttafel >
Een kleine woonkamer inrichten: tips en tricks >
Met deze items ga je voor een slaapkamer vol sfeer >
Dit mag niet ontbreken in huis tijdens de winterse maanden >
Waarom de poef een must-have is in huis >
Verschillende soorten verlichting voor in de woonkamer >
Vintage items die goed passen bij een warm en winters interieur >
Donkerblauw in huis: deze trendkleur mag je niet missen >

Terug naar overzicht >>