arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Badkamer » Praktische tips voor het renoveren van je badkamer
Praktische tips voor het renoveren van je badkamer

Praktische tips voor het renoveren van je badkamer

De badkamer is een van de meest bezochte ruimtes in huis. Het is dé plek waar je je dag begint en eindigt. Daarom is het belangrijk dat je badkamer functioneel is, maar ook een fijne plek om te zijn. Als je badkamer verouderd is, kan een renovatie het verschil maken. Het renoveren van de badkamer kan alleen best een uitdaging zijn. Gelukkig vind je hieronder praktische tips om het renoveren van je badkamer zo makkelijk mogelijk te maken.

Tip 1: Maak een plan en ontwerp

Voordat je begint met het renoveren van je badkamer, is het belangrijk om een plan en ontwerp te maken. Bedenk wat je wilt veranderen en waar je deze veranderingen wilt aanbrengen. Zo kun je heel makkelijk een 3d badkamer ontwerpen, gewoon online. Maak vervolgens een lijst met de materialen die je nodig hebt.

Tip 2: Bepaal je budget

Waarschijnlijk vraag je je af: wat kost een badkamer renovatie nu precies? Het antwoord daarop volledig hangt af van je persoonlijke voorkeuren en wensen. Wel of geen bad? Krijgt de badkamer een volledige renovatie of worden alleen bepaalde elementen aangepakt? Bedenk dit goed voor jezelf en maak een passend budget, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Tip 3: Kies de juiste tegels

Tegels zorgen voor een groot deel van de uitstraling. Het is daarom belangrijk om tegels te kiezen die passen bij je smaak en stijl. En die passen bij de grootte van je badkamer natuurlijk. Combineer wandtegels met een stijlvolle PVC vloer voor het ultieme en meest onderhoudsvriendelijke resultaat! Kleine tegels kunnen de ruimte kleiner doen lijken, terwijl grote tegels de ruimte groter kunnen doen lijken.

Kies de juiste tegels

Tip 4: Investeer in goede verlichting

Goede verlichting is onmisbaar in de badkamer. Het is belangrijk om te zorgen voor voldoende licht, zowel bij de spiegel als in de doucheruimte. Kies voor verlichting die dimbaar is, zodat je de juiste sfeer kunt creëren. Denk ook aan de veiligheid en kies voor verlichting die geschikt is voor vochtige ruimtes.

Tip 5: Ga voor duurzame materialen

Bij het renoveren van je badkamer is het slim om te kiezen voor een duurzame inrichting. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar scheelt ook in de kosten. Kies voor materialen die makkelijk te onderhouden zijn, zoals tegels, glas en keramiek. Ook het investeren in waterbesparende apparaten kan goed zijn voor het milieu én je portemonnee.

Tip 6: Installeer voldoende opbergruimte

In de badkamer zijn vaak veel spullen aanwezig, zoals handdoeken, verzorgingsproducten en toiletpapier. Het is dus belangrijk om voldoende opbergruimte te hebben. Kies voor opbergmeubels die passen bij de stijl van je badkamer en die genoeg ruimte bieden voor al je spullen. Zorg er ook voor dat de opbergruimte makkelijk toegankelijk is.
Het renoveren van je badkamer kan een grote klus zijn, maar ook een leuke uitdaging. Door een goed plan te maken, te kiezen voor duurzame materialen en slimme oplossingen te bedenken, kun je een mooie en functionele badkamer creëren. Veel succes!


Reageer

Lees ook:

De unieke kenmerken van een Engelse badkamer >
Neem deze trends mee in het ontwerp van je nieuwe badkamer >
Hoe knap je een oude badkamer op? >
Badkamermeubels van hoge kwaliteit: 5 redenen waarom ze het waard zijn >
Hoe je de beste douchewanden & douchedeuren uitkiest >
Wat zijn de laatste trends op het gebied van badkamerspiegels? >
Hoe kies je de juiste wastafel voor in jouw badkamer? >
Inspiratie voor een luxe badkamer >
9 redenen waarom een PVC vloer in de badkamer een goed idee is >
Ondanks hoge gasprijzen toch lekker in bad? Volg deze tips! >
5 tips voor een kleine badkamer >
Dit zijn de badkamertrends van deze zomer >
De voordelen van een inloopdouche >
Je badkamer groter laten lijken? Zo pak je het aan >
Vier simpele trucjes voor een luxe badkamer >

Terug naar overzicht >>