arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Woonkamer » Een kleur op de vloer: de mooiste voorbeelden
Een oranje vloer in huis? Kan gewoon!

Een kleur op de vloer: de mooiste voorbeelden

Kleur in het interieur: we zien het op verschillende plekken terugkomen. Bijvoorbeeld op de muur, meubelstukken of accessoires. Beeldschoon: het is wat karakter geeft aan je woning. Maar heb je er weleens over nagedacht dat het ook een optie is om kleur toe te voegen aan de vloer? In deze blog delen we de mooiste voorbeelden.

De blauwe vloer

In deze blog pakken we uit met heerlijk opvallende kleuren voor op de vloer. Kijk maar eens op het beeld hieronder: een blauwe vloer! Daar krijg je toch gewoon meteen een glimlach van op je gezicht? De kleur springt goed in het oog – dat is nu ook precies waar we voor willen gaan.

Je kunt de boel helemaal compleet maken door blauw als dé centrale kleur in je woning te maken, zoals we ook op het beeld zien. De stoel, kussens en muur: alles past bij elkaar. Dat zorgt voor een rustgevend en overzichtelijk geheel. Ideaal als je een duidelijke lievelingskleur hebt of rust in je woning van groot belang vindt. Helemaal zen in eigen huis!

Een kleur op de vloer: ga voor blauw

Roze als kleur op de vloer

Van blauw gaan we naar roze. Op het eerste gezicht misschien een te opvallende kleur om op de vloer te verspreiden. Maar kijk maar eens goed naar onderstaand beeld: hier is roze op een enorm subtiele wijze in de vloer verwerkt. Zo kan het natuurlijk ook!

De kleur op deze vloer is behoorlijk neutraal, maar er zit net dat vleugje van een roze tint in. Hiermee laten we zien dat je zelf bepaalt hoe extreem je de kleur terug wilt laten komen in je interieur. Van een felle kleur tot een subtiele vleug: alles is mogelijk!

Meer roze in het interieur: op de vloer

De groene vloer

Een andere mooie kleur om kwijt te kunnen op de vloer? Dat is groen! Heerlijk fris en vernieuwend – daarmee geef je je woning echt een nieuw karakter. Hieronder wordt daarbij ook nog eens gespeeld met een print: als je de boel helemaal uniek wilt maken. Durf daar gerust mee uit te pakken!

In welke ruimte de kleur groen het goed doet? In de woonkamer bijvoorbeeld, zoals we al zien op de afbeelding. Maar er is meer denkbaar. Ook in de keuken staat een groene vloer prachtig, zeker als je kiest voor een donkere tint. Stijlvol en chique!

Een kleur op de vloer: de mooiste voorbeelden

Oranje als kleur op de vloer

We sluiten af met een oranje kleur op de vloer, opnieuw op een vrij subtiele wijze in het beeld hieronder. Het grote voordeel dat hierbij komt kijken? Dat je er eigenlijk nooit de mist mee in kunt gaan. Wie bij een subtiele tint blijft, behoudt te allen tijde dat gevoel van stijl. Precies wat je nodig hebt in je woning!

Op het beeld zie je dat er wordt gewerkt met beelden die een contrast vormen: naast de oranje vloer hangen groene gordijnen. Waar we eerder noemden dat het werkt om alle tinten hetzelfde te houden in de ruimte, geeft ook het werken met contrasten een sterke look. Het is maar net wat jij mooier vindt!

Een oranje vloer in huis? Kan gewoon!


Reageer

Lees ook:

9 redenen waarom een PVC vloer in de badkamer een goed idee is >
Ondanks hoge gasprijzen toch lekker in bad? Volg deze tips! >
Zo verbeter je de akoestiek in de woonkamer >
Is een waterbed geschikt voor mij? >
4 tips om een gezellige woonkamer te creëren >
Zo maak je sfeer in je huiskamer >
5 tips voor een kleine badkamer >
Raambekleding in de slaapkamer: 5 mooie opties >
Een slaapkamer om in te dromen >
Dit zijn de badkamertrends van deze zomer >
De voordelen van een inloopdouche >
Je badkamer groter laten lijken? Zo pak je het aan >
Heeft je kamer nog een goede eetkamerset nodig? >
Met deze 3 tips verander je jouw slaapkamer in een luxe hotelkamer >
Slaap jij wel goed? >

Terug naar overzicht >>