arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Keuken » Opbergen in de keuken: essentiële tips
Opbergen in de keuken: essentiële tips

Opbergen in de keuken: essentiële tips

Het kan soms een waar drama zijn in de keuken: opruimen. Heb jij ook het idee dat je altijd ruimte te kort komt om alles een mooie plek te kunnen geven? Geloof ons maar: je bent niet alleen. Daarom geven we in deze blog tips voor het opbergen de keuken. Lees snel verder!

Gebruik ieder kastje en ieder hoekje

Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar toch benoemen we het nog maar eens: gebruik ieder kastje en ieder hoekje in de keuken. Makkelijker gezegd dan gedaan! Want hoewel je misschien wel het idee hebt dat je dit voor elkaar hebt in de keuken, kan de werkelijkheid nog wel eens anders zijn.

Hoe je dit kunt oplossen? Haal alles – maar dan ook alles – wat je momenteel in de kasten hebt liggen eruit. Dit kost even wat tijd, maar het resultaat mag er vervolgens zijn. Wat je namelijk gaat doen? Een ideale indeling bedenken! Hier is genoeg over te vinden op het internet. Denk goed na: hoe kun je meer kwijt in de kasten én tegelijkertijd nog overal bij? Dat is de truc!

Opbergen in de keuken: essentiële tips

Alles in de vaatwasser

Met de bovenstaande truc kom je al een heel eind wat betreft het opruimen van de voorraad en de schone spullen in de keuken. Maar wat doe je nu met de vaat? Ook dit is een hardnekkig probleem in veel huishoudens, zeker bij grote gezinnen. We snappen best dat je niet altijd zin hebt om direct de afwas te doen of de vaatwasser aan te slingeren.

Maar wat wel helpt? Zet de vaat altijd in de vaatwasser! Ook als je deze nog niet meteen aan gaat zetten. Zo zorg je ervoor dat de schone vaat altijd zo snel mogelijk weer in de kasten belandt, en dat de vieze vaat uit het zicht is. Een ideale oplossing, nietwaar? Zo staat niet steeds het hele aanrecht vol, en heb je die vaatwasser zo aangezet als het eenmaal zo ver is.

Neem een opbergkast voor de keukenspullen

Wie nog altijd niet uitkomt met het aantal spullen dat opgeruimd moet worden in de ruimte, doet er goed aan om een opbergkast te creëren. We snappen dat hier waarschijnlijk geen plek meer voor is in de keuken zelf – anders had je hier misschien allang aan gedacht. Hoewel dit de meest ideale ruimte is om de kast in kwijt te kunnen, zijn er meer opties mogelijk.

Zo is het een idee om de opbergkast in bijvoorbeeld de hal te plaatsen. Grote kans dat daar nog wel een hoekje over is! Hier kun je vervolgens de spullen in kwijt die niet iedere dag gebruikt worden. Denk aan de voorraad of aan speciaal serviesgoed. Dit staat zo al snel minder in de weg!

Stapelen met potten en bakken in de keuken

Werk en stapel met potten en bakken

De laatste tip gaat over de manier waarop je de spullen in de keuken opbergt. Laat je bijvoorbeeld de pasta en de rijst gewoon in de zak zitten, zoals het uit de supermarkt komt? Lekker gemakkelijk natuurlijk, maar dit is niet voordelig voor het opgeruimde gevoel.

Werk dan ook met potten en bakken: deze kun je strak naast elkaar neerzetten en op elkaar stapelen. Zo heb je al snel meer ruimte! En daar komt bij kijken dat het er ook nog eens een stuk fraaier uitziet – ook dat is wat waard.


Reageer

Lees ook:

Een gezellige thuisbar inrichten: zo pak je het aan! >
4 tips voor een kleine badkamer >
8 tips om je wasmachine fris te houden >
Schimmel voorkomen in de badkamer? 5 handige tips! >
Trend: blauw vloerkleed in het interieur >
Een verbouwing goed voorbereiden: zó pak je het slim aan >
6 handige tips voor een soepele verhuisdag zonder stress! >
Waarom kiezen voor een PVC vloer? >
Durf jij het aan? Inspiratie: 6x keukens met een gewaagde kleur >
Een vintage look in huis: welke spullen zijn echte eyecatchers? >
Inspiratie: de leukste kerstdecoratie in én rondom je hele woning >
Een lange woonkamer? 5 tips voor de inrichting! >
Welke stijl geef jij jouw badkamer? >
Saaie lege muur in huis? Ga voor wall art met Poster Store! >
6x Inspiratie voor een moody en donkere badkamer >

Terug naar overzicht >>