arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Keuken » Opbergen in de keuken: essentiële tips
Opbergen in de keuken: essentiële tips

Opbergen in de keuken: essentiële tips

Het kan soms een waar drama zijn in de keuken: opruimen. Heb jij ook het idee dat je altijd ruimte te kort komt om alles een mooie plek te kunnen geven? Geloof ons maar: je bent niet alleen. Daarom geven we in deze blog tips voor het opbergen de keuken. Lees snel verder!

Gebruik ieder kastje en ieder hoekje

Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar toch benoemen we het nog maar eens: gebruik ieder kastje en ieder hoekje in de keuken. Makkelijker gezegd dan gedaan! Want hoewel je misschien wel het idee hebt dat je dit voor elkaar hebt in de keuken, kan de werkelijkheid nog wel eens anders zijn.

Hoe je dit kunt oplossen? Haal alles – maar dan ook alles – wat je momenteel in de kasten hebt liggen eruit. Dit kost even wat tijd, maar het resultaat mag er vervolgens zijn. Wat je namelijk gaat doen? Een ideale indeling bedenken! Hier is genoeg over te vinden op het internet. Denk goed na: hoe kun je meer kwijt in de kasten én tegelijkertijd nog overal bij? Dat is de truc!

Opbergen in de keuken: essentiële tips

Alles in de vaatwasser

Met de bovenstaande truc kom je al een heel eind wat betreft het opruimen van de voorraad en de schone spullen in de keuken. Maar wat doe je nu met de vaat? Ook dit is een hardnekkig probleem in veel huishoudens, zeker bij grote gezinnen. We snappen best dat je niet altijd zin hebt om direct de afwas te doen of de vaatwasser aan te slingeren.

Maar wat wel helpt? Zet de vaat altijd in de vaatwasser! Ook als je deze nog niet meteen aan gaat zetten. Zo zorg je ervoor dat de schone vaat altijd zo snel mogelijk weer in de kasten belandt, en dat de vieze vaat uit het zicht is. Een ideale oplossing, nietwaar? Zo staat niet steeds het hele aanrecht vol, en heb je die vaatwasser zo aangezet als het eenmaal zo ver is.

Neem een opbergkast voor de keukenspullen

Wie nog altijd niet uitkomt met het aantal spullen dat opgeruimd moet worden in de ruimte, doet er goed aan om een opbergkast te creëren. We snappen dat hier waarschijnlijk geen plek meer voor is in de keuken zelf – anders had je hier misschien allang aan gedacht. Hoewel dit de meest ideale ruimte is om de kast in kwijt te kunnen, zijn er meer opties mogelijk.

Zo is het een idee om de opbergkast in bijvoorbeeld de hal te plaatsen. Grote kans dat daar nog wel een hoekje over is! Hier kun je vervolgens de spullen in kwijt die niet iedere dag gebruikt worden. Denk aan de voorraad of aan speciaal serviesgoed. Dit staat zo al snel minder in de weg!

Stapelen met potten en bakken in de keuken

Werk en stapel met potten en bakken

De laatste tip gaat over de manier waarop je de spullen in de keuken opbergt. Laat je bijvoorbeeld de pasta en de rijst gewoon in de zak zitten, zoals het uit de supermarkt komt? Lekker gemakkelijk natuurlijk, maar dit is niet voordelig voor het opgeruimde gevoel.

Werk dan ook met potten en bakken: deze kun je strak naast elkaar neerzetten en op elkaar stapelen. Zo heb je al snel meer ruimte! En daar komt bij kijken dat het er ook nog eens een stuk fraaier uitziet – ook dat is wat waard.


Reageer

Lees ook:

De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >
Badkamermeubels van hoge kwaliteit: 5 redenen waarom ze het waard zijn >
Het verschil in charme van luxe en goedkopere houten keukens >
Het belang van afmetingen bij eiland afzuigkappen: stijl en functionaliteit >
Handig stappenplan voor het kopen van een wijnkoelkast >
Praktische tips voor het renoveren van je badkamer >
Decluttering: wat is het en hoe pak je dat aan? >
Het kiezen van een mooie bank >
Tips voor het uitkiezen van een nieuwe brievenbus >
Geef je interieur een make-over met zelfklevende tegels >
Hoe je de beste douchewanden & douchedeuren uitkiest >
Wat zijn de laatste trends op het gebied van badkamerspiegels? >
3 simpele tips om jouw woonkamer een kleine make-over te geven >
Hoe je een granieten keukenblad kan vervangen >
Hoe kies je de juiste wastafel voor in jouw badkamer? >

Terug naar overzicht >>