arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Woonkamer » 6 tips om je huis met huisdieren hygiënisch te houden
6 tips om je huis met huisdieren hygiënisch te houden

6 tips om je huis met huisdieren hygiënisch te houden

Je bent natuurlijk dol op je viervoeters! Huisdieren brengen je veel plezier en geluk in het leven. Maar er zitten toch ook een paar nadelen aan het hebben van een huisdier – hoewel we het daar misschien liever niet over hebben. Zo neemt de hygiëne in je huis wat af. Hoe kun je je huis schoon en fris houden met een hond of kat? We delen onze tips!

Borstel je huisdieren

Veel huisdieren, zoals honden en katten, verspreiden haren door de woning. Met name als je huisdier lange haren heeft! Als de wintervacht weer wordt vervangen voor de zomervacht, zoals elk jaar rond de lente, kun je hier soms toch wel een beetje gek van worden. De oplossing? Borstel je huisdieren! Dat vinden ze vaak nog leuk ook. Zo vang je al een groot deel van de haren op, die je direct in de prullenbak kunt stoppen. Wel zo fris!

Huis schoonhouden met hond of kat: de robotstofzuiger

Hoewel je zelf waarschijnlijk ook regelmatig de stofzuiger door de woning haalt, kan een robotstofzuiger je net dat beetje extra hulp bieden. Let er wel op dat je een robotstofzuiger kiest die tegen dierenharen bestendig is! Als je deze stofzuiger dagelijks een rondje door het huis laat rijden, merk je snel genoeg dat er minder haar ligt. Grappige extra: veel huisdieren zijn gefascineerd door zo’n gek apparaat dat door de kamer rijdt!

Houd de mand van je huisdier schoon

Bij je huis schoonhouden met een hond of kat is het ook belangrijk om de mand van het dier regelmatig schoon te maken. Het kan namelijk zo zijn dat de mand anders gaat stinken: dat wil je liever voorkomen. Haal daarom van tijd tot tijd de haren en het andere vuil eruit. Ook ideaal is een wasbare mand, die je gewoon af en toe in de wasmachine kunt doen.

Je huisdier schoonmaken

Niet alleen de vaste plek zoals de mand heeft af en toe een schoonmaakbeurt nodig, maar natuurlijk ook je huisdier zelf! Let wel: katten hoeven niet zozeer in bad te worden gestopt, tenzij ze uitzonderlijk vies zijn geworden. Honden kun je wel regelmatig wassen – met een beetje geluk heb je een hond die hier helemaal blij van wordt.

Woning met huisdieren schoon: poten schoonmaken

Hoewel het natuurlijk een flinke klus is om je huisdier te wassen, kun je op dagelijkse basis ook volstaan met het wassen van de pootjes. Die veroorzaken immers de grootste viezigheid in huis! Na een wandeling met je hond door regenachtig weer kun je daarom de pootjes meteen even afnemen in de hal, voordat je viervoeter de kamer binnenstapt.

Altijd een kledingborstel bij de hand

Om je kleding en ander textiel, zoals de kussens, van haar vrij te maken, is een goede kledingborstel of lintroller essentieel. Grote kans dat je ‘m meerdere keren per week nodig hebt om even de haren te verwijderen. Toch is dit een heel eenvoudige manier om de haren op te ruimen en je woning weer hygiënisch te houden!

Meer huisdieren tips?

Zo maak je het je huisdieren naar hun zin in huis

Kijk mee: de mooiste woonaccessoires voor je huisdieren


Reageer

Lees ook:

Welke soorten kunststof gevelbekleding zijn er? >
Foto’s maken voor de verkoop van je woning? Dit zijn goede tips >
Welke vloer is de beste voor jouw woning? >
Met deze 3 tips verander je jouw slaapkamer in een luxe hotelkamer >
4 tips voor het kopen van zonnepanelen >
Deze extraatjes maken van jouw woning een echte thuishaven >
Wanneer een schilder inschakelen? >
Dit zijn de voordelen van een scheidingswand in de woonkamer >
Buitendeur kopen? Dit zijn goede tips >
Hoe kun je zorgen dat je dit jaar minder geld uitgeeft? >
Voordelen van veilig glas wat er ook nog eens goed uitziet >
Slaap jij wel goed? >
Ik wil mijn muren weer netjes, hoe doe ik dat? >
Elektrische keukenboiler kopen en plaatsen: hier moet je op letten >
Zo kan je duurzamer leven >

Terug naar overzicht >>