arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Muurkleur kiezen: Wordt het Taupe of RAL?
Muurkleur kiezen: Wordt het Taupe of RAL?

Muurkleur kiezen: Wordt het Taupe of RAL?

Ontdek hoe je de perfecte muurkleur kiest tussen taupe en populaire RAL-kleuren.

Ben je op zoek naar de perfecte muurkleur voor jouw huis, maar weet je niet waar te beginnen? Geen zorgen, je bent niet de enige! Het kiezen van de juiste kleur kan een uitdagende taak zijn, vooral wanneer er zoveel is om uit te kiezen.
Je leest in deze blog dan ook alles over hoe je taupe en de meest populaire RAL kleuren combineert en vooral welke van deze kleuren je het beste in de woonkamer, slaapkamer en keuken kunt gebruiken!

Het belang van de juiste kleuren in huis

Het kiezen van de juiste muurkleur is cruciaal voor de sfeer in huis. Kleuren hebben meer invloed op onze gemoedstoestand en het gevoel dat een ruimte ons geeft dan je denkt. Een zorgvuldig gekozen kleur kan een kamer een frisse uitstraling geven, terwijl een minder passende keuze de ruimte benauwd of oncomfortabel kan maken.

Taupe kleur

Taupe is een neutrale, warme kleur die in veel interieurs als basis dient. Deze kleur staat bekend om zijn veelzijdigheid en past daarom in vrijwel ieder interieur.  Taupe kleuren zijn rustige kleuren die kunnen bijdragen aan een ontspannen sfeer in huis.

Wanneer je op zoek bent naar nieuwe kleuren voor op de muur, is het belangrijk om te kiezen voor tinten die niet alleen mooi zijn, maar die je ook een fijn gevoel geven. Taupe is een uitstekende keuze wanneer je op zoek bent naar een kleur die zowel rustgevend als stijlvol is.

RAL-kleuren bij jouw thuis

RAL-kleuren bij jouw thuis

Taupe is zeker een prachtige kleur, maar het is slechts één van de vele kleuren die je kunt kiezen om van jouw huis een echt thuis te maken.  Naast taupe heb je bijvoorbeeld ook nog RAL-kleuren. Populair bij schilder én doe-het-zelver.

Populaire ralkleuren zijn onder andere RAL9010 (zuiver wit), RAL7035 (lichtgrijs) en RAL 9003 (signaalwit). Deze tinten brengen ieder een eigen unieke sfeer met zich mee en kunnen wonderen doen in diverse ruimtes. Daarnaast zijn ze ook nog eens uitstekend met elkaar én met taupe te combineren.

Daar waar het meest favoriete RAL9010 (Zuiver wit) zorgt voor een frisse en schone uitstraling, geeft de lichtgrijze ondertoon van RAL 7035 een subtiele elegantie aan de ruimte. Vind je RAL9010 te wit, dan is RAL 9003 (signaalwit) of ral 9001 misschien wel jouw favoriete kleur. Daarnaast is RAL 9016 een opkomende witte Ral kleur.

Hoe kies je de juiste muurkleur?

Het kiezen van de perfecte muurkleur voor je huis kan soms een uitdaging zijn. Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen:

  1. Bekijk de ruimte kritisch.: In kleinere kamers kunnen lichte kleuren zoals taupe of RAL9010 de kamer groter laten lijken. Donkere kleuren kunnen daarentegen grote ruimtes cozy en gezellig maken.
  2. Houd rekening met natuurlijk licht: Bij weinig daglicht kunnen lichtere kleuren de kamer helder en fris maken. Veel natuurlijk licht biedt de vrijheid om met donkere kleuren te experimenteren.

Welke kleur in welke ruimte?: Rustige kleuren werken goed in slaapkamers en studeerkamers, terwijl levendige tinten zoals geel of oranje energie kunnen toevoegen aan de keuken, woonkamer of kinderkamer.

Test met kleurkaarten of proefpotjes zoals de Wijzonol Semppels: Neem verschillende kleurstalen of proefpotjes mee naar huis om te zien hoe de kleuren eruitzien in jouw specifieke ruimte en onder verschillende lichtomstandigheden. Maak een kleurstaal op een groot, stevig wit papier. Plaats dat in de ruimte die je wilt gaan verven en bekijk meerdere momenten per dag wat het licht met de kleur op de staal doet.  Bepaal daarna pas je favoriete kleur.

Weloverwogen kleurkeuze

Hoewel het kiezen van de juiste muurkleur voor in jouw huis een persoonlijke keuze, hangt hij af van factoren zoals persoonlijke smaak, de gewenste sfeer en de stijl die je wilt creëren. Met deze blog hebben we je willen inspireren in de wereld van kleur. Door te kiezen voor taupe en/of Ral kleuren kun je een weloverwogen keuze maken.

Laat je inspireren, experimenteer met verschillende tinten en durf creatief te zijn. Jouw huis is immers een afspiegeling van wie je bent. En wanneer je de juiste muurkleur hebt gevonden, bespaar dan niet op de verf. Want een mooie kleur verdient goede verf. Schilder je muren met bijvoorbeeld Wijzonol Muurverf Extra Mat voor matte muur zonder strepen in een prachtige kleur. Maar vooral geniet van de nieuwe sfeer in huis door jouw eigen creativiteit en inzet. Onthoud dat er geen goed of fout is. Als jij er blij van wordt, is het de juiste kleur voor jou!


Reageer

Lees ook:

Thuiswerken in stijl? Zo creëer je jouw eigen droomkantoor! >
Het belang van een goede meterkast in een huis >
Traplift kopen vs. huren: wat is de beste optie? >
5 dingen die niemand je vertelt over het kiezen van de perfecte vloer >
Velours gordijnen; Hotel chique en heerlijk warm >
Ga je zelf verhuizen? Deze drie dingen wil je weten! >
Inzethorren op maat: de perfecte oplossing voor elk raam >
Alles wat je moet weten over een dakkapel met zonnepanelen >
Woning met een plat dak? Lees deze tips! >
Laat je woning optisch hoger lijken met deze tips >
Maandelijks geld besparen? Maak gebruik van deze 5 tips! >
Frisse Lucht, Fris Huis: Hoe Airco’s je Woonstijl Complementeren >
Zo laat je je huis achter na verhuizing! >
De verschillen tussen inductiekookplaten en koken op gas, een moderne keukenrevolutie >
Verkopen van een huis >

Terug naar overzicht >>