arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Badkamer » Simpele manieren om meer kleur in de badkamer te brengen
Simpele manieren om meer kleur in de badkamer te brengen

Simpele manieren om meer kleur in de badkamer te brengen

Kleurrijke badkamers worden steeds populairder! Waar het eerst vooral draaide om wit en grijs, krijgt deze ruimte nu regelmatig een uitgesproken kleurenpalet. Ben je ondertussen ook uitgekeken op jouw kleurloze badkamer, maar wil je de ruimte geen drastische make-over geven? Breng dan meer kleur terug met een paar simpele aanpassingen. In dit artikel lees je verschillende leuke ideeën.

Planten en bloempotten

Planten mogen tegenwoordig niet meer ontbreken in een hippe woonkamer. Maar ook in de badkamer komt deze groene decoratie goed van pas. Het is een hele eenvoudige manier om wat meer kleur toe te voegen. Koop een aantal badkamerplanten die houden van een vochtige omgeving. Zet ze eventueel nog in een fleurige bloempot om het kleurrijke effect te versterken.

Gekleurde muren

Door slechts één wand een andere kleur te geven, krijgt de hele badkamer al een totaal andere uitstraling. Kijk naar de kleurentrends van 2021 en badkamer inspiratie van Baden+ om zeker een stijlvolle keuze te maken. Zorg er daarnaast voor dat de kleur mooi aansluit bij de vloer en eventuele wandtegels.

Luxe kranen

Wat dacht je van gekleurde kranen om de badkamer een nieuwe look te geven? Hiermee bedoelen we geen opvallende kleuren als roze of groen, maar chique kleuren als goud en koper. De warme tint en het luxe materiaal brengen de badkamer naar een hoge niveau. Vervang niet alleen de kraan van de wasbak, maar ook de bad- en douchekranen. Zo vormt alles een mooi geheel.

Design radiator

Design radiator

Heb je al eens gehoord van een design radiator? Deze radiatoren zijn verkrijgbaar in hele unieke en moderne ontwerpen. Daarnaast is er veel meer keuze wat betreft materiaal- en kleurgebruik. Pas de radiator aan op de koperen kranen of gebruik het als het enige kleurrijke statement in de badkamer.

Gekleurde wasmand

De kans is groot dat er een wasmand bij je in de badkamer staat. Als je meer kleur aan de ruimte wil toevoegen, kun je dit product eenvoudig vervangen voor een gekleurde variant. Ook een natuurlijke kleur als bruin is al een mooie toevoeging aan een witte badkamer. Koop bijvoorbeeld een wasmand van riet, touw, hout of bamboe.

Kleurrijke badkamer accessoires

Kleurrijke badkamer accessoires

Zelfs de hele kleine toevoegingen kunnen een groots effect hebben. Fleur de badkamer op met gekleurde zeeppompjes, handdoeken, tandenborstelhouders en een kleurrijke douchemat. Bepaal van tevoren wat het kleurenpalet wordt en pas alle accessoires hierop aan. Zo voorkom je dat het een chaos wordt van allemaal verschillende kleuren.

In samenwerking met Baden+


Reageer

Lees ook:

Praktische tips voor het renoveren van je badkamer >
Hoe je de beste douchewanden & douchedeuren uitkiest >
Wat zijn de laatste trends op het gebied van badkamerspiegels? >
Hoe kies je de juiste wastafel voor in jouw badkamer? >
Inspiratie voor een luxe badkamer >
9 redenen waarom een PVC vloer in de badkamer een goed idee is >
Ondanks hoge gasprijzen toch lekker in bad? Volg deze tips! >
5 tips voor een kleine badkamer >
Dit zijn de badkamertrends van deze zomer >
De voordelen van een inloopdouche >
Je badkamer groter laten lijken? Zo pak je het aan >
Vier simpele trucjes voor een luxe badkamer >
Aluminium jaloezieën: ideale raamdecoratie voor de badkamer >
Perfecte spiegel voor de badkamer kiezen: waar let je allemaal op? >
Tips om je badkamer te verbouwen >

Terug naar overzicht >>