arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Woonkamer » Zo maak je het je huisdieren naar hun zin in huis

Zo maak je het je huisdieren naar hun zin in huis

Heb je lieve huisdieren in huis? Wat een feest! En welke dieren het ook zijn – van vogels tot konijnen, van katten tot honden –, je wilt het ze natuurlijk naar de zin maken thuis. Dat is hartstikke belangrijk! Hoe pak je dat het best aan? In deze blog leggen we uit: zo kun je je huisdieren verwennen in huis.

Veel levensruimte

Allereerst is het heel belangrijk dat dieren genoeg levensruimte om zich heen hebben. Kunnen we bijvoorbeeld een beetje heen en weer rennen in huis, zonder meteen haast hun neus te stoten aan de muur aan de andere kant van de kamer? Dat zijn zaken die je moet afwegen.


Het verschilt natuurlijk per dier hoeveel ruimte er benodigd is. Maar het is zeker iets om rekening mee te houden als je bijvoorbeeld een huisdier gaat uitkiezen. Wie klein woont, kan simpelweg niet elk dier in huis halen. Laat het geluk van het dier voorop staan.

Zo maak je het je huisdieren naar hun zin in huis

Een duidelijke slaapplek

Het is voor sommige dieren fijn om een vaste slaapplek in huis aan te wijzen. Zo weet zowel jij als het dier waar je aan toe bent. Het kan de nachtrust van het dier verbeteren, wat dan weer kan zorgen voor een betere gezondheid.

En laten we eerlijk zijn: jij hebt ook weinig zin aan een jammerend dier in huis dat al heel vroeg op de ochtend geluid aan het maken is. En jou daar misschien dus ook mee lastig maakt. Denk daarom na aan een rustige, fijne slaapplek voor het beestje.

Een duidelijke eetplek

Net als een duidelijke slaapplek, kan een duidelijke eetplek ook zorgen voor rust en overzicht. Waar het mensen niet veel uitmaakt waar een hapje wordt genuttigd, kan dit voor je dier meer een soort vast ritueel zijn waarbij een vaste plek nuttig is. Het maakt het beestje rustig.

Ook maakt het bepaalde signalen duidelijker. Zo heet jouw kat bijvoorbeeld meteen door dat het etenstijd is, als jij richting de vaste plek van de eetbakjes loopt. Want geloof ons maar: dat houden ze allemaal in de gaten, ook als jij misschien denkt van niet.

Lieve hond in huis

Genoeg te beleven

Ten slotte is het een goed idee als er genoeg te beleven valt voor de dieren in huis. Zorg bijvoorbeeld voor verschillende speeltjes, om maar een voorbeeld te noemen. Af en toe is het daarbij ook slim om wat nieuws in huis te halen – zo blijft je dier nieuwsgierig en valt er weer eens iets anders te beleven.

Zo hoeven er ook niet tien speeltjes in de ruimte te liggen, maar is het juist belangrijker dat je het wat afwisselt. Dat voorkomt verveling en zorgt juist voor een gelukkig huisdier!


Reageer

Lees ook:

De vensterbank stylen: 8x deze woonaccessoires kun je hier goed kwijt! >
Een picknicktafel in de eetkamer: wat zijn de voordelen? >
4 tips bij het uitzoeken van een U bank >
Een vintage kast opknappen: 6 handige tips >
Nieuwe lampenkap kopen: hier moet je op letten >
Deze prachtige barkrukken moet je zien! >
Met deze 7 tips richt je een comfortabele zithoek in >
Lichtblauw in het interieur: 7 prachtige voorbeelden >
Een gezellige thuisbar inrichten: zo pak je het aan! >
Trend: blauw vloerkleed in het interieur >
Een verbouwing goed voorbereiden: zó pak je het slim aan >
6 handige tips voor een soepele verhuisdag zonder stress! >
Waarom kiezen voor een PVC vloer? >
Een vintage look in huis: welke spullen zijn echte eyecatchers? >
Inspiratie: de leukste kerstdecoratie in én rondom je hele woning >

Terug naar overzicht >>