arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Tips om meer opbergruimte te krijgen in huis
Tips om meer opbergruimte te krijgen in huis

Tips om meer opbergruimte te krijgen in huis

We hebben allemaal die momenten waarop het lijkt alsof ons huis simpelweg niet genoeg ruimte biedt. Je bent niet de enige die moeite heeft met het vinden van voldoende opbergruimte. In deze gids geven we je een paar handige tips om op slimme wijze meer opbergruimte te creëren.

Een vakkenkast

De eerste tip die we je mee willen geven om meer opbergruimte te krijgen, is door een goede vakkenkast te halen. Een vakkenkast is een type kast dat bekend staat om zijn vele vakken of compartimenten, waardoor je gemakkelijk spulletjes kunt organiseren en opbergen. Het mooie is dat je niet gelimiteerd bent aan een type kast, want er zijn vele soorten die ook nog eens in andere stijlen en kleuren verkrijgbaar zijn. Daardoor zal er altijd een kast te vinden zij die zowel aan je opberg eisen voldoet als bij je woning past.

Multifunctioneel meubilair

Denk verder ook aan multifunctionele meubels. Veel normale meubels maken namelijk niet optimaal gebruik van de ruimte die er is. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bed dat daaronder lades heeft voor bijvoorbeeld je kleding? Ook zijn er salontafels die perfect zijn voor het opslaan van allerlei spullen. Op deze manier heb je de perfecte balans tussen stijlvolle meubels en veel opbergruimte!

Multifunctioneel meubilair

Rekken

Als we het toch over slimme oplossingen hebben, laten we de rekken niet vergeten. Rekken zijn de superhelden van de opbergruimte. Ze zijn flexibel, aanpasbaar en kunnen praktisch overal in je huis worden geïnstalleerd – van de keuken tot aan de badkamer, en zelfs in de garage. Het mooiste is dat rekken je in staat stellen om verticaal te organiseren. Dat betekent dat je de hoogte in kunt gaan, waardoor je een zee aan ruimte vrijmaakt voor de vloer.

Verticale ruimtes

Het benutten van je verticale ruimtes gaat verder dan alleen rekken. Kijk eens omhoog en zie de mogelijkheden! Wandplanken, lockerkasten of zelfs hangende opbergzakken kunnen een game changer zijn in jouw strijd tegen de rommel. Deze oplossingen zijn niet alleen functioneel, ze voegen ook een vleugje karakter en stijl toe aan elke kamer. Wees niet bang om creatief te zijn – mix en match verschillende soorten en maten opbergoplossingen om een unieke look te creëren die helemaal bij jou past.

Haken

Haken zijn je helden als het gaat om het benutten van ongebruikte ruimtes. Wat ze zo speciaal maakt? Hun veelzijdigheid! Denk dan niet alleen aan jassen die je hiermee op kan hangen, maar bijvoorbeeld ook aan keukengereedschap. Elke kamer in je woning heeft wel een functie voor je haken. En dat terwijl ze nauwelijks ruimte in beslag nemen! Ze maken dus een groot verschil wat betreft het gevoel van orde en ruimtelijkheid in je huis.


Reageer

Lees ook:

Frisse Lucht, Fris Huis: Hoe Airco’s je Woonstijl Complementeren >
Zo laat je je huis achter na verhuizing! >
De verschillen tussen inductiekookplaten en koken op gas, een moderne keukenrevolutie >
Muurkleur kiezen: Wordt het Taupe of RAL? >
Verkopen van een huis >
Het belang van onderhoud na een eenmalige grondige schoonmaak >
Kies de perfecte voordeur voor je nieuwe huis >
Tips bij het kopen van een nieuwe bank >
Ontdek de voordelen van draadloze verlichting >
5 toekomstbestendige keuzes voor je woning >
Hoe technologie de wereld van interieurontwerp verandert >
Inspiratie voor een functioneel en stijlvol bureau >
Maak je tuin compleet met een leuk tuinhuisje >
De opkomst van de aluminium veranda >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >

Terug naar overzicht >>