arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Tips bij het kopen van een nieuwe bank
Tips bij het kopen van een nieuwe bank

Tips bij het kopen van een nieuwe bank

Het vervangen van de bank geeft je woonkamer doorgaans een frisse, stijlvolle uitstraling, passend bij de laatste trends. Je woning lijkt weer als nieuw! Wist je dat onder meer de groene bank geliefd is bij interieurstylisten anno 2024? Het sluit goed aan bij de populariteit van het gebruik van natuurlijke kleuren en materialen. Niet onbelangrijk is het gegeven dat een bank het woongenot vergroot. Waarop moet je letten bij de investering in een bank? Wat zijn de meest voorkomende modellen banken in interieurs? Dit artikel zet een aantal tips op een rijtje, die je helpen tot een weloverwogen keuze te komen. Naar wat voor type bank zoek jij? 

Kijk naar het oppervlak van de woonkamer 

Allereerst moet het formaat van een nieuwe bank passen bij de afmetingen van een woonkamer. In een relatief grote kamer heb je alle plek voor een ruime hoekbank, het ideale model om aan het eind van een drukke werkdag languit nieuwe energie op te doen. Of wat te denken van de zaterdagavonden? Met een hoekbank heb je voldoende plek voor het hele gezin. Is de ruimte in je woonkamer beperkt? Kies in dat geval voor een 2-zitsbank. Een 2-zitsbank is daarnaast de ideale oplossing voor bijvoorbeeld een studio of kleiner appartement. De verhouding tussen de afmetingen van de woonkamer en het formaat van de bank moet juist zijn. Je wilt voorkomen dat een kleine bank wegvalt in een grote woonkamer. 

Denk na over de zichtlijnen vanaf de bank 

Een volgend aspect om rekening mee te houden zijn de zichtlijnen vanaf de bank. Mogelijk wil je vanaf de bank zowel naar de televisie, als de tuin kunnen kijken. In dit geval is een hoekbank de ideale oplossing. Plaats je de bank in een nis en kijk je voornamelijk recht naar voren? In dat geval is een 2- of 3-zitsbank een geschikt model. Naast de mogelijkheid om voor een royale hoekbank te kiezen, zou je ook de combinatie van een 2-zitsbank met een los cocktailstoeltje kunnen overwegen. Zo’n cocktailstoeltje sluit goed aan bij de laatste interieurtrends, waarbij men steeds vaker kiest voor een modern seventies interieur. Aanvullend op het belang van het meenemen van de zichtlijnen in je keuze, spelen ook de looproutes een rol. Je wilt voorkomen dat de bank in de weg staat. 

Investeer in een bank met een groot zitcomfort

Investeer in een bank met een groot zitcomfort

Misschien wel het belangrijkste bij de investering in een nieuwe bank: het zitcomfort. Je wilt dat een bank de juiste ondersteuning biedt aan je rug en armen. Het is prettig om rechtop te kunnen zitten, waarbij je voeten de vloer nog raken. Ben je wat minder lang? In dat geval kan een diepe bank een onverstandige keuze zijn. Het leidt tot irritaties aan de knieholte, of maakt dat je nauwelijks rechtop kunt zitten. Overigens geldt ook in algemene zin dat een diepe bank vaak wordt gezien als een echte loungebank. Daar waar een smal model juist een actieve, rechte houding stimuleert. Je hebt bij de aankoop van een nieuwe bank vaak keuze uit een wat zachter zitkussen en een hard, actiever model. Wat krijgt jouw voorkeur hierbij? 

Verschillende kleuren en materialen 

Tot slot moet de stijl van je nieuwe bank passen bij de rest van het interieur. Eerder las je al dat de groene bank in opkomst is. Datzelfde geldt voor banken in diverse zandtinten. Het zijn rustige kleuren, die goed passen bij zowel een modern, als bijvoorbeeld landelijk interieur. Qua materialen werd voorheen vaak gekozen voor leder. Tegenwoordig is de stoffen bank in trek. Het past bij de zachte, sfeervolle uitstraling die men woonkamers probeert te geven. 


Reageer

Lees ook:

Frisse Lucht, Fris Huis: Hoe Airco’s je Woonstijl Complementeren >
Zo laat je je huis achter na verhuizing! >
De verschillen tussen inductiekookplaten en koken op gas, een moderne keukenrevolutie >
Muurkleur kiezen: Wordt het Taupe of RAL? >
Verkopen van een huis >
Het belang van onderhoud na een eenmalige grondige schoonmaak >
Kies de perfecte voordeur voor je nieuwe huis >
Tips om meer opbergruimte te krijgen in huis >
Ontdek de voordelen van draadloze verlichting >
5 toekomstbestendige keuzes voor je woning >
Hoe technologie de wereld van interieurontwerp verandert >
Inspiratie voor een functioneel en stijlvol bureau >
Maak je tuin compleet met een leuk tuinhuisje >
De opkomst van de aluminium veranda >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >

Terug naar overzicht >>