arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Zo laat je je huis achter na verhuizing!
Zo laat je je huis achter na verhuizing!

Zo laat je je huis achter na verhuizing!

Ga jij verhuizen? Gefeliciteerd! In de meeste gevallen zul je er namelijk ontzettend op vooruit gaan! Hoewel verhuisd zijn heerlijk is, is het proces van een verhuizing vaak ontzettend stressvol. Niet alleen moet je nieuwe huisje in orde gemaakt worden, het is ook belangrijk dat je je oude huis netjes achterlaat. Hulp bij je woning ontruimen kan een goed idee zijn. In dit artikel helpen we je op weg en zorgen we samen met jou dat je je oude huis in perfecte staat kan opleveren aan de volgende bewoner.

Ontruimen

Wanneer je gaat verhuizen moet je de boel natuurlijk ontruimen. Dat betekent dat alle spullen in een doos gestopt moeten en meubels uit elkaar gehaald moeten worden. Echter, in sommige gevallen gaat een groot deel van je inboedel niet mee naar het nieuwe huis, bijvoorbeeld omdat je gaat samenwonen, of omdat je gaat verhuizen naar het buitenland en je natuurlijk niet al je meubels meeneemt in het vliegtuig. Hulp bij het ontruimen van je huis kan dan een slim idee zijn. Dit kun je onder andere doen bij Woningontruiming Garant. Niet alleen zorgt een dergelijke service dat je huis snel en veilig helemaal wordt ontruimd, ook worden de achtergebleven spullen direct getaxeerd.

Ontruimen

Schoonmaken

Zodra de woning ontruimd is, moet er zorgvuldig schoongemaakt worden. Nu er geen meubels meer in de weg staan, heb je de mogelijkheid om je huisje schoner te maken dan hij ooit geweest is. Pak het grondig aan. Niet alleen is het belangrijk om even overal goed te stofzuigen en te dweilen, ook is het wel zo netjes om ook het sanitair even goed onder handen te nemen. Waarschijnlijk vind je in de badkamer en keuken een hoop voorheen verstopte plekken met kalkaanslag of zelfs schimmel. Niet heel fijn voor de volgende bewoner om daarin binnen te komen.

Repareren

De afgelopen maanden heb jij in huis misschien enkele mankementen best lang getolereerd. Voor je vertrekt is het zaak om deze alsnog even aan te pakken. Schaaf nog even dat stukje van de deur af en vervang eindelijk eens die lekkende doucheslang. Gaten in de muur, waar bijvoorbeeld schilderijtjes gehangen hebben, moet je dichten. Dit kan met kit, maar het is netter en mooier om dit te plamuren. Heb jij in een huurhuis gewoond en de boel geschilderd? Schilder het dan weer terug naar de kleuren die de muren hadden toen je het huis introk.


Reageer

Lees ook:

Thuiswerken in stijl? Zo creëer je jouw eigen droomkantoor! >
Het belang van een goede meterkast in een huis >
Traplift kopen vs. huren: wat is de beste optie? >
5 dingen die niemand je vertelt over het kiezen van de perfecte vloer >
Velours gordijnen; Hotel chique en heerlijk warm >
Ga je zelf verhuizen? Deze drie dingen wil je weten! >
Inzethorren op maat: de perfecte oplossing voor elk raam >
Alles wat je moet weten over een dakkapel met zonnepanelen >
Woning met een plat dak? Lees deze tips! >
Laat je woning optisch hoger lijken met deze tips >
Maandelijks geld besparen? Maak gebruik van deze 5 tips! >
Frisse Lucht, Fris Huis: Hoe Airco’s je Woonstijl Complementeren >
De verschillen tussen inductiekookplaten en koken op gas, een moderne keukenrevolutie >
Muurkleur kiezen: Wordt het Taupe of RAL? >
Verkopen van een huis >

Terug naar overzicht >>