arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Verkopen van een huis
Verkopen van een huis

Verkopen van een huis

Het verkopen van een huis kan op verschillende manieren. Doorgaans worden woningen op de grotere woningsites aangeboden, eventueel uitgevoerd door een (erkend) makelaar. Deze begeleiden de woningeigenaren gedurende het gehele traject, maar ook het zelf voorbereiden en onderhandelen is tegenwoordig een gangbare weg. Er zijn echter nog meer manieren om een huis te koop te zetten. Waar het eigenlijk op neerkomt, is dat je als woningeigenaar dient te zoeken naar iemand die voldoende wilt betalen voor je huis. En dan komen er allerlei mogelijke bronnen om de hoek kijken. Denk bijvoorbeeld aan:

  1. Een koper vinden op sociale media
  2. Een koper vinden via mond-tot-mond-reclame
  3. Een koper vinden via het internet

Als mogelijkheden binnen de familie, kennissenkring en mensen daaromheen zijn uitgeput, dan rest nog enkel de optie om een koper zelf te gaan zoeken. Een steeds populairder optie is het vinden van een bedrijf die huizen opkoopt. Sons Real Estate is een voorbeeld daarvan die alle soorten woningen opkoopt voor verschillende doeleinden. Wat de meeste opkopers doen is het zelf verhuren van opgekochte huizen. Maar ook renovatie, splitsen en omzetten van het gebruiksdoel wordt veel gedaan door de ervaren vastgoedbedrijven.

Verkopen van een huis Sons Real Estate

Het direct te koop zetten van je woning bij opkopers is een veel toegepaste verkoopmethode. Als particulier meld je je huis eenvoudig aan via een webformulier, maar ook even bellen is uiteraard mogelijk. Er vindt een korte taxatie plaats en de waarde die uit deze waardebepaling komt, wordt gebruikt bij het bepalen van het bod. Meestal liggen de secundaire voorwaarden reeds vast per bedrijf. Zo heeft Sons Real Estate de mogelijkheid om te bieden zonder voorbehoud van financiering en voor verhuurde woningen kan de woning zelfs verkocht worden zonder dat er een bezichtiging plaatsvindt. Allemaal voordelen die een reguliere koper meestal niet te bieden heeft. Dit is ook logisch, aangezien de gewone mens of particulier niet als bedrijf opereert. De zorgen die vastgoedbedrijven op zich neemt zijn vaak niet onderhavig aan beperkingen.

Het verkopen van je huis aan een opkoper biedt nog meer voordelen. Zo kopen investeerders, opkopers en vastgoedbedrijven alle huizen op. Denk bijvoorbeeld aan zwaar verouderde huizen, woningen met gebreken en ook leegstaande huizen. Bij de keuze om een openbare verkoop aan te gaan, is het toch wel fijn om je huis helemaal op orde te hebben. Denk aan het oplossen van kozijnrot of kapotte onderdelen in huis of badkamer. Bij een verkoop aan een vastgoedbedrijf wordt hier gemakkelijker heen gekeken en zal het bod slechts een fractie lager uitvallen.

Voor jou als woningeigenaar of toekomstig woningeigenaar is het altijd handig om gebruik te maken van de opkoopservice van opkopers. Waarom zul je je afvragen? Het antwoord is eigenlijk heel eenvoudig: het kost niets en het verplicht ook niets. Het gratis te ontvangen bod is volledig vrijblijvend, wat betekent dat u er totaal niet aan vast zit. Er zijn dus eigenlijk geen nadelen aan het zoeken van potentiële kopers in de zakelijke markten.

Natuurlijk bepaalt iedereen zelf wat voor jou de beste manier van verkopen is. Dit hangt natuurlijk af van je persoonlijke situatie. Niet iedereen heeft de tijd om het uiterste eruit te halen. Het zelf herstellen van kleine zaken is niet iedereen gegeven en het kost ook tijd en geld. En vooral tijd is een belangrijke factor, omdat zowel de vastgoed- als financiële markten onderhavig zijn aan sterke fluctuaties.


Reageer

Lees ook:

Thuiswerken in stijl? Zo creëer je jouw eigen droomkantoor! >
Het belang van een goede meterkast in een huis >
Traplift kopen vs. huren: wat is de beste optie? >
5 dingen die niemand je vertelt over het kiezen van de perfecte vloer >
Velours gordijnen; Hotel chique en heerlijk warm >
Ga je zelf verhuizen? Deze drie dingen wil je weten! >
Inzethorren op maat: de perfecte oplossing voor elk raam >
Alles wat je moet weten over een dakkapel met zonnepanelen >
Woning met een plat dak? Lees deze tips! >
Laat je woning optisch hoger lijken met deze tips >
Maandelijks geld besparen? Maak gebruik van deze 5 tips! >
Frisse Lucht, Fris Huis: Hoe Airco’s je Woonstijl Complementeren >
Zo laat je je huis achter na verhuizing! >
De verschillen tussen inductiekookplaten en koken op gas, een moderne keukenrevolutie >
Muurkleur kiezen: Wordt het Taupe of RAL? >

Terug naar overzicht >>