arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Dit zijn de voordelen van een houtkachel in je huis
Dit zijn de voordelen van een houtkachel in je huis

Dit zijn de voordelen van een houtkachel in je huis

Als je aan een houtkachel denkt, denk je misschien in de eerste instantie aan oudere woningen. Tegenwoordig maakt men in woningen namelijk vooral gebruik van een centrale verwarming als voornaamste verwarmingsbron. Toch is het zo dat momenteel de houtkachel ook weer steeds meer populariteit krijgt, vaak in combinatie met een centrale verwarming. Ben jij benieuwd naar de voordelen van een houtkachel in je huis? Lees dan snel verder, want wij zetten ze voor je op een rij!

Energiebesparend

Een voordeel aan een houtkachel in je huis, is het feit dat dit energiebesparend kan zijn. Een houtkachel is in staat om een specifieke ruimte op te warmen, waar je veel tijd spendeert. Dit in tegenstelling tot een centrale verwarming, die vaak meerdere ruimtes tegelijk op kan warmen. Als je over een houtkachel en een centrale verwarming beschikt, kun je ervoor kiezen om je centrale verwarming wat lager te zetten. Dit bespaart namelijk veel energie, omdat je ook gebruik maakt van je houtkachel. Naast het feit dat dit energiebesparend is, kun je dit ook gaan merken aan jouw energierekening.

Hoger rendement

Een groot voordeel aan een houtkachel is dat je een hoog rendement kan behalen. Je kunt hiermee namelijk veel warmte creëren, zonder dat hier echt veel brandstof voor nodig is. Bovendien is het zo dat kachelhout niet altijd zo duur is. Hoeveel rendement een moderne houtkachel van tegenwoordig kan halen? Denk aan zo’n 75%!

Sfeervol

Sfeervol

Een ander voordeel van een houtkachel in huis is dat dit enorm sfeervol is. In ieder geval is het een stuk sfeervoller dan een centrale verwarming. Bij een houtkachel kun je namelijk genieten van het heerlijke vlammenspel. Het is daarnaast natuurlijk ook nog functioneel, want het levert veel warmte op. Als je jouw huis graag wat sfeervoller zou willen zien, kan een houtkachel daarom zeker een goed idee zijn. Ben je aan het overwegen om een houtkachel aan te schaffen voor in je huis? Kijk dan eens naar een houtkachel van Haardencentrumnederland.nl

Goedkoop in aanschaf

Waar je misschien verwacht dat een houtkachel duur is, is dit niet altijd het geval. Veel houtkachels van tegenwoordig zijn namelijk prima te betalen. Zeker in vergelijking met andere verwarmingsinstallaties, die hoge prijzen kunnen hebben. Dat de aanschaf van een houtkachel redelijk goedkoop is in aanschaf, is zeker een voordeel.

Ruime keuze

Tegenwoordig zijn er talloze verschillende soorten houtkachels te verkrijgen, in allerlei verschillende soorten en maten. Dit maakt het dan ook veel makkelijker om een houtkachel te kiezen dat goed binnen jouw interieur past. Je hoeft jezelf dan ook niet druk te maken dat er geen passende houtkachel voor jouw interieur is, want er is echt ruimte keuze.

Kortom, een houtkachel in je huis heeft een flink aantal voordelen. Niet alleen is het energiebesparend, ook kun je er je huis meer sfeervol mee maken. Het aanschaffen van een moderne houtkachel is dan ook zeker een aanrader. Het is dan ook zeker niet ouderwets meer om een houtkachel aan te schaffen, want de populariteit hiervan neemt momenteel enorm toe.


Reageer

Lees ook:

Maandelijks geld besparen? Maak gebruik van deze 5 tips! >
Frisse Lucht, Fris Huis: Hoe Airco’s je Woonstijl Complementeren >
Zo laat je je huis achter na verhuizing! >
De verschillen tussen inductiekookplaten en koken op gas, een moderne keukenrevolutie >
Muurkleur kiezen: Wordt het Taupe of RAL? >
Verkopen van een huis >
Het belang van onderhoud na een eenmalige grondige schoonmaak >
Kies de perfecte voordeur voor je nieuwe huis >
Tips om meer opbergruimte te krijgen in huis >
Tips bij het kopen van een nieuwe bank >
Ontdek de voordelen van draadloze verlichting >
5 toekomstbestendige keuzes voor je woning >
Hoe technologie de wereld van interieurontwerp verandert >
Inspiratie voor een functioneel en stijlvol bureau >
Maak je tuin compleet met een leuk tuinhuisje >

Terug naar overzicht >>