arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen

Algemeen

Vloerisolatie? Kies voor Fermacell vloerelementen!

Vloerisolatie? Kies voor Fermacell vloerelementen!

Vloerisolatie is een belangrijk onderdeel van je woning. Het zorgt ervoor dat de vloer minder koud aanvoelt en verhoogt daarmee jouw wooncomfort. Bovendien bespaar je zo ook nog op je energiekosten, want met goede vloerisolatie zet je de verwarming minder vaak aan. Ben je op zoek naar vloerisolatie? Dan heb je vast al gemerkt dat het aanbod enorm is: PIR, glaswol, steenwol, enzovoorts. Wellicht heb je Fermacell vloerelementen ook al voorbij zien komen. Deze elementen zijn relatief nieuw, maar bieden veel voordelen ten opzichte van andere isolatiematerialen. Lees hieronder daarom alles over het isoleren van je vloer met Fermacell vloerelementen!

lees meer >>
Ruimte besparen met een tv beugel in plaats van tv meubel

Ruimte besparen met een tv beugel in plaats van tv meubel

Een tijd geleden had iedereen wel zo’n tv meubel in de kamer staan. Dit nam een groot deel van de ruimte in de beslag wat natuurlijk zonde is. Tegenwoordig zien we voornamelijk flatscreens die je heel eenvoudig kunt ophangen aan een tv beugel. Een enorme ruimtebesparing. Heb je net een nieuwe flatscreen gekocht en overweeg je deze aan de muur te hangen? Een tv beugel biedt een groot aantal voordelen, waarvan we je de belangrijkste meegeven.

lees meer >>

Je huis sneller schoonmaken? Met deze 4 tips lukt het!

Het hoort er nu eenmaal bij, maar eerlijk is eerlijk: soms hebben we er ab-so-luut geen zin in. Het huis schoonmaken! Herkenbaar? Het helpt als je de tips en tricks kent voor je huis snel schoonmaken, waarmee je de nodige tijd bespaart. We zetten ze voor je op een rijtje!

lees meer >>
6 tips om je huis met huisdieren hygiënisch te houden

6 tips om je huis met huisdieren hygiënisch te houden

Je bent natuurlijk dol op je viervoeters! Huisdieren brengen je veel plezier en geluk in het leven. Maar er zitten toch ook een paar nadelen aan het hebben van een huisdier – hoewel we het daar misschien liever niet over hebben. Zo neemt de hygiëne in je huis wat af. Hoe kun je je huis schoon en fris houden met een hond of kat? We delen onze tips!

lees meer >>
Dit zijn de voordelen van een houtkachel in je huis

Dit zijn de voordelen van een houtkachel in je huis

Als je aan een houtkachel denkt, denk je misschien in de eerste instantie aan oudere woningen. Tegenwoordig maakt men in woningen namelijk vooral gebruik van een centrale verwarming als voornaamste verwarmingsbron. Toch is het zo dat momenteel de houtkachel ook weer steeds meer populariteit krijgt, vaak in combinatie met een centrale verwarming. Ben jij benieuwd naar de voordelen van een houtkachel in je huis? Lees dan snel verder, want wij zetten ze voor je op een rij!

lees meer >>

Gazon onderhouden: lees deze tips

Als je een mooi gazon in de tuin hebt, wil je er natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Het sleutelwoord voor een mooi groen grasveld is: onderhoud. Vandaag geven we 6 handige tips om jouw gazon in topconditie te houden. Als je eenmaal weet welke stappen je moet nemen, is het onderhoud helemaal niet zo lastig.

lees meer >>
Zelf een steektrap inmeten

Zelf een steektrap inmeten

Een steektrap is een van de simpelste trappen. Het is namelijk een rechte trap zonder kwartslagen, bordessen of andere toevoegingen. Dit maakt de steektrap uitermate geschikt voor een bouwpakket, zodat je bespaart op de kosten van de trap en van de montage. Wist je dat bouwpakketten ook in verschillende houtsoorten te verkrijgen zijn? Veel voorkomend is dennenhout, beukenhout en eikenhout. Het hoeft dus niks af te doen aan de kwaliteit van je trap als je voor een bouwpakket kiest! Voor je deze gaat bestellen moet je natuurlijk de maten weten. Omdat deze trap vrij simpel is en waarschijnlijk in een eenvoudige situatie komt, kun je deze zelf inmeten. Welke maten heb je nodig om verder te zoeken? Dat lees je hier!

lees meer >>
Huizenjacht ook buiten de Randstad een gevecht

Huizenjacht: ook buiten de Randstad een gevecht

Waar een tijd lang vooral de huizenmarkt binnen de Randstad overspannen leek, moeten kopers nu ook buiten de Randstad vechten voor een nieuw koophuis. Vooral starters met een modaal inkomen komen maar moeilijk aan een koophuis. In dit artikel lees je alles over de chaos op de woningmarkt.

lees meer >>
Hierom zijn een inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering onmisbaar

Hierom zijn een inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering onmisbaar

We denken niet echt veel na over verzekeringen. We sluiten ze af en betalen premie. Daarna is het gewoon een vaste kostenpost en gaan we door met ons leven. Tot we de verzekering nodig hebben. Dan zijn opeens de voorwaarden en dekking belangrijk. Dus als je bijvoorbeeld een inboedelverzekering of aansprakelijkheidsverzekering afsluit is het zaak om je daar even goed in te verdiepen. Zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan als je een beroep doet op de verzekering. Maar waar moet je op letten als je een inboedel- of aansprakelijkheidsverzekering zoekt? Het is echt de moeite om een paar verschillende aanbieders te vergelijken want zowel de voorwaarden als de premie die je betaalt verschillen nogal. In dit artikel vertellen we je wat een inboedelverzekering en aansprakelijkheidsverzekering is en waarom je ze af moet sluiten. Ook leggen we uit waar je op kunt letten om de beste en voordeligste verzekering te vinden.

lees meer >>
Je wasmachine aansluiten in vijf eenvoudige stappen

Je wasmachine aansluiten in vijf eenvoudige stappen

Wanneer je een nieuwe wasmachine hebt gekocht, dan krijg je vaak de optie om deze te laten leveren en tegelijkertijd laten installeren door de monteurs. Ofschoon dit zeer verleidelijk klinkt, is een wasmachine aansluiten niet moeilijk. Doe het zelf en je bespaart extra montagekosten uit. Hoe je dit zelf doet, zal dit artikel in vijf simpele stappen aantonen.

lees meer >>
Voordelen van een NEN2580 meting

Voordelen van een NEN2580 meting

Bij het zoeken naar een woning zijn er een aantal belangrijke aspecten waarmee de meeste mensen rekening houden, namelijk: de vraagprijs, het aantal slaapkamer, de ligging en het woonoppervlakte. In dit artikel gaan we het hebben over de NEN2580 normering en dit heeft alles te maken met het bepalen van de exacte inhoud en oppervlakte van gebouwen.

lees meer >>
Woning kopen rond Winschoten? Dit is onze top 3: (klus)woningen voor €325.000

Woning kopen rond Winschoten? Dit is onze top 3: (klus)woningen voor €325.000

Een huis kopen is natuurlijk een hele opgave. Ben je op zoek naar een woning rondom Winschoten en wil je het liefst een kluswoning? We helpen je graag een eindje op weg. We zijn in het huidige aanbod gedoken in deze omgeving en delen onze top drie van mooie woningen rondom Winschoten! Je kunt uitgaan van een budget van zo’n €325.000 – of €400.000 inclusief verbouwing. Klinkt goed? Lees gauw verder!

lees meer >>
Planten stekken doe je met dit 4-stappen plan

Planten stekken doe je met dit 4-stappen plan

Ben jij al begonnen met de razendpopulaire trend van plantjes stekken? Niet alleen een lust voor het oog, maar ook nog eens een nieuwe hobby voor in deze sobere tijden. Is jouw woonkamer inmiddels verzadigd met hangende planten, planten in een plantenstandaard of planten in de vensterbank? Dan wordt het tijd voor een nieuwe periode: het tijdperk van planten stekken is aangebroken!

lees meer >>
Bouwkundige keuring wanneer is dit verstandig

Bouwkundige keuring: wanneer is dit verstandig?

Bij een bouwkundige keuring wordt het (te kopen) huis op een gestructureerde en vakkundige manier gecontroleerd op eventuele gebreken. Omdat een bouwkundige keuring geen specialistisch onderzoek is, kan het alsnog gebeuren dat er verborgen gebreken aan het huis blijken te zijn. Echter heeft een bouwkundige over het algemeen zoveel ervaring dat je een goede indruk krijgt van het huis. Het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring is niet verplicht bij de aankoop van een huis, maar wanneer is het aan te raden om juist wel een bouwkundige keuring uit te laten voeren?

lees meer >>
Zo voorkom je dat ongewilde insecten je tuin overnemen

Zo voorkom je dat ongewilde insecten je tuin overnemen

Natuurlijk is een tuin vol leven prachtig in de zomer. Bloeiende bloem en planten die heerlijk geuren. Het geluid van zoemende bijen en de kleurenpracht van fladderende vlinders. Vogeltjes die vrolijk fluitend je tuin, terras of balkon als hun thuis beschouwen. Het geeft je dat echte zomergevoel. Maar er zijn ook spelbrekers. We zijn het er helemaal over eens dat elk dier en elke plant een functie heeft in de kringloop van het leven in je tuin. Maar onkruid is iets wat we liever niet zien in onze met zorg aangelegde bloemperkjes. Datzelfde geldt ook voor wespen en mieren. Niet bepaald de meest leuke beestjes die je om je heen wilt hebben als je lekker geniet van een zonnige dag. Mieren zien alles als voedsel. Het kleinste kruimeltje op tafel is voor het hele nest het signaal om er in een lange kolonne naar op zoek te gaan. Als mieren eenmaal op je voedsel hebben gezeten is het verstandig om het niet meer op te eten. Mieren poepen en plassen namelijk onder het lopen en mierenontlasting kan bij mensen zelfs voor voedselvergiftiging zorgen.

lees meer >>